“Θα σε πάρουμε πίσω” το σύνθημα για την επιστροφή του αγάλματος του “Έφιππου ηγεμόνα” στην Κάλυμνο

0
3793

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ….

 

Μετά την σχολική δραστηριότητα των μαθητών του 5ου Δημοτικού Καλύμνου «ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ», κάποιοι από εμάς νοιώσαμε ότι οφείλουμε να δώσουμε στην εργασία των παιδιών την αξία που της ταιριάζει για να γνωρίζουν ότι το να διεκδικούν αυτό που θεωρούν δίκαιο – ακόμα κι αν φαίνεται ανέφικτο- είναι φυσιολογικό και απαραίτητο!! Για να μην πορευτούν στη ζωή τους αφήνοντας τα σημαντικά κοινά στη μοίρα τους , ή στο έλεος των αρχών.

Πέρα όμως από αυτό το χρέος, πιστεύουμε ότι οφείλουμε επίσης να προστατεύσουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση του αρχαιολογικού μουσείου της Καλύμνου…την απογύμνωσή του, την δυσλειτουργία του, την ακύρωση της προοπτικής του ως χώρος επιμόρφωσης που οφείλει να είναι για μικρούς και μεγάλους.

Ζητήσαμε την στήριξη και τη βοήθεια πολιτιστικών και επαγγελματικών φορέων, καθώς και των τοπικών αρχών, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη συλλογή υπογραφών. Η προσπάθειά μας συζητιέται και αναγνωρίζεται από όλο και περισσότερους ανθρώπους……ντόπιους και μη! Θέλουμε να μας οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα και θα επιμείνουμε….!!

Κι όμως, θα αποτύχουμε μόνο αν αποθαρρυνθούμε!!! Αλλά δεν σιωπούμε!

Μια πολιτεία όπου οι πολίτες σιωπούν μπορεί να γίνει χειριστική. Ζητούμενο είναι να συνεχίσει η ενημέρωση και ανταπόκριση των συμπολιτών μας σε αυτό το σημαντικό αίτημα της επιστροφής των χάλκινων ευρημάτων στο μουσείο μας.

Ας συνεχίσουμε το ταξίδι μας ….σας καλούμε όλους!!!!  ΘΑ ΣΕ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

 

https://chng.it/HYqYvbMxWP

 

 

Ομάδα Εργασίας Πολιτών και εκπροσώπων Αναγνωστηρίου ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ, Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου, Δήμου και Επαρχείου!!

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ