Ξεκίνησε τη λειτουργία της, η νέα Φιλαρμονική Κώων-Πολιτιστικός Σύλλογος, με την επωνυμία «Παναγιώτης Τσακανιάς»

39
14754

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το νεοϊδρυθέν σωματείο με την επωνυμία «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΩΩΝ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΑΝΙΑΣ». Πρόκειται για ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , όπου σε αυτό μαθητές θα έχουν την δυνατότητα εκμάθησης μουσικών οργάνων με σκόπο να συμμετέχουν στα μουσικά σύνολα του συλλόγου .
Σκοπός του συλλόγου είναι η καλλιέργεια και προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας, προσφέροντας παράλληλα ανεκτίμητη μουσική παιδεία στα μέλη της με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση, την ανάπτυξη της μουσικής και του πολιτισμού του τόπου, με γνώμονα την αγάπη για την μουσική .
Στα άμεσα σχέδια του συλλόγου είναι η δημιουργία αρκετών μουσικών συνόλων , όπως :
● ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
● ΜΠΑΝΤΙΝΑ ΝΕΩΝ
● ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και
● ΧΟΡΩΔΙΑ
Επικεφαλής του διδακτικού προσωπικού είναι ο αρχιμουσικός Θανάσης Πουλιού , ο οποίος αφιλοκερδώς θα πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων , έχοντας στο πλευρό του άρτια εκπαιδευμένους δασκάλους μουσικής
Aξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία του συλλόγου έγινε με πρωτοβουλία γονέων , μαθητών του μαέστρου Θανάση Πουλιού και πρόεδρος του συλλόγου μέχρι τις αρχαιρεσίες είναι ο συμπατριώτης μας Αντώνης Χατζημιχαήλ.
Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την έπαρχο Κω Ντίνα Σβύνου, παρουσία του αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού, ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στην ονοματοδοσία του συλλόγου, με το όνομα του αείμνηστου δασκάλου του «Παναγιώτη Τσακανιά».

πηγη: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αλά και αλά.Δεν είχε λέει δουλειά ο γάιδαρος,και έτρεχε στην ανηφόρα.Παιδι μου ντινα ασχολήσου με τα προβληματα του νησιού,και άσε τις φιλαρμονικές.Φιλαρμονική εχουμε.Φτιαξε ενα μαγαζι μεσω της περιφέρειας,και να έχουν ένα πιάτο φαγητό οι αποροι,που είναι ΚΑΙ ΚΩΟΙ.Εαν δεν γνωρίζεις στο γηροκομείο έχουν πολλαπλάσιαστει οι μερίδες,και με την προσφορά που δίνει ο δήμος,ΑΛΑ δεν φτάνουν.Εγω πρέπει να στο πω!!!.

  2. Ντινα μου είσαι η επόμενη Δήμαρχος. Ξέρεις τι κάνεις έχεις φέρει όλους τους Κωους μαζί σου και απέναντι στον Θεοδόση. Προχώρα είμαστε μαζί σού!!!

    • ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΈΦΕΡΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΠΥΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ??? ΟΛΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ… ΝΤΙΝΑΚΙ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΡΓΟ ΤΙΠΟΤΑ.

    • ΣΚΟΡΠΑΤΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ @ΟΛΟΥ,ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΩΡΑ,ΑΠΟ ΖΗΛΟΦΤΟΝΙΑ…. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ,ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ.ΑΛΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ; ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ.ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΜΙΓΑ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΤΣΑΛΙ.ΜΕ ΤΟ ΚΙΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ.

  3. ……. και μια Έπαρχος που… ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι παιχνίδι παίζει. Δε μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι σαμποτάρει τη φιλαρμονική του Δήμου, δηλαδή ένα από τους δύο Δήμους της επαρχίας της! Συγχαρητήρια και στους τρεις, ΝΤΡΟΠΗ!

    • Μπραβο σε όλους σας.Έπαρχε μη ακούς τις μαριονέτες του τσίρκου που βρίσκεται στον Δήμο .
      Προχωρά!
      Αυτό που λένε φιλαρμονική Του Δήμου μόνο αποσάθρωση και παρακμή εκπέμπει.
      Μόνο «η επιπέδου με εκπαίδευση παιδείας» Αντιδήμαρχος τους νιώθει περήφανη που τακτοποίησε τον «το άτομο της οικογένειας της»σύμφωνα με δικές της δηλώσεις…
      Η γελοιοποίηση τους σε όλα τα επίπεδα είναι ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ!!!!

      • ΣΚΟΡΠΑΤΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ @ΟΛΟΥ,ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΩΡΑ,ΑΠΟ ΖΗΛΟΦΤΟΝΙΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ,ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ.ΑΛΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ; ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ.ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΜΙΓΑ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΤΣΑΛΙ.ΜΕ ΤΟ ΚΙΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ.

  4. Για ποιο λογο να μην πανε τα παιδια που θελουν να μπουν σε φιλαρμονικη, στη φιλαρμονικου του Δημου;

  5. Πληρώναμε σαν Δήμος τον κύριο μέχρι που βγήκε σε σύνταξη.Δεν διορίστηκε ο .. από το δήμο να συνεχίσει να πληρώνεται ……,τσαντιστηκε και κάνει ΜΚΟ,και η έπαρχος μας αποφάσισε να συνεχίσουμε να τον πληρώνουμε από το επαρχείο τώρα.Θα μου πείτε οπαδός της οικογενειοκρατίας η έπαρχος.Ολοι ξέρουμε πως πήρε κληρονομιά τους ψήφους.Αφου τα ξέρουμε όλοι όλα στο μικρό μας τόπο,γιατί να κάνουμε ότι απλά είναι Τρίτη;

  6. Με ποιο δικαίωμα κυρία έπαρχος;Δικά σας χρήματα διαχειρίζεστε;Δεν έχετε που να τα δώσετε στο νησί με τα τόσα πρόβλήματα;Δεν σας ψηφίσαμε Γιαυτο να περνετε θέση σε διαμάχη μουσικών .Μετα τη παρουσία και θέσεις για υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ,κολλητό φάουλ.Αλλη μια επιτυχία της ΤΟ της ΝΔ.

  7. Ακουγεται οτι ζητησαν απο το….. να γινει χορηγος.
    Πως θα πληρωνονται? Τελικα εχουν μεγαλη πλακα.
    Και η Σβυνου, αντι να μαζεψει τα πλαστικα απο τον κεντρικο δρομο, καθεται και φωτογραφιζεται γιατι δε ξερει τι κανει.

  8. Εμαθα θα πηγαινουν στις παρελασεις των χωριων.
    5 ατομα σε καθε χωριο.
    Στο ενα θα πηγαινει συνοδος η ΣΒΥΝΟΥ, και σε αλλα δυο θα συνοδευουν ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ και ο ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ.

  9. Έλεος με …… τον υπερφίαλο ….μας έδειξε ξεκάθαρα το χαρακτήρα του το προηγούμενο διάστημα.
    Φτάνει πια,είναι απορίας άξιο πάντως να μην μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι έφτασε η ώρα του να πάει σπίτι του.

  10. Κύριε Αντώνη,μην πέφτετε σε σφάλματα,μην σας παρασύρουν,είστε καλός άνθρωπος …επίσης και η έπαρχος πρέπει να σκέφτεται δυο φορές προτού ενεργήσει.

  11. ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ….??? ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

    • Τι να απαντήσουν ξέρουν και αυτοί την πραγματικότητα 20 χρόνια δεν κατάφερε να κάνει μια συναυλία χωρίς φάλτσα.

  12. ……… από τον δημιουργό της ΜΚΟ δεν υπάρχει ειλικρινά Κρίμα Ντίνα μην ασχολείσαι ,θα καείς

  13. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΗΣΕΣ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΚΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΥΜΠΑΝΟ! ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ!!ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΣΕΝΑ!!!

  14. τέλος το παραδάκι και ξεκίνησε η ΜΚΟ, η Ντίνα κατάντησε υποχείριο του χατζημάρκου. Ξεφτίλα

  15. Κοίτα να δεις ενδιαφέρον οι Κωοι για τις φιλαρμονικές.Κοιμουντε και ξυπνούν με ένα τούμπανο και ένα σαξόφωνο κάτω από το μαξιλάρι τους.Μιας και έχουμε λύσει όλα τα θέματα ας ασχοληθούμε και με αυτό.Γιατί μόνο δυο φιλαρμονικές ρε πατριώτες;Ας κάνουμε 3,4,5 να έχει ο καθένας τι δικιά του.

  16. Αφού μοίρασε την τοξικότητα και δηλητηρίασε τα μυαλά των μαθητών και των γονιών να μην συνεχίσουν στην Φιλαρμονική του Δήμου ύστερα της εις διπλούν παραίτησής του, αφού έχει χειραγωγήσει μαθητές με αποχαιρετιστήρια πάρτι και υποσκάπτοντας το έργο της υπάρχουσας με σαμποτάρισμα μόνο και μόνο να μην αφήσει τα παιδιά που αγαπούν τη μουσική να συνεχίσουν τη πορεία τους στην Φιλαρμονική του Δήμου υπόσχοντας τους μελλοντικά μεγαλεία, ήρθε τώρα σαν από μηχανής θεός να στήσει μια ιδιωτική Φιλαρμονική, να καλέσει αυτούς που έβαλε στον πάγο μέχρι να το οργανώσει και το άλλο να της δώσει το όνομα του αειμνήστου Τσακανιά, που ήταν ο πρώτος μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής και μαέστρος πολλών μελών στη πορεία των χρόνων και όχι μόνο δάσκαλος αυτουνού. Πιο αλαζωνικό δεν υπάρχει. Θα κοντράρει τη Φιλαρμονική του Δήμου δείχνοντας δύναμη ισχύος αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όλα θα βγουν στην φόρα κάποια στιγμή και θα απογοητευτούν μικροί και μεγάλοι υποστηρικτές του.

  17. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η νέα φιλαρμονική, ως ΣΥΛΛΟΓΟΣ, θα έχει ΔΣ και εγγεγραμμένα μέλη με ετήσια συνδρομή. Δεν πήγε στην έπαρχο για οικονομική στήριξη, αλλά για ενημέρωση. Η έπαρχος και η περιφέρεια θα μπορούν να ζητούν από τον νέο σύλλογο να υποστηρίζει τις δράσεις τους (εθνικές επέτειοι, εκδηλώσεις μνήμης, αφιερώματα κ.ά.) και ανάποδα (παραχώρηση χώρου εκδήλωσης). Επίσης να πούμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! ΑΝ κάποιος θέλει μπορεί να γραφτεί μέλος. Αν κάποιος δεν θέλει, δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάει! Είναι ελεύθερος να πάει να κάνει μαθήματα στη φιλαρμονική του Δήμου. Απλά, ξεκάθαρα και όμορφα…

  18. θα φτιάξω και εγώ ένα σύλλογο να βάλω το…… μου να δουλεύει και να το παίζει και μάγκας από πάνω

  19. Γιατί δεν πάνε άραγε τα παιδιά στη φιλαρμονική του Δήμου;;; Έλα ντε;;; Γιατί άραγε;;;;;;; Έχει φιλαρμονική ο Δήμος;;; Αλήθεια;;;;;; Σοβαρά τώρα; Αναρωτιοθνται κάποιοι γιατί δεν πάνε τα παιδιά;

  20. 22 Οκτωβρίου 2023 έδωσε μεγαλειώδη συνέντευξη λέγοντας ότι δεν θέλει να συνεχίσει να ασχολείται και ότι ο γιος του δεν έχει καμία ανάγκη γιατί παίζει στη νύχτα.

    πάμε και πιο πίσω. 07/02/2020. απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πουλιου σε ΜΜΕ γιατι κάποιοι απο μας ξεχνάμε. ευτυχώς τα γραπτα μένουν. το χάλι που άφησε ντρέπεται και η ντροπή η ίδια να το δει. αυτό είναι το κύρος.

    «Τέλος, εύχομαι και ελπίζω ότι θα καταφέρω να σπάσω την παράδοση και να φτάσω μέχρι το τέλος της θητείας μου σαν αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, ως την συνταξιοδότηση μου. Και μετέπειτα βασικό μέλημα μου, είναι να βοηθήσω και στο μεταβατικό στάδιο, που είναι εξαιρετικά σημαντικό, ώστε να μην ζήσει και πάλι η φιλαρμονική μας καταστάσεις που αναγκάστηκε να βιώσει στο παρελθόν, φτάνοντας στα όρια της διάλυσης. Οφείλω να παραδώσω την φιλαρμονική, όχι όπως την παρέλαβα, αλλά όπως την ονειρεύτηκα, ισχυρή μουσικά και πολυμελής όπως είναι σήμερα! Όλα πρέπει στο μεταβατικό στάδιο να κυλήσουν ομαλά.»

  21. Ειλικρινά δεν θέλω να πάρω θέση στο θέμα με τους μαέστρους και τους φίλους τους… Νομίζω ότι βγαινουν ζημιώμενοι και οι δύο και είναι κρίμα γιατί είναι αξιόλογοι συντοπίτες.

    Την Σβυνου γιατί την κατηγορούν κάποιοι;; Η Ντίνα είναι από τους ελάχιστους που έχουν πολιτική παιδεία και διάθεση να προσφέρουν στον νησί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ