Βάσια Παπαηλία Ι Υπεύθυνη Γαστρονομίας της ΠΝΑι: Η Γαστρονομία των νησιών μας, αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών

0
4717
Η Περιφέρεια Ν.Α «ταξιδεύει» τα τοπικά προϊόντα σε εκθέσεις, προωθεί νέους σεφ, στηρίζει τα τοπικά φεστιβάλ γαστρονομίας, διασώζει παραδοσιακές συνταγές
Η Γαστρονομία των νησιών μας, αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών επισημαίνει σε συνέντευξη στο kostv, η συμπατριώτισσα μας Βάσια Παπαηλία  ως υπεύθυνη για θέματα Γαστρονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η κ. Παπαηλία υπογραμμίζει πως η Περιφέρεια Ν.Α «ταξιδεύει» τα τοπικά προϊόντα σε μεγάλες εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, προωθεί νέους σεφ, στηρίζει τα 35 τοπικά φεστιβάλ γαστρονομίας, διασώζει παραδοσιακές συνταγές και συνδέει τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

                        Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο τίτλος 'European Region of Gastronomy 2019' | News 24/7                           ERG South Aegean 2019                             Νότιο Αιγαίο: Κατατέθηκε η υποψηφιότητα για Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 - AtlanteaΗ Γαστρονομία έχει προ πολλού μπει στο παιχνίδι επισημαίνει η κ.Παπαηλία, αφού  οι  επισκέπτες μας έρχονται όχι μόνο για τις παραλίες, τα ηλιοβασιλέματα και τα τοπία  αλλά και για τη γαστρονομία   της περιοχής μας με τα ποικίλα  προϊόντα και τις τοπικές συνταγές που αναδεικνύουν την τουριστική ταυτότητα των νησιών μας. Επίσης , Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε τη διάκριση της πρώτης στην Ελλάδα «Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας» από το 2019 και θα δώσει τα «φώτα» της στην Κρήτη η οποία θα είναι η επόμενη γαστρονομική περιφέρεια της χώρας μας που κέρδισε τον συγκεκριμένο τίτλο για το 2025.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η κ. Παπαηλία αναφέρθηκε στην  συμμετοχή της ΠΝΑι στον διεθνή αυτό διαγωνισμό του World Food Gift Challenge, στην συμμετοχή  των νέων σεφ της περιφέρειας μας στον θεσμό του European Young Chef , ενός θεσμού που αναδεικνύει νέους ταλαντούχους σεφ σε πρεσβευτές του πλούτου των γεύσεων και των παραδόσεων ανά τον κόσμο, πάντα με παραδοσιακές συνταγές, καταγράφοντας διαδοχικές νίκες. Αντίστοιχα, υποστηρίζει μικρούς τοπικούς παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων  για να αναδείξουν τις ιστορίες που συνδέουν τα προϊόντα τους με τον τόπο, αξιοποιώντας ως πλατφόρμα έναν διεθνή διαγωνισμό δώρων γαστρονομίας, που θα τους επιτρέψει να επωφεληθούν από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως για εξαιρετικά τοπικά τρόφιμα, σε συνδυασμό με την τάση των επισκεπτών για αναζήτηση της αυθεντικότητας, της μοναδικότητας και βιώσιμων προϊόντων.   Προτρέπει όλους  τους σεφ να  κοινοποιούν τις συνταγές τους τις οποίες να τις συνδέουν με την ιστορία του τόπου.

Τέλος η κ.Παπαηλία υπογράμμισε πως ο  γαστρονομικός μας πλούτος έχει ακόμα πολύ βάθος και ακόμα πιο πολλή κρυμμένη γεύση. Κρυμμένη στην παράδοση που οφείλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο, σερβίροντας ακόμα περισσότερα παραδοσιακά πιάτα.

   Τι δείχνουν οι σταθερές Κ για το ελαιόλαδο - Χημείο - Οινολογικό Εργαστήριο Μέλι και προϊόντα από κερί μέλισσας | Κως η επίσημη ιστοσελίδα 7 ελληνικά οινοποιεία-αφορμή για ταξίδι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ