Καλυμνιά μητέρα και γιαγιά “ρίχτηκε” στη φετινή μάχη των πανελλαδικών 2024 και κατάφερε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο!

1
9052

Καλυμνιά μητέρα και γιαγιά “ρίχτηκε” στη φετινή μάχη των πανελλαδικών 2024 και κατάφερε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο.

Όταν υπάρχει θέληση και πίστη, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο ,η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο και είναι απλά ένας αριθμός που αναγράφεται και χρησιμοποιείται σε κάποια δημόσια έγγραφα.

Το παραπάνω, το απέδειξε η Ξανθίππη Χατζηιωάννου, που ένα νεανικό της όνειρο, το οποίο για διάφορους λόγους δεν το πραγματοποίησε όταν ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές της σπουδές, πριν πολλά χρόνια αν και αριστούχα, το κατάφερε στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Ξανθίππη Χατζηιωάννου παντρεύτηκε τον αείμνηστο Γεώργιο Χατζηιωάννου που έφυγε πριν 3 χρόνια περίπου από τη ζωή και μαζί δημιούργησαν μία υπέροχη οικογένεια με 3 εξαιρετικά παιδιά (2 κορίτσια και ένα αγόρι) όλοι επιστήμονες και 6 εγγόνια.

Όμως το μαθητικό της όνειρο να σπουδάσει δεν έσβησε ποτέ. Έτσι φέτος η κα Ξανθίππη αποφάσισε να υποβάλλει την αίτηση της, στο 1ο Νικηφόρειο Γενικό Λύκειο Καλύμνου και να συμμετέχει στο Πανελλαδικές εξετάσεις 2024. Διαγωνίστηκε ισότιμα και χωρίς κάποια ιδιαίτερη εξαίρεση ή επιπρόσθετη μοριοδότηση, με όλους τους φετινούς τελειόφοιτους, αλλά και προηγούμενων χρόνων στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Και τα κατάφερε .Το όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα, η Ξανθίππη Χατζηιωάννου συγκέντρωσε μία πολύ καλή βαθμολογία σε όλα τα μαθήματα και εισήχθη στο Τμήμα Μεσογειακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.

Με την κα Ξανθίππη επικοινωνήσαμε, δεν θέλησε να μας μιλήσει στην κάμερα, όμως μας είπε ότι είναι συγκινημένη και συνάμα υπερήφανη για αυτό που πέτυχε . Όπως χαρακτηριστικά μας είπε όταν έχεις θέληση ,επιμονή και υπομονή το όνειρο σου κάποια στιγμή, όταν και οι συνθήκες βοηθούν, θα το πραγματοποιήσεις. Επίσης μας δήλωσε πως όχι μόνο είχε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση τόσο των παιδιών της, όσο και των εγγονιών της, αλλά και την προέτρεψαν να κάνει αυτό το εγχείρημα.

Το Kalymnos News και οι συνεργάτες του συγχαίρουμε την κα Ξανθίππη για αυτή την επιτυχίας της.

Πηγή: Kalymnos News.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο στην κυρία Ξανθίππη που κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Μακάρι να την ακολουθήσουν και άλλοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ