ΙΣ Κω: Συμμετοχή των γιατρών της Κω στις Πανελλήνιες κινητοποιήσεις την Παρασκευή 26/7 και Δευτέρα 29/7

4
1921

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Το Δ.Σ. του ΙΣ Κω μετά   την απόφαση της έκτακτης Συνόδου Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας δήλωσε συμμετοχή των γιατρών της Κω στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 26/7 και Δευτέρα 29/7, με στόχο την απόσυρση της επαίσχυντης  διάταξης περί επίταξης ιδιωτών προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά στο ΕΣΥ.

 

Το σύνολο του Ιατρικού Σώματος θέλει να διαμαρτυρηθεί για το όψιμο και προσχηματικό ενδιαφέρον της Πολιτείας για τη λειτουργία των Νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ιδιαίτερα στην Περιφέρεια της χώρας. Νοσοκομεία που καταρρέουν με υποστελεχωμένα Τμήματα και επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης.

 

Αποσπασματικές κινήσεις όπως αυτή της επίταξης δεν επενδύουν ουσιαστικά στο μέλλον  του δημοσίου συστήματος υγείας με μόνιμες οργανικές θέσεις ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να διαλύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ειδικά σε περιοχές, όπου οι ιδιώτες γιατροί λειτουργούν  ως φίλτρο για την προσέλευση στο Νοσοκομείο του οποίου αρκετά Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία όπως το Παθολογικό έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω υποστελέχωσης.

 

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι αντί των ηλεκτρονικών συνταγών και παραπεμπτικών τις ημέρες της κινητοποίησης θα εκδίδονται χειρόγραφες συνταγές και παραπεμπτικά.

Εξαιρούνται τα επείγοντα πριστατικά και τα ΑΜΕΑ.

 

Ως Ιατρικός Σύλλογος Κω θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την  αξιοπρέπεια των υγειονομικών και για την αναβάθμιση των δομών Υγείας του Νομού μας, με συγκεκριμένες προτάσεις και πρακτικές , πάντα προς όφελος του Κώου πολίτη που δικαιούται περίθαλψη και παροχές Υγείας σε ένα πραγματικά εύρωστο Εθνικό Σύστημα Υγείας .

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κομμουνιστής μας βγήκε, αυτά δεν τα έκαναν ούτε οι φασίστες. Είναι καθαρά σοβιετική πολιτική

  2. Άντε να κάνετε και κανένα μπάνιο.Ετσι και αλλιώς τις συνταγές τις υπογράφετε αύριο. Άδικα η γραμματέας σας ,εσείς ούτε καν βλέπετε τον ασθενή.Καλη διασκέδαση.Φανταζομαι θα έχετε και υποστηριχτές την αντιπολητευση .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ