Σε απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι ξεναγοί σε όλη την Ελλάδα

8
3898

Σε απεργιακό κλοιό οι ξεναγοί αύριο Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ.
Ανάμεσα στα αιτήματα της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξεναγών Ελλάδος είναι :
α) Την αναγνώριση του σημαντικά πολυδιάστατου και πολύπλευρου ρόλου του ξεναγού, μέσα από τα προτάσεις μας για τον ορισμό του.
β) Την ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση των Ξεναγών: αναβάθμιση των Σχολών Ξεναγών, μείωση του ετήσιου μέγιστου δυνατού αριθμού διεξαγωγής των δίμηνων ταχύρρυθμων σεμιναρίων και την κατάργηση της δυνατότητας διεξαγωγής αυτών από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.
γ) Την πάταξη του φαινομένου των παράνομων ξεναγήσεων.
Η Ομοσπονδία ζητεί συγκεκριμένα από το υπουργείο να λειτουργεί τουλάχιστον δύο Σχολές Ξεναγών πανελλήνιας εμβέλειας με διάρκεια φοίτησης δύο ακαδημαϊκών ετών. Για τα αιτήματα του συλλόγου και τα εν γένει προβλήματα του κλάδου, μίλησε σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο συμπατριώτης μας Κώστας Καρανάσιος μέλος του συλλόγου ξεναγών Δωδεκανήσου

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/30758-se-apergia-proxoroyn-tin-pempti-oi-ksenagoi-se-oli-tin-ellada

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το σώμα ΣΟΥ και την ψυχή ΣΟΥ μπορείς να τα πουλήσεις όπως κι όπου θες - ο κόσμος άλλωστε αυτό πιστεύει ότι συμβαίνει.

    Τον Ελληνικό Πολιτισμό όμως, δεν αποδεχόμαστε ως Έθνος να τον παραδώσεις στον οποιοδήποτε, που το’χε καημό να γίνει Ξεναγός, έχοντας πάει μέχρι τρίτη Δημοτικού.
    Πόσες αλλοδαπές ανεπάγγελτες τουρίστριες, που ερωτεύτηκαν τον Μήτσο Γούδα και τα γιουβαρλακος κι ήρθαν μόνιμες εδώ, δεν κάνουν ήδη καριέρα Έλενας Ναθαναήλ, στο «Επιχείρηση Απόλλων»..;;
    Θέλει σπουδές, βαθιές και διαρκώς επικαιροποιημενες γνώσεις, αγάπη και σχέση ΠΑΘΟΥΣ με την Πατρίδα αυτό το επάγγελμα «πρέσβη εσωτερικού»…

    Κι αν βγάζουν κάτι παραπάνω (όπως ΠΑΝΤΟΥ στον πλανήτη, το ξέρουμε όλοι όσοι ταξιδεύουμε συχνά), ας σκεφτούμε πως αυτοί οι ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ που τους απασχολούν πλειοψηφικά (TOUR OPERATORS), δεν βγάζουν εκατομμύρια από τις εκδρομες σε όσα κράτη δραστηριοποιούνται (βλέπε υποτάσσουν! ) αλλά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, το… πλαγκτόν που εισπράττει ο Ξεναγός ως ημερήσια αποζημίωση, τους τρελαίνει κι αυτό ακόμη το θέλουν δικό τους..!!!

    Αυτούς υπηρετεί η Μαντάμ Υπουργός.

    Η Γαλάζια Αριστεία αγκάλιασε την Εσχάτη Προδοσία…

  2. Έχετε τα αιτήματα σας, έχετε τις απόψεις σας, δικαίωμά σας είναι και να απεργείτε. Αλλά να ξέρετε με μια μέρα απεργία δουλειά δεν γίνεται. Ή που αντέχετε να κλείσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και ταυτόχρονα να τραβάτε μηνήσεις για παράνομη εργασία «ξεναγών» χωρίς άδεια και να ακούτε και τον διασυρμό ξένων και Ελλήνων ή που θα κάνετε μια τρύπα στο νερό. Κάνετε απεργία για μια μέρα, ε και; Θα πάνε αύριο την εκδρομή.

    • Είναι αλήθεια πως π.χ. οι Γιατροί βγάζουν τρελά λεφτά ημερησίως;;

      Η πρόταση σου ειναι να παίρνουν 900 ευρώ τον μήνα;

      Αν είναι 200 ευρώ την ημέρα, λίγα τα βρίσκω. Η Υπουργός (Αποσύνθεσης) Πολιτισμού Μενδώνη, προωθεί πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη Αθηνών για 1-2 ώρες με αμοιβή 5.000 ευρώ!
      Εδώ στην Κω, αν παίρνουν όντως 200€ για 8-10 ωρες, είναι ψιλικατζηδες.

      • Ο γιατρός για να τελειώσει ιατρική θέλει πάνω από 12 χρόνια εξαιρετικά σοβαρής προσπάθειας, ο ξεναγός με 2 χρόνια χαλαρής προσπάθειας είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Όλοι οι γιατροί δεν βγάζουν τρελά λεφτά ενώ όλοι οι ξεναγοί βγάζουν υποχρεωτικά το 200άρι. Ο γιατρός αν κάνει λάθος θα κοστίσει μέχρι και τη ζωή του ασθενούς, ο ξεναγός δεν βαριέσαι. Δεν υποτιμώ τη δουλειά του ξεναγού αλλά νομίζω ότι δεν του «αξίζει» να βγάζει 5 φορές περισσότερα από έναν καθηγητή ιστορίας του σχολείου. Δεν παίρνει κάποιο ρίσκο σαν τον επιχειρηματία, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες και δεν έχει και ευθύνες. Δεν έχω αντίρρηση αν κάποιος θέλει να πληρώσει και 1000 ευρώ την ώρα αλλά να μην είναι υποχρεωτική η αμοιβή. Προσφορά και ζήτηση. Όλα ελεύθερα.

  3. Να σας μοιράσουν τα έσοδα τους οι TOUR OPERATORS συμφωνήτε;Επιτρέπεται να βγάζουν περισσότερα αυτοί;Ντροπή στο Μητσοτάκη.Περισσοτερο στην υπουργό που πέρνει περισσότερα από εσάς.Απαραδεκτο.Εξαλου μόνο εσείς αγαπάτε την Ελλάδα,οι άλλοι δεν επιτρέπεται.Ασχετο ..Να φτιάξουμε σχολή ξεναγών για τους επόμενους;Γιαυτο αγωνίζεστε τους μελλοντικούς;Να φτιάξει σώμα δίωξης παράνομων ξεναγών;Από την άλλη θέλετε λιγότερα σεμινάρια ενημέρωσης και να διαλέγετε εσείς ποιος θα τα κάνει.Κατι άλλο ;Ένταξη έχει ζέστη δεν λέω και αν είσαι όλη μέρα στο ήλιο είναι πρόβλημα,βαράει κατακέφαλα.

  4. Κάτι για /////////// δεν είπατε.Το ότι πληρώνεστε ξεναγήσεις χωρίς να τις κάνετε απλά «καλύψετε εσείς»όπως λέτε κουβέντα.Τοτε οι κοπέλες αλλοδαπές ,ανεπάγγελτες είναι καλές;Ποιος ελέγχει την ποιότητα των ξεναγήσεων σας;

  5. μην ξεχασετε να ζητησετε και αυξηση στις προμηθειες για ψωνια απο συγκεκριμενα μαγαζια κυριως του μποντρουμ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ