Εργατικό Κέντρο: Κάτω τα χέρια από το 5ημερο 8ωρο θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς και ελεύθερο χρόνο!

3
4281

Κάτω τα χέρια από το 5ημερο 8ωρο θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς και ελεύθερο χρόνο!

Η κυβέρνηση με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου Χατζηδάκη βάζει σε εφαρμογή και επίσημα την απλήρωτη εργασία μέχρι και 2 ώρες την ημέρα στις επιχειρήσεις που θα ενταχτούν στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας (Βιομηχανίες, Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες, Συγκοινωνίες, Εταιρείες Φύλαξης, Εταιρείες Ασφάλισης).

Η εγκύκλιος αξιοποιώντας το νόμο ν. 4808/2021 δίνει τη δυνατότητα της «ευέλικτης προσέλευσης» του εργαζόμενου μέχρι 120 λεπτά. Ο εργοδότης, δηλαδή, μπορεί να μεταβάλλει καθημερινά την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου εργασίας σε ένα εύρος 4 ωρών, χωρίς καν να θεωρείται καταχρηστική η συνεχής αλλαγή ωραρίου!

Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την «επιστροφή στην κανονικότητα» και τη «βελτίωση των εργασιακών συνθηκών». Στην ουσία λένε στους εργαζόμενους πως αν δεν σας φτάνει ο μισθός πρέπει να δουλεύετε όλη μέρα και μάλιστα να μην πληρώνεστε για όλες τις ώρες! Η αιτία όμως που δεν μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα δεν είναι ότι δουλεύουμε λίγες ώρες τη μέρα, ούτε λίγες μέρες τη βδομάδα, αλλά ότι μας ξεζουμίζουν οι χαμηλοί μισθοί, η φοροληστεία, οι ανατιμήσεις, η πανάκριβη Ενέργεια, η εμπορευματοποίηση των πάντων, κι όλα για τα κέρδη των καπιταλιστών!

Κι ενώ ο Τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, οι ξενοδόχοι κάπως έτσι σκέπτονται να γεμίσουν τα κενά θέσεων εργασίας , κενά για τα οποία είναι οι  ίδιοι υπεύθυνοι,  απόρροια  των εργασιακών συνθηκών και όρων αμοιβής  στα ξενοδοχεία και στον τουρισμό  γενικότερα.

Ουσιαστικά η Κυβέρνηση με την εγκύκλιο αυτή έρχεται να νομιμοποιήσει ότι ισχύει εδώ και χρόνια για τους εργαζόμενους του τουρισμού, είτε αυτοί είναι στον επισιτισμό, είτε στα ξενοδοχεία ή σε τουριστικά καταστήματα. 12ωρη απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα.

Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί η 6ημερη και η 7ημερη εργασία σε κανένα χώρο εργασίας!

Να ανακληθεί εδώ και τώρα η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, με την οποία η κυβέρνηση προχωρά από την 1η Ιουλίου στην πλήρη εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου Γεωργιάδη.

Η εγκύκλιος αυτή αποτελεί πρόκληση ενάντια στους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους  και εκδόθηκε κυριολεκτικά κατά παραγγελία της εργοδοσίας.

Η κυβέρνηση θα πάρει  απάντηση! Και αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά! Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία σε συσπείρωση και αγωνιστική ετοιμότητα!

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …μεγάλες υποσχέσεις μετά από την κρίση……ότι δήθεν θα φέρουν τους νέους πίσω που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό….εκεί θα μείνουν επειδή δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα! Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτήν τη μιζέρια;

  2. Χαλαρώστε.Δούλοι υπάρχουν στα καθεστώτα που θαυμάζετε.Εδώ δόξα το Θεό επιλέγουμε που,ποτέ,ποσό θα δουλέψουμε και τον ελεύθερο χρόνο μας βρίζουμε το κράτος.Ασχετα αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα οι εργαζόμενοι χωρίς το ΚΚΕ όπως στις χώρες που δεν υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ