Ντίνα Σβύνου: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, μια μέρα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας

17
9893
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, μια μέρα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο νησί της Κω. Σήμερα, μια μέρα μετά, βγαίνουμε νικητές. Και αυτό γιατί λειτουργήσαμε με ενότητα, με συντονισμό, με σοβαρότητα, με ευθύνη.
Στη δύσκολη στιγμή έσπευσε να συνδράμει η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, με το χωρικό αντιπεριφερειάρχη Christos Efstratiou και ενισχύσεις από τη Ρόδο.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσους έτρεξαν στο μέτωπο, την Πυροσβεστική υπηρεσία Κω κ τον διοικητή της κ. Μαυρίδη Γρηγόρη, τους εθελοντές οδηγούς και ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων και τις εθελοντικές ομάδες (λέσχη Ελλήνων καταδρομέων, Ελληνική ομάδα διάσωσης παράρτημα Β Δωδεκανήσου, την εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας Δήμου Κω και απλούς εθελοντές) που συνέβαλλαν στην κατάσβεση με αυτοθυσία αψηφώντας κάθε κίνδυνο.
Η πολιτική προστασία του Δήμου Κω, με τον Δήμαρχο Theodosis Nikitaras και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καμπουράκη Σταμάτη συντόνισαν και στήριξαν τη μεγάλη προσπάθεια, σε μια αρμονική συνέργεια με όλους όσους κλήθηκαν ή ζήτησαν να βοηθήσουν. Ο Στρατός με τον άψογο μηχανισμό του ήταν εκεί σε όλα τα επίπεδα, η Ελληνική Αστυνομία σε απόλυτο συντονισμό, η εκκλησία με μπροστάρη το Σεβασμιότητο κκ Ναθαναήλ, οι φορείς, Ένωση Ξενοδόχων Κω με την πρόεδρο Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και τα μέλη, ο ΣΕΠΕ Κω με τον George Segraidos και όλα τα μέλη του, το ΒΑΚΟΥΦ Κω με την Elvan Kotzaoglan και τα μέλη, ο ιατρικός σύλλογος Κω με την Κατερίνα Γαβαλά οι έμποροι και οι επιχειρηματίες του νησιού, οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι του Δήμου, ο Ερυθρός Σταυρός, η λέσχη Lion Κω Ειρήνη Χατζηχριστοφή και κυρίως… το σύνολο των πολιτών της ΚΩ!
Και αυτή είναι η μεγάλη νίκη… ότι όλοι στη δύσκολη στιγμή ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Περάσαμε μια μεγάλη κρίση, είμαστε εδώ, να κάνουμε τον απολογισμό μας, να δούμε τις παραλείψεις και να αυξήσουμε το επίπεδο ετοιμότητάς μας
Σήμερα η Κως συνεχίζει στην καθημερινότητά της, προσφέροντας τις μοναδικές φυσικές της ομορφιές στον επισκέπτη, έχοντας προσθέσει όμως τη μεγάλη αξία του ανθρωπισμού, της δοτικότητας, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε εμάς να δείτε, ποσο αξεχαστη θα μείνει… βλεπωντας τον Νικηταρα να κανει κουμάντο και να συντονίζει!!!!!
    1)αν ειχατε τραυματιες δε πιο νοσοκομειο θα τους πηγαινατε στο νεο η το παλιο????
    2)Δεν μπορεσαν πριν φτασει η φωτια στον ΧΥΤΑ να κοψουν μια αντιπυρικη ζωνη????
    3) Ολοι αυτοι οι ερασιτεχνες με τα «διακρητικα» τι ειναι? ποιοι ειναι? και τι γνωρίζουν….ωστε να καθοδηγουν χιλιαδες πολιτες!!!!
    4) Καλο εινσι να «φουσκωνουμε» και να λεμε ο τουρισμος ανεβαινει….ΑΛΛΑ… που φερνουμε τον κοσμο? εχετε νοσοκομειο? εχετε σχεδιο για τετοιες καταστασεις? η θεωρειτε οτι παντα ολα θα ειναι «ροδινα»! γιατι δεν ειναι παντα!
    Υ.Γ: αντι να προσππαθειτε να πεισετε οτι ολα πηγαν «ΟΥΑΟΥ», δειτε τις ελειψεις Π.Σ. και πειτε στον αρχηγο σας κ.Μητσοτακη να κοψει καμια μασα να δωσει και κατι….ειπαμε φατε…φατε…αλλα οχι κ ετσι!!!!

  2. όταν έχει υπάρξει κορεσμός.
    το γεγονός αυτό καθαυτό στέλνει μηνύματα πόα όμως τα αποσιωπάται..
    αντέχει άλλη δόμηση η Κωςεφτασε στα όρια του το οδικό δίκτυο,η παροχή υγείας, πρόνοιας,η παροχή υπηρεσιών;
    τα άλλα νησια κάνουν αυτοκριτική με τις δυσλειτουργίες,με την έλλειψη νερού,με τον υπερτουρισμό,με τον κορεσμό υποδομών και τα απόνερα του.
    ξεχειλίζει ο βιολογικός σε Μύκονο, λύματα στους δρόμους, εγκληματικότητα , αδυναμίες παντού.
    Σήμερα έρευνα Πανευρωπαϊκή δημοσίευσε ότι 2 στους τρεις Ευρωπαίους θα προγραμματίζοντας προσεχείς διακοπές τους συνυπολογίζοντας τα ακραία φυσικά φαινόμενα και ακραίες θερμοκρασίες.
    από αρχές Ιουνίου η θερμοκρασία στις ακτές μας είναι καρφωμένη στους 25 μετρημένη με θερμόμετρα ακριβείας.Περσι Σεπτέμβρη λίγο πριν τον Daniel έφτασε στους 29 ,που είναι πρόγραμμα πλυσίματος πλυντηρίου.
    Βάλτε ειδήσεις με τις χαλαζοπτώσεις απόψε….

  3. Καλές οι εκθέσεις ιδεών.Τι κάναμε για να μην το ζήσουμε;Είμαστε ικανοποιημένοι γιαυτο;Τέλος ήταν μια φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση και έλαβε τεράστια έκταση ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ .Αν δεν μπορούμε αυτές τις φωτιές να αντιμετωπίσουμε ,Φανταστητε φωτιά σε δάσος.

  4. Κάτι για τη δημοτική αρχή.Κάποτε είχαμε επικεφαλή στη πολιτική προστασία στρατηγό,που την είχε πάρει από το μηδέν και την έφτιαξε.Σήμερα έχουμε επικεφαλή,οδοντοτεχνίτη.Τίποτα άλλο.

    • Εδώ η ΝΔ του Κούλη σας γέμισε κοτσαμπάσηδες που μpip και δερνουνε επειδή φεύγουν τα αεροπλάνα χώρις αυτούς μέσα.Αλλα αυτά δεν τα βλέπεις γκάου εσύ μόνο Βελόπουλο βλέπεις.ΜΠΕΕΕ

  5. Έκτος πραγματικότητας ήσασταν άλλη μια φορα, να ναι καλά οι ανώνυμοι εθελοντές που ίδρωσαν και τα εναέρια μέσα

  6. αν είχατε καθαρίσει τους δρόμους η περιφέρεια όπως πρέπει δεν θα γινόταν τίποτα και αφήστε τα πονηρά να κλαίτε και καλά πάνω από τη καρδαρά με το χυμένο γάλα αυτά είναι μιας άλλης εποχής δεν περνάνε ποια ο κόσμος έχει γνώμη και άποψη πλέων

  7. Πολλά συγχαρητήρια και στους διευθυντες υποδιευθυντες, καθηγητές και σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας. Που σε αυτές τις δύσκολες ώρες άνοιξαν το «δεύτερο» σπίτι τους για προσφέρουν την βοήθεια τους στου συνανθρώπους μας. Μπράβο σας κύριε Κρητικε. Ήσασταν ο αφανής συντονιστής της όλης βραδιάς. Και σαν καλοι οικοδεσπότες έμειναν στο σχολείο τους μέχρι το πρωί που όλοι επέστρεψα στα σπίτια και τα ξενοδοχεία τους. Πολλά συγχαρητήρια και στα παιδιά που πήγαν και βοήθησαν.Το μέλλον του χωριού μας που πάντα μας εκπλήσσει θετικά. Ευχή όλων να μην ξαναζησουμε τέτοιες στιγμές!!!!

  8. μα τι λέτε;;;;έλεος Τι σταματήσατε;;;Η φωτιά απλά δεν πρωχώρησε γιατί δεν βρήκε χόρτα να κάψει.Ευτιχως έχουμε τον Κούλη και λειτουργούν όλα στιν εντέλια.Αν είχαμε Βελόπουλο ποιος ξέρει μέχρι που θα έφτανε η φωτιά .

  9. Εχεις δίκιο Ντίνα μου, μία μέρα που θα μείνει σίγουρα στην ιστορία ως το αποτέλεσμα της δικής σας απραξίας και αποτυχημένης πορείας. Μιας πορείας που φρόντισε μόνο για τις δικές σας τσέπες! Μιας πορείας που έχει κάνει ..πεζοδρόμια καφετέριες! Τώρα για τη φωτιά τι να πω… τα είπαν όλα οι φωτογραφίες σας τις πρώτες στιγμές της πυρκαγιάς μαζί με το δήμαρχο ντυμένοι στα άσπρα σαν αγγελάκια, με το απορημένο βλέμμα της …. ζωγραφισμένο στα πρόσωπα σας!!! ένα μεγάλο μπράβο στις δυνάμεις της πυροσβεστικής που χωρίς αυτούς θα είχε καεί όλο το νησί!!! βγάλτε τώρα και άλλα κονδύλια για την πολιτική προστασία! Το ξέρετε ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς άτομα τα οποία εργάζονται στην πολιτική προστασία και πληρώνονται από αυτήν δεν πάτησαν καν το πόδι τους πουθενά αλλά ήταν σπίτια τους και έβλεπαν τηλεόραση??? Εγώ να γράψω και τα ονόματα αλλά θα τα δημοσιεύσετε ή θα βάλετε τελίτσες???

  10. ο Δήμος καθαρίζει τα χόρτα και τα πετάει μες τα παρακείμενα χωράφια! Πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα συνεργείο του Δήμου από το Ζιπάρι και έκοψε τα χόρτα με ένα bobcat από τους δρόμους… όπως τα έκοβε τα πετούσε με στα χωράφια που ήταν από δίπλα!!! Είναι λογική αυτή? Ποια διάνοια του δήμου έδωσε τέτοια εντολή? Ποιος πανηλίθιος με βούλα, σφραγίδα και πτυχίο ξέρει ότι γίνεται αυτό το πράγμα και δεν κάνει κάτι για το σταματήσει??

  11. Πόση ώρα να τα σκεφτόταν ολα αυτα; Ο κοσμος ξενυχτησε να βοηθαει και ολοι εσεις της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής πηγατε για υπνο να ειστε αφράτοι. Λιγη Ντροπη που και που…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ