Επιστροφή στην κανονικότητα για τους κατοίκους και για τους τουρίστες στην Καρδάμαινα

1
13478
Μια δύσκολη βραδιά πέρασε για τους κατοίκους της Καρδάμαινας όπως και για τους τουρίστες αφού όλοι τους αναγκάστηκαν να φύγουν απ’ το χωριό χτες το βράδυ και να διαμείνουν είτε σε φιλικά σπίτια είτε  στο γήπεδο της Αντιμάχειας, και στα σχολεία της Αντιμάχειας όπως και στο πολιτιστικό κέντρο Πυλίου, στο Νηπιαγωγείο Πυλίου και στο Κλειστό γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης». 
Σήμερα έχει ξεκινήσει μια νέα ημέρα για την Καρδάμαινα με τον κόσμο να δηλώνει ότι έχει επιστρέψει στην κανονικότητα του και να ευχαριστεί τους εμπλεκόμενους φορείς και όλους τους εθελοντές και τους απλούς πολίτες που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς. 

Το σημείο που σταμάτησε η φωτιά στην Καρδάμαινα

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Καρδάμαινα ταλαιπωρημένη, εξαντλημένη αλλά τουλάχιστον ασφαλή, με κατοίκους και τουρίστες να επιστρέφουν στα σπίτια και τα ξενοδοχεία τους, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί «Στου Σταυρού το πέραμα» και έφτασε μέχρι το ΧΥΤΑ, το πεδίο βολής του 543 και τελικά άγγιξε την περιοχή κάτω από το κάστρο της Αντιμάχειας και την Καρδάμαινα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπάρχουν αρκετές απώλειες ζωικού και φυτικού κεφαλαίου ενώ η φωτιά έκαψε αρκετά χορτολιβαδικά στρέμματα.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

ΑΣ ΔΟΞΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ

Εκ μέρους του ΔΣ του ΑΣ ΔΟΞΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στη φροντίδα των συνανθρώπων μας που βρέθηκαν στα κέντρα συγκέντρωσης. Η ταχύτατη ανταπόκριση, η ακούραστη προσπάθεια μέχρι τα ξημερώματα και η άμεση αυτοοργάνωση και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ όλων αυτών των ανθρώπων, μας κάνουν να αισθανόμαστε περηφάνια και ελπίδα για το μέλλον.
Ανάμεσα σε όλους ευχαριστούμε ιδιαίτερα:
τα ξενοδοχεία Cleopatra και τον Όμιλο Μήτση για την άμεση και γενναιόδωρη ανταπόκριση σε κάθε αίτημα μας για κουβέρτες και τρόφιμα
τα supermarket Κρητικός- Louis για την άμεση και γενναιόδωρη ανταπόκριση σε κάθε αίτημα μας για είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης
το ΔΣ του ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 2000 για την συνεργασία και τη δωρεά ρουχισμού από το απόθεμα της ομάδας
τον ΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΟΣ για όλη τη φιλοξενία.
Η δύναμη μας είναι οι άνθρωποι μας!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ντοπη σε ενα φαστ φουτ της καρδαμενας που ζήτησε χρήματα απο πυροσβέστες για 3 σάντουιτς ενώ ηταν τα παιδιά εκει 32 ορες χάλια η φιλοξενία λείπαμε πολύ και ηρθαμε απο ροδο (((σε 12 τελε ))))

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ