Γ. Νικητιάδης: «Νέο όραμα και νέο συμβόλαιο με το λαό για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ»

4
3682

Γ. Νικητιάδης : «Νέο όραμα και νέο συμβόλαιο με το λαό για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο  ΠΑΣΟΚ»   

Την αναγκαιότητα ενός νέου οράματος και ενός νέου συμβολαίου με το λαό για να εμπιστευτεί και πάλι ο Ελληνικός λαός το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στην τοποθέτηση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουνίου. Ο κ.Νικητιάδης με μία σύντομη αναφορά το παρελθόν υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ρίζωσε στη συνείδηση του Ελληνικού λαού όταν είχε οράματα όπως αυτό το Ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου με το Αλλαγή Παντού, όπως του Κώστα Σημίτη με τον εκσυγχρονισμό και όπως του Γ. Παπανδρέου  με την αλλαγή του κράτους και της διοίκησης  και την αλλαγή στις σχέσεις τους με τον πολίτη.

Χωρίς όραμα και πολιτικό αφήγημα που θα αποτελεί ένα νέο συμβόλαιο με το λαό είμαστε καταδικασμένοι, τόνισε ο κ. Νικητιάδης, να μην έχουμε εναλλακτική κυβερνητική πρόταση που θα αποτελεί λύση για τα προβλήματα της χώρας και του λαού μας.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ο κ. Νικητιάδης έθεσε το ερώτημα αν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επανακάμψει, υπογραμμίζοντας πως χωρίς πολιτικό όραμα, δεν θα είναι εύκολο. Τόνισε πως η ΝΔ ηττήθηκε κατά κράτος και αυτοί που της γύρισαν την πλάτη δεν θα την εμπιστευτούν ξανά ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε πως «Όλοι οι σύντροφοι είναι χρήσιμοι. Όλους τους χρειαζόμαστε» και κάλεσε κάθε υποψήφιο να καταθέσει το όραμά του για την πατρίδα μας και το λαό μας μαζί με προτάσεις για υλοποίησή του.

Τοποθέτηση Βουλευτή Δωδεκανήσου τ.Υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.

 

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι από εσάς, πρωτίστως θα προσπαθήσετε να εξάγετε από τα λεγόμενά μου την επιλογή μου σε κάποιο πρόσωπο για την προεδρία του κόμματος μας. Λυπάμαι, αλλά θα σας απογοητεύσω. Όχι γιατί δεν με απασχολούν τα πρόσωπα, αλλά με νοιάζουν περισσότερο οι πολιτικές που αυτά θα κληθούν να εκφράσουν.  

Έτσι ήμουνα, ακόμη και την περίοδο που ο Ιδρυτής μας, ήταν στο τιμόνι του κόμματος μας. Με γοήτευε ως προσωπικότητα, με συνάρπαζε ως πολιτικός , αλλά πάντα προσπαθούσα να ελκύομαι και να αγωνίζομαι για τις πολιτικές που ακολουθούσε και εφάρμοζε, το κόμμα μας.

Πως στέριωσε λοιπόν το κόμμα μας στην ελληνική κοινωνία; Παρουσίαζε πάντα το όραμα του για την Ελλάδα και τις πολιτικές που θα το κάνουν πράξη. 

Αυτό το κόμμα πορεύτηκε επάνω στο όραμα του για την Ελλάδα και όπως αναφέρει εξαιρετικά το Συμβόλαιο με τον Λαό, όπου “η πορεία για την εκπλήρωση του, προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ”

Επί Ανδρέα Παπανδρέου μιλήσαμε στους πολίτες για το όραμα για Αλλαγή. Για την Ελλάδα των πολλών που μπορούν να έχουν, εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπές εισόδημα, δωρεάν πρόσβαση στην παιδεία και την υγεία. Ένα όραμα που εξέφραζε την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. 

Επι Κώστα Σημίτη, παρουσιάσαμε και εκφράσαμε το όραμα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας Για την Ελλάδα του σκληρού πυρήνα του ευρώ, και των μεγάλα έργα που άλλαξαν την μορφή της Ελλάδας.

Επί Γιώργου Παπανδρέου το όραμα για ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Την μεγαλύτερη διαφάνεια στο κράτος και το νοικοκύρεμα του.

Ακολούθησαν συντρόφισσες και σύντροφοι τα μνημόνια για να σωθεί η χώρα από την καταστρεπτική πολιτική του Κ. Καραμανλή του νεότερου. Θυσιαστήκαμε τότε. Αγωνιστήκαμε, με όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα απέναντι. Θυμηθείτε λίγο την πάνω και κάτω πλατεία Συντάγματος. Όλοι ενωμένοι εναντίον μας. Και όμως με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και με τον Ν.Ανδρουλάκη , στη συνέχεια, καταφέραμε να επιβιώσουμε έστω και βαριά λαβωμένοι. 

Ας έρθουμε λοιπόν τώρα στο σήμερα. Τι έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές ; Η ΝΔ ηττήθηκε κατά κράτος και ο κόσμος που της γύρισε την πλάτη δεν θα επανέλθει. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακάμψει. Εμείς μπορούμε; 

Χωρίς νέο όραμα για την πατρίδα και το λαό μας, χωρίς ένα σοβαρό πολιτικό αφήγημα, φοβάμαι ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. 

Οι εκατοντάδες χιλιάδες που απείχαν από τις εκλογές και ανα               φέρομαι κυρίως στο 20% επιπλέον της αποχής, από το 2019 ήτανε συντρόφισσες και σύντροφοι, συνειδητή πολιτική επιλογή. Δεν ήταν αδιαφορία. Δεν ήταν έλλειψη ενδιαφέροντος για το μέλλον του τόπου μας αλλά συγκεκριμένο μήνυμα. 

Ένα μήνυμα που λέει, δεν ψηφίζω ξανά Ν.Δ. μεν, αλλά εσείς δεν με έχετε πείσει. 

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, είναι επιτακτική ανάγκη να μορφοποιήσουμε ένα νέο όραμα για την χώρα. Ένα όραμα για να γίνει η Ελληνίδα και ο Έλληνας ξανά υπερήφανοι χωρίς να περιμένουν τα επιδόματα του κ. Μητσοτάκη για να επιβιώσουν.  

Χρειαζόμαστε πρωτίστως ένα νέο συμβόλαιο με το λαό. Συμβόλαιο με συγκεκριμένες, εφικτές, προτάσεις. Συμβόλαιο που θα δίνει λύσεις που θα βλέπει, θα κατανοεί και στο τέλος θα αγγίζει κάθε πολίτη.  

Ολοκληρώνω συντρόφισσες και σύντροφοι, πιστεύοντας ότι έδωσα επαρκώς εξηγήσεις για τους λόγους που δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπα. Όλοι είναι χρήσιμοι. Όλους τους χρειαζόμαστε.

Καλώ λοιπόν τον κάθε υποψήφιο, αλλά και καθένα από εμάς, να εργαστούμε και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός νέου οράματος για την χώρα και ενός νέου πολιτικού αφηγήματος για το λαό μας. Αυτό χρειάζεται ο τόπος και αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι μαζί. Πρώτα  βεβαίως, ο κάθε υποψήφιος που οφείλει να μας καταθέσει το όραμα του για την πατρίδα μας και το λαό μας μαζί με προτάσεις για υλοποίησή του.

 

Σας ευχαριστώ. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ρε θράσος.
      Πάντως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναδεί ποτέ ξανά φώς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ