Οδοντιατρικός Σύλλογος για Δράσεις στην Κω και στο Σωφρονιστικό Κατάστημα

0
3552

Το ΔΣ του  Οδοντιατρικού  Συλλόγου  Δωδεκανήσου (ΟΣΔ) επισκέφθηκε την Κω  το διάστημα 7-9 Ιουνίου 2024 για προγραμματισμένες δράσεις.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης  της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας «ΕΤΟΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2024, γεια στο στόμα σου»,   την Παρασκευή 7 Ιουνίου το ΔΣ επισκέφθηκε  το Σωφρονιστικό Κατάστημα της ΚΩ  προσφέροντας δεκάδες  οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες για στους  κρατούμενους και το προσωπικό. Ο διοικητής του καταστήματος κ. Δέμος Γεώργιος και το προσωπικό,  μας υποδέχθηκαν με ευγένεια και θέρμη  και μας ξενάγησαν στους χώρους των φυλακών που επιτρεπόταν. Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κρατουμένων  για την στοματική υγιεινή και για τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος στο στόμα. Οι περισσότεροι κρατούμενοι παρακολούθησαν την ενημέρωση με ενδιαφέρον αφού στο τέλος  έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που απαντήθηκαν διεξοδικά.

Ο ΟΣΔ προγραμμάτισε τη δράση αυτή, όχι μόνο  για να συμβάλλει  στην  προαγωγή της οδοντιατρικής πρόληψης και της στοματικής υγείας των κρατουμένων,  αλλά κυρίως για να καταδείξει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συμπολίτες μας έστω και όταν ευρίσκονται στις πιο ιδιαίτερες συνθήκες.

Ήταν μια δράση που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για πολύ καιρό.

 

Το Σάββατο 8 Ιουνίου  διοργανώθηκε δωρεάν επιστημονική ημερίδα στη Κω, στο ξενοδοχείο Κυπριώτης Πανόραμα,  με  θεωρητικό και πρακτικό μέρος και θέμα :        “Αποκαταστάσεις ρητίνης ”.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ομιλητές κ. Τολίδη Κοσμά,  Καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ    και την επικ. Καθηγήτρια κ. Δαυϊδοπούλου Σωτηρία του ίδιου Πανεπιστημίου, για τις ποιοτικές εισηγήσεις τους και την διάθεση που επέδειξαν κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των συναδέλφων έως πολύ αργά το απόγευμα που ολοκληρώθηκε η πρακτική εκπαίδευση.

 

Αρωγός στην εκδήλωση η εταιρεία INTERMED την οποία ευχαριστούμε για το διαχρονικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τον Σύλλογο μας.

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν συνάδελφοι από τα νησιά του Νομού μας και καλλιεργήθηκαν οι συναδελφικές σχέσεις στο πλούσιο κοινωνικό πρόγραμμα  που ακολούθησε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ