Γ. Νικητιάδης : Η πτώχευση της FTI, αφορμή για νέες πολιτικές από την ΕΕ

0
2885

Γ. Νικητιάδης : Η πτώχευση της FTI, αφορμή για νέες πολιτικές από την ΕΕ

Η πτώχευση ενός εκ των μεγαλύτερων tour operators της Γερμανίας αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και αναδεικνύει την αλλαγή που θα πρέπει να γίνει στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρα μας.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για τον κλάδο των tour operators η πτώχευση του συγκεκριμένου ομίλου. Το γεγονός αυτό κάνει ξανά επίκαιρη την πρόταση μου για θεσμοθέτηση  Επιτρόπου Τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόταση που είχα καταθέσει στις προηγούμενες ευρωεκλογές ως υποψήφιος ευρωβουλευτής. Στόχος θα πρέπει να είναι μία ολοκληρωμένη προσέγγιση του τουρισμού που αποτελεί σημαντικότατο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης ολόκληρης της Ευρώπης.

Η πτώχευση της συγκεκριμένης εταιρίας στις αρχές της τουριστικής περιόδου παρέχει τη δυνατότητα σχετικής κάλυψης των δυσάρεστων συνεπειών.  Θα πρέπει ωστόσο να μας αφυπνίσει για τη διαχείριση αντίστοιχων γεγονότων για τη στήριξη των επιχειρηματιών του τουρισμού, των εργαζομένων του κλάδου και των τουριστών.

Τόσο οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όσο και το ίδιο το τουριστικό μας προϊόν, πρέπει να προστατευθούν και η ΕΕ που εισπράττει τεράστια ποσά από τον τουρισμό, είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τον τουριστικό τομέα.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ