Στη Σύμη η υπερπολυτελής θαλαμηγός, αξίας 280 εκατ. ευρώ, του «Μίδα του Ντουμπάι»

0
4592

Τα ελληνικά νησιά κάθε χρόνο προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες και ανάμεσά τους βρίσκονται και κάποιοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ένας από αυτούς είναι και ο «Μίδας του Ντουμπάι» Abdullah Al Futtaim. Η χλιδάτη θαλαμηγός Radiant, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα, πριν από λίγες ώρες έριξε άγκυρα στη γραφική Σύμη, εντυπωσιάζοντας τόσο τους κατοίκους του νησιού, όσο και τους υπόλοιπους τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στο σκάφος επιβαίνουν μόνο δύο άτομα (ένα ζευγάρι) και βεβαίως το πολυπληθές πλήρωμα του σκάφους, το οποίο με επαγγελματισμό και διακριτικότητα φροντίζει ώστε στο ταξίδι των υψηλών φιλοξενούμενων του σκάφους να είναι ονειρικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σκάφος αναμένεται να αποπλεύσει από τη Σύμη αύριο το πρωί και να συνεχίσει το ταξίδι του στο Αιγαίο.

Σύμη: Ποιος είναι ο Σαουδάραβας μεγιστάνας ιδιοκτήτης του σκάφους

Σύμφωνα με το Forbes, o Abdulla Al Futtaim είναι o 11ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Μέση Ανατολή με περιουσία που ξεπερνά τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης του ομίλου Al Futtaim Group, που διευθύνεται από τον γιο του Omar, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος.

Το 1955, ο όμιλος έγινε αποκλειστικός διανομέας στα ΗΑΕ της Toyota, η οποία κατέχει το ηγετικό μερίδιο της αγοράς αυτοκινήτων με σχεδόν 30%. Το Al Futtaim έχει επίσης την άδεια λειτουργίας των Hertz, Ikea, Toys “R” Us και Zara στα ΗΑΕ. Ο ξάδερφός του Majid Al Futtaim είναι επίσης δισεκατομμυριούχος.

Το Radiant έχει μήκος 110 μέτρα και ναυπηγήθηκε το 2009 για λογαριασμό του Ρώσου μεγιστάνα Boris Berezovsky. Ο Berezovsky έδωσε 149 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσει, αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων την πούλησε το 2011 στον εμίρη για 240 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον η αξία του Radiant ανέρχεται στα 280 εκατομμύρια ευρώ και είναι στη λίστα με τα ακριβότερα γιοτ του πλανήτη. Το Radiant μπορεί να φιλοξενήσει 60 άτομα μαζί με το πλήρωμα. Διαθέτει ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, σινεμά και δύο πισίνες, ενώ είναι εξοπλισμένο με ένα πανίσχυρο κανόνι νερού, με την ικανότητα να βυθίζει σκάφη έως 91 μέτρα μακριά.

 

iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ