Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

0
3508

 

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Γ. ΠΑΠΠΟΥ

 

Νέους ορίζοντες στην οικονομία της Δωδεκανήσου ανοίγει η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

Απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις του «επιχειρείν» και δίνει νέες προοπτικές σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες των νησιών

 

 

Νέους ορίζοντες στην οικονομία της Δωδεκανήσου ανοίγει η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Γ. Πάππου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Ε. Καλδή.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις του «επιχειρείν» και δίνει νέες προοπτικές σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες των νησιών.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διά της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας με Κοσμήτορα την Καθηγήτρια, Βασιλική Κεφαλά και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, σκοπεύουν σε μία  στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με στόχο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους σε τομείς και κλάδους κοινού ενδιαφέροντος, όπως εκπαιδευτικές, ερευνητικές και επιστημονικές ενέργειες, που σχετίζονται με τις αρχές και τους σκοπούς τους.

Ειδικότερα, η συνεργασία έχει ως αντικείμενο ιδίως:

  1. τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης
  2. την διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων, διαλέξεων, συνεδρίων, και συναφών δράσεων
  3. την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και καλών πρακτικών σε θέματα που άπτονται των τομέων κοινού ενδιαφέροντος
  4. τη δυνατότητα ένταξης των φοιτητών της ΣΕΥΠ του ΠΑ.Δ.Α., στις εθελοντικές ομάδες του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με στόχο αφ’ ενός την επαγγελματική τους δικτύωση και αφ’ ετέρου την ενίσχυση του επιστημονικού και κοινωνικού έργου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
  5. τη διοργάνωση κοινωφελών δράσεων σε τοπικό ή εθνικό ή διεθνές επίπεδο έχουσες ως κύριο αλλά όχι μοναδικό σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος
  6. την υλοποίηση επιστημονικών δραστηριοτήτων (εκπόνηση ακαδημαϊκών εργασιών, εκδόσεις βιβλίων και συγγραμμάτων, κ.ά.)
  7. την ανάπτυξη συνεργασιών και δικτύων στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο
  8. την αξιοποίηση Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων
  9. την προώθηση δράσεων (κοινών και μη) στα ηλεκτρονικά μέσα και κοινωνικά δίκτυα αμφοτέρων των μερών
  10. τη δυνατότητα παροχής εξειδικευμένης συμβουλευτικής από το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και κάθε άλλη σχετική δράση σχετίζεται με το παραπάνω αντικείμενο.

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ανοίγει νέους ορίζοντες στους επιχειρηματίες, στους επαγγελματίες και στο σύνολο της κοινωνίας, όχι μόνο του νησιού της Ρόδου αλλά στο σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου παραλλήλως με τα οφέλη που θα προκύψουν για το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, τους εκπροσώπους του οποίου με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στο νησί μας. Η επωφελής και αποδοτική συνεργασία που ξεκινά από σήμερα, πολύ σύντομα θα αποδώσει τα αποτελέσματά της στην κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιωάννης Γ. Πάππου απευθυνόμενος στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Τα Δωδεκάνησα παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω της γεωπολιτικής τους θέσης αλλά και για τις τεράστιες δυνατότητες προοπτικής και ανάπτυξης. Μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας θα προκύψουν νέες δυνατότητες για γνώσεις και δεξιότητες προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, προσφέροντας ανταγωνιστικά εφόδια στις επόμενες γενιές για το restart που χρειάζεται η Ελλάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Ε. Καλδής.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι η συνεργασία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με τη Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής να επεκταθεί και στις άλλες Σχολές του Ιδρύματος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ