Μ. Κόνσολας: «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. στην οποία δεν επιτρέπεται η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων»

8
4142

«Κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει τη μέγιστη σημασία που αναδύει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Είναι ξεκάθαρο ότι όσοι πολιτεύονται, διαχειριζόμενοι μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πλέον, ηττήθηκαν κατά κράτος, αποδοκιμάστηκαν.

Η Ελλάδα που δεν υπάρχει πλέον είναι η Ελλάδα της διαιρετικής τομής των μνημονίων, που πάνω της δεν έστησαν μόνο κάποιοι καριέρες αλλά επιχείρησαν να βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες.

Είναι η Ελλάδα του λαϊκισμού, αυτή που αρνείται να ακολουθήσει τις διεθνείς εξελίξεις και την πραγματικότητα.

Είναι η Ελλάδα της πόλωσης, της οξύτητας, της εχθροπάθειας, του διχασμού και του διαχωρισμού των πολιτών», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της νέας τετραετίας όπως:

– Η ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και του εισοδήματος των εργαζομένων.

– Οι μεγάλες και βαθιές αλλαγές μέσα από μια τολμηρή Συνταγματική Αναθεώρηση που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις αυτής της χώρας.

– Οι γενναίες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, στο δείκτη ταχύτητας ως προς την απονομή της δικαιοσύνης.

– Η αναμόρφωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

– Η ενεργειακή μετάβαση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

– Μια ολιστική πολιτική για τη στήριξη και την ενίσχυση της οικογένειας με τα μάτια στραμμένα στην αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα όπως είναι το δημογραφικό.

– Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολυεπίπεδης και πολυκεντρικής τουριστικής ανάπτυξης, που η υλοποίησή του δεν κατέστη δυνατή λόγω της πανδημίας την προηγούμενη περίοδο.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής με μέτρα όπως η επέκταση του market pass, αλλά και του καλαθιού για τα νοικοκυριά και η έκτακτη ενίσχυση των οικονομικά ευάλωτων πολιτών, με προτεραιότητα τους συνταξιούχους που λόγω της προσωπικής διαφοράς, που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήραν αύξηση.

Αναφερόμενος στη δέσμευση του Πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του άρθρου 16, τόνισε ότι: «το πέρασμα στη νέα εποχή συνδέεται με την αναθεώρηση του άρθρου 16, με τον τερματισμό ενός αναχρονισμού, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία δεν επιτρέπεται η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.

Οι δογματισμοί πρέπει να μείνουν στην άκρη. Το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη κρατικό μονοπώλιο. Μπορούν να λειτουργούν μη κρατικά πανεπιστήμια με όρους δημόσιου και κοινωνικού οφέλους.

Η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων μπορεί να συμβάλλει στη μετατροπή της Ελλάδας σε κέντρο εκπαίδευσης στην περιοχή της Μεσογείου, να περιορίσει το brain drain πανεπιστημιακών και φοιτητών, να δώσει ώθηση στην έρευνα, να συμβάλλει στη βελτίωση των κρατικών πανεπιστημίων μέσα από την άμιλλα και τον ανταγωνισμό και να δώσει τη δυνατότητα πολλαπλών διαθέσιμων επιλογών στους φοιτητές».

Ο Μάνος Κόνσολας έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας ότι: «η κυβέρνηση έχει ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή. Η λαϊκή εντολή δεν αφορά μόνο στην κυβέρνηση, η ανάγνωσή της επεκτείνεται σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Επιβάλλει άλλα, νέα πρότυπα πολιτικής συμπεριφοράς που στηρίζονται στον ορθολογισμό, στη σύνθεση και στη συναίνεση.

Η Ελλάδα προχωρά Μπροστά. Σταθερά και Τολμηρά».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μέχρι και το λύκειο να είναι δωρεάν.
      Το πανεπιστήμιο όμως ΟΧΙ.
      Πενήντα plus χρόνια βγάζουν με το τσουνάμι επιστήμονες της πλάκας και σαβουρες.
      Άσε που τα ιδρύματα έχουν καταντήσει ντεκέδες.
      Όλοι θέλουν τα παιδιά τους επιστήμονες.
      Αξίζουν όμως όλα? Και βεβαίως ΟΧΙ.
      Τα περισσότερα ξοδεύουν χρόνο και χρήμα και στο τέλος κάνουν άλλη δουλειά.
      Γι’αυτό έχουμε έλλειψη από τεχνικούς και γεωργούς.
      Έχουμε όμως αλλοδαπούς.
      Στα πανεπιστήμια να εισαγονται όσοι μόνο αξίζουνε.
      Δέκα συνταξιουχοι γιατροί η δικηγόροι?
      Δέκα αντιστοιχα φοιτητές στις σχολές.
      Και να γίνει μια προπανεπιστημιακη χρονιά να μπαίνουν μόνο όσοι είναι άξιοι και να μην κρίνονται σε δύο μόνο ώρες στις πανελλήνιες. ΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
      Και οι καλύτεροι να παίρνουν υποτροφία όπως στην κάθε προηγμένη χώρα.
      Μόνο έτσι θα σωθεί η παιδεία στην ψωροκώσταινα.

  1. Είμαστε και η μόνη χώρα με πολλά κακά της μοίρας που άλλος κανείς…!

    Γαλάζια είναι η Σημαία, η Ελλάδα, ο ουρανός μας. Μας τύφλωσε τον νου ο ήλιος.
    Λέτε να υπάρχει σχέση;

    • Είναι λογικό μέσα σε 2 ώρες να κρίνετε η αξία ενός υποψηφίου στα ΑΕΙ?
      Ντροπή και αισχος.
      Και οικονομαει ένα ολόκληρο σύστημα …φροντ.κλπ
      Συν ότι αξίζουν ελάχιστοι από το σύνολο των αποφοίτων.
      Ριζική αλλαγή στον τροπο εισαγωγής και στον αριθμό των υποψηφιων.

  2. Εκεί φτάσαμε. Ένας καθηγητής δημόσιου πανεπιστημίου αντί να προτείνει τρόπους ανέλιξης του δημόσιου πανεπιστημίου, να προπαγανδίζει υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και της κερδοφορίας των ιδιοκτητών τους…

  3. Η δεξιά παράταξη μετρά 4 κόμματα εντός κοινοβουλίου,ας συνεννοηθεί εκεί που πρέπει και να αφήσει στην άκρη τις αριστερές φοβίες…. Αρκούν για αναθεώρηση Συντάγματος, και ας δείξει το ΠΑΣΟΚ πόσο σοβαρό ή λαϊκίστικο κόμμα είναι….

  4. Η μόνη χώρα που ότι τιμή ανέβηκε λόγω Ουκρανίας δεν έπεσε πάλι και κονομησανε τα φιλαράκια σας ….το ρεύμα στον Θεό,τα καύσιμα, τουρισμός χάλια μαύρα και υγεία ανύπαρκτη εντελώς άντε και εις ανώτερα να γίνουμε αφρικανική χώρα…

  5. Λύσατε όλα τα προβλήματα του κόσμου και είπατε να ασχοληθείτε με τα πανεπιστήμια τώρα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ