Τριανταπέντε απινιδωτές στα σχολεία της Κω και της Τήλου, από τον όμιλο Μήτση σε συνεργασία με τη λέσχη Lions Κω

4
4545


Με την ευχή … να παραμείνουν αχρείαστοι, ο όμιλος «Κωνσταντίνου Μήτση» προχώρησε στη χορηγία τριανταπέντε απινιδωτών, τελευταίας τεχνολογίας, σε σχολικά συγκροτήματα της Κω και της Τήλου, με τη συνεργασία της λέσχης Lions Κω «Ιπποκράτης».
Οι παραδόσεις των συσκευών, ξεκίνησαν την Τετάρτη 03 Μαϊου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αντιμάχειας, στον πρόεδρο των σχολικών επιτροπών δήμου Κω Μάνου Μήτρου, παρουσία του Σταύρου Μήτση, του δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, του επάρχου Κω Γιάννη Καμπανή, της αντιδημαρχου παιδείας Γεωργίας Κασσιώτη, της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Ντίνας Σβύνου, της προέδρου της λέσχης Lions Κω «Ιπποκράτης» Νίλουφερ Τλε, της Α΄ Αντικυβερνήτη Μαρίας Πολίτου, μελών της λέσχης και διευθυντών των σχολικών συγκροτημάτων της Κω . Παρόντες στην παράδοση παραλαβή, ήταν ο γενικός διευθυντής του Ομίλου κ.Γιάννης Μακαρέζος ,η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κ.Καραμπάτσου και άλλα στελέχη του ομίλου «Κωνσταντίνου Μήτση», που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της δωρεάς των απινιδωτών σε Κω και Τήλο.
Οι απινιδωτές είναι μια ιατρική συσκευή η οποία, σε συνδυασμό με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία και να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Η εκπαίδευση στα σχολεία θα γίνει το επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, με ευθύνη της λέσχης Lions Κω, την πολύτιμη βοήθεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω ,του καρδιολόγου και Lion Παύλου Μπακίρη και άλλων πιστοποιημένων εθελοντών.

Νίλουφερ Τλε
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΣΧΗΣ LIONS ΚΩ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Αγαπητοί καλεσμένοι,

Εκ μέρους της Λέσχης Lions Kω Ιπποκράτης θα ήθελα να μου επιτρέψετε να κάνω μια μικρή αναδρομή στη διαδρομή του έργου.

Η ιδέα εξοπλισμού του συνόλου  των σχολικών μονάδων του νησιού μας  με απινιδωτές προήλθε από αίτημα της Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου Ζιπαρίου κ. Ξανθοπούλου προς τη Λέσχη μας τον Μάιο του 2022. Το μέλος της Λέσχης  L. Kουλιάς Μάνος στη συνέχεια πρότεινε η δράση αυτή να επεκτάθει σε μια μεγάλη και ουσιαστική προσφορά προς την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια του νησιού μας.

Ακολούθησαν επαφές για την αναζήτηση κονδύλιων είτε από εσωτερικές πηγές των Διεθνών Lions, είτε από χορηγούς –φίλους της Λέσχης. Σύντομα η απάντηση ήρθε από τον Ταμία της Λέσχης L. Mιλτιάδη Ζωίδη, ότι το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μήτση ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει την αγορά απινιδωτών για όλα  τα σχολεία της Κω, που  είναι  ένα  τόσο σοβαρό ζήτημα υγείας και πρόληψης ( καθώς ακούσαμε  πρόσφατα την υποχρεώτικοτητα των απινιδωτών  και στα αθλητικά γήπεδα).

Οι επαφές  με τον Ομιλο Μήτση ξεκίνησαν και η Λέσχη μας ανέλαβε την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών  και μαθητών που θα ορισθούν από την κάθε σχολική κοινότητα από πιστοποιημένο  Εκπαιδευτή Καρδιολόγο τον κ. Παύλο Μπακίρη από Ρόδο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και την ΕΟΔ ΚΩ.

Η οικογένεια Μήτση δια μέσου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Μήτση έδειξε για ακόμα μια φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την τοπική μας κοινωνία, για το νησί μας την Κω. Η οικογενειά του Αείμνηστου Κωνσταντίνου Μήτση ,τα παιδιά του συνεχίζουν… ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μήτση ξεχωρίζει πέρα από την αρτιότητά του στην παροχή υπηρεσιών και για την ανθρώπινη υπόστασή του και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

 

Ο εκδότης της εφημερίδας «Βραδυνή» και ιδρυτής της μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας Mitsis Hotels, με πλήθος ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, ήταν ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ένας οραματιστής που ήξερε να εμπνέει τους ανθρώπους γύρω του.

Η επιτυχία του υπήρξε αποτέλεσμα σκληρής δουλειάςαφοσίωσης και πίστης. Κίνητρό του ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη για την πατρίδα, την οικογένεια και τους συνεργάτες του. Με τη συνεχή και αδιάκοπη δραστηριότητά του κατάφερε να δημιουργήσει έναν όμιλο επιχειρήσεων που αποτελεί κόσμημα για τον ελληνικό τουρισμό και όχι μόνο, με άξιους συνεχιστές σήμερα τα παιδιά του, τον Σταύρο Μήτση και τη Χριστίνα Μήτση.

Κεντρική του σκέψη στο μυαλό του, ότι η ζωή χρειάζεται ψυχή και εκείνος είχε απέραντη…

 

 

 

Η Πρόεδρος

Nίλουφερ Τλε                                          

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και κάπως έτσι φτιάχνετε την Υγεία στην ΚΩ
    με Aπινιδωτές μιας χρήσης που κανείς δεν θα ξέρει να τους λειτουργήσει.
    Έτσι πάει μπροστά η υγεία στο Νησί του Ιπποκράτη Συγχαρητήρια.

  2. Τι σ….. χρειάζονται τοσοι απινιδωτες στα σχολεια?????? Τι θελουν να μας πουν????? Μηπως τα παιδακια που πηραν το μπολι την έχουν ασχημα????

  3. Για τον Όμιλο Μήτση, συγχαρητήρια γιατί διέθεσε τα ωραία του λεφτά! Για τους υπόλοιπους Lions και άλλους τυχάρπαστους που ποζάρουν ως δήθεν μεσολαβητές, τραγικοί! Στο κάτω κάτω για να χρειαστεί ο απινιδωτής, θα έπρεπε τα σχολεία να έχουν χώρους άθλησης. Τι άθληση έχουν στις τρισάθλιες εγκαταστάσεις που παρέχει απλόχερα ο αγαπημένος μας Δήμος, που μάχεται για να μας λύσει τα προβλήματα καθημερινά! Όλοι την ώρα είναι εκει οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να τους λένε μην τρέχουν γιατί μπορούν να σκοτωθούν στα τσιμέντα, στις γωνίες, στις σάπιες μπασκέτες και στις τρύπες που έχουν ανοίξει στα δάπεδα απο τα νερά και τις κακοτεχνίες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ