Γ. Βαρουφάκης (ομιλία στη Ρόδο): Πρέπει να μειωθεί στο 15% ο ΦΠΑ σε όλη τη χώρα (βίντεο)

0
3718

Την πρόταση του ΜεΡΑ25 για μείωση του ΦΠΑ στο 15% σε όλη τη χώρα και το μισό στα νησιά, επανέλαβε από τη Ρόδο όπου μίλησε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος, ο γραμματέας του, κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Προχθές το βράδυ, λοιπόν, στην «καρδιά» της πόλης, την πλατεία Κύπρου, ο προβεβλημένος πολιτικός αναφέρθηκε σε όλα τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και παρουσίασε επίσημα το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Δωδεκάνησα ενώ… ανανέωσε το ραντεβού στη Ρόδο για τον Ιούνιο καθώς, όπως είπε, θα πάμε και σε δεύτερες εκλογές.

Παρουσία δεκάδων φίλων του κόμματος αλλά και αρκετών συμπολιτών μας που εκείνη την ώρα έκαναν τη βραδινή τους βόλτα και σταμάτησαν να ακούσουν τον προβεβλημένο πρώην υπουργό Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης… δεν τους απογοήτευσε καθώς είναι γνωστή η άνεσή του μπροστά σε ακροατήρια από πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον πλησίασαν για να του πουν μια κουβέντα ή για…να βγάλουν selfie.

Ο κ. Βαρουφάκης, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για «μία βαθιά δημοκρατική Ρόδο» και αναφέρθηκε στη δημοκρατική παράδοση που έχει ο τόπος μας από την εποχή της Ένωσης Κέντρου και τον Ζίγδη. Ειδική αναφορά έκανε στον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό που όπως είπε, ήταν σε αντίπαλους χώρους το 2015 και θυμήθηκε το εξής:

«Ήταν ο άνθρωπος που πάλεψε πολύ για τη Ρόδο. Ήρθε στο γραφείο μου στο Υπουργείο Οικονομικών και μου άλλαξε άποψη για το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ. Με έπεισε ότι είναι ένα από αυτά για τα οποία πρέπει να ματώσουμε κόντρα στην Τρόικα. Όχι ότι δεν το ήθελα αλλά με έπεισε να είναι προτεραιότητα».

Και συνέχισε λέγοντας ότι με τη συνθηκολόγηση εκείνης της σημαντικής στην παγκόσμια πολιτική ιστορία βραδιάς της 5ης Ιουλίου, «τότε που ο ελληνικός λαός απέδειξε πόσο γενναίος και πόσο έτοιμος ήταν για να πάρει την τύχη του εαυτού του στα χέρια του. Εκείνη τη βραδιά η συνθηκολόγηση ανέτρεψε τα πάντα και το μειωμένο ΦΠΑ…».

Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 αναφέρθηκε εκτενώς στο ενεργειακό και στο τι γίνεται με τη ΔΕΗ σήμερα, επίσης ανέλυσε πως λειτουργούν τα funds και μίλησε για τη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες, θέλοντας να αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης για το πλεόνασμα.

Στρέφοντας τη συζήτηση στο θέμα των εξορύξεων που είναι κοντά στη κοινωνία της Ρόδου, είπε χαρακτηριστικά: «Ας υποθέσουμε για λίγο ότι μπορούμε να βγάλουμε το πετρέλαιο. Ο δήμος Ροδίων θα το πάρει; Όχι βέβαια: η ExxonMobil θα το πάρει. Εμείς δε θα δούμε ούτε ευρώ. Θα έχουμε καταστρέψει το περιβάλλον, δε θα έχουμε κερδίσει ούτε ευρώ και δε θα βγει ούτε ένα κουταλάκι πετρέλαιο για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα. Όχι, ευχαριστούμε».

Για την κατάσταση της χώρας σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης προσέθεσε: «Σήμερα, έχουμε χάσει 1 εκατ. νέους, έχουμε φτωχοποιηθεί, το χρέος αυξάνεται και τα εισοδήματα είναι ανύπαρκτα. Και μας λένε ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη, γιατί έχουμε πλεόνασμα.

Το πλεόνασμα είναι το αποτέλεσμα της λεηλασίας του ελληνικού λαού, του οποίο ο πλούτος πάει σε ολιγάρχες, πολυεθνικές και hedge funds. Και γι’αυτό μας ζητάει ο κ. Σταϊκούρας να τον χειροκροτήσουμε. Η Ελλάδα είναι στην ίδια δυσχερή θέση που βρισκόταν πριν την αρχή της κρίσης το 2008 και χειρότερη».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βαρουφάκης, όπως και νωρίτερα την ίδια ημέρα κατά τη συνέντευξη τύπου, καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχίσουν την τακτική των καταγγελιών σε όλη τη χώρα καθώς δεν φοβούνται.

Μίλησε για τις 7 συν 1 τομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος, μεταξύ των οποίων, από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουν, όπως είπε, είναι ότι το ΦΠΑ από το 24% θα πάει στο 15% για όλους, ο 13% θα πάει για όλους στο 6% και στα νησιά του Αιγαίου θα πάει στο μισό.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν απώλεσε το χαρακτηριστικό στυλ του που διακρίνεται για την αμεσότητά του με το ακροατήριο, κάνοντας μάλιστα και διάλογο με συμπολίτη μας, ξεφεύγοντας από την εικόνα των πολιτικών που έχουμε συνηθίσει σε προεκλογικές εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στα Δωδεκάνησα, το οποίο απαρτίζουν οι: Αλαβέρας Φίλιππος παραγωγός ΜΜΕ Ρόδος, Κανετάκης Γιώργος οικονομολόγος Κως, Κορακιανίτη Παρασκευή (Βούλα) απόφοιτος Ιταλικής Φιλολογίας – ξενοδοχοϋπάλληλος Ρόδος, Μπαράκας Αθανάσιος ελεύθερος επαγγελματίας – Παραολυμπιονίκης Ρόδος, Παπαγεωργίου Δημήτρης ηλεκτρονικός μηχανικός Ρόδος, Σούλου Αννέτα δικηγόρος Λέρος.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/493290/g-baroyfakhs-prepei-na-meiwthei-sto-15-o-fpa-se-olh-th-xwra-binteo

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ