Γ. Υψηλάντης εκπρόσωπος τύπου Περιφερειακής Αρχής: Οι Απόκριες πέρασαν, αλλά η «Κως Προοπτική» ξέχασε να βγάλει τη μάσκα της!

9
3641

Χατζημάρκος για Καΐσερλη

Δήλωση Γιώργου Υψηλάντη, Εκπροσώπου Τύπου

 της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου

 

Οι Απόκριες πέρασαν, αλλά η «Κως Προοπτική» ξέχασε να βγάλει τη μάσκα της!

 

Αγαπητέ δήθεν ανώνυμε (όχι για εμάς), ενεργέ πολίτη και πολιτικοποιημένε κάτοικε του νησιού της Κω (όπως αυτοπροσδιορίζεσαι), αλήθεια σε ποια εποχή έχεις ξεχαστεί;

 

Αν θέλεις να μας «υποβαθμίσεις» από Περιφέρεια σε ΟΤΑ Α! βαθμού, κατηγόρησέ μας τουλάχιστον πως τη μετατρέψαμε σε Δήμο. Αλλά σε Κοινότητα; Έλεος. Αυτές καταργήθηκαν ως αυτοτελείς οντότητες το 1997! Αλήθεια, σε ποια δεκαετία έχεις ξεμείνει;

 

Εμείς δεν κρυβόμαστε στην ανωνυμία και δεν μεταμφιεζόμαστε ούτε τις Απόκριες, πόσο μάλλον γενικώς! Γιατί απλά έχουμε πρόσωπο. Αυτό που δείχνετε στο άρθρο σας στο «Κως Προοπτική». Καθαρό και ξάστερο. Με ονοματεπώνυμο. Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

 

Αλήθεια πότε αρνηθήκαμε σε κάποιον Δήμο, να εκτελέσει ο ίδιος ένα ώριμο και αναγκαίο για τον τόπο του έργο; Πότε αρνηθήκαμε να του μεταβιβάσουμε την χρηματοδότηση για να το κάνει; Πότε και σε ποιον Δήμο, επιβάλαμε να το κάνουμε εμείς για λογαριασμό του; Γιατί η πραγματικότητα δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Έχουμε πνιγεί και ασφυκτιούμε από την πίεση των 34 Δήμων της Περιφέρειάς μας, να ανταποκριθούμε σε αιτήματα υποστήριξής τους, σε έργα και δράσεις που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά μας, αλλά στη δική τους!

 

Παρά την πίεση και τα ελλιπή μέσα που διαθέτουμε, εμείς το κάνουμε με χαρά! Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο αντέχουμε. Γιατί εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση, ως ενιαία. Αυτοδιοίκηση είμαστε εμείς, είναι και οι Δήμοι της Περιφέρειάς μας. Και μαζί, σε αγαστή συνεργασία που δεν έχει επιτευχθεί πουθενά αλλού στη χώρα, σχεδιάζουμε και κυρίως υλοποιούμε την ανάπτυξη του τόπου μας. Ανάπτυξη ορατή και μετρήσιμη που μας κατατάσσει στην κορυφή των Περιφερειών της Ευρώπης.

 

Εσείς τι μας προτείνετε; Να αρνηθούμε τη βοήθεια στους Δήμους των νησιών μας; Να αρνηθούμε τη συνεργασία; Είναι φανερό ότι έχετε ξεχαστεί σε μια αλήστου μνήμης εποχή, του περιβόητου «δημοκρατικού προγραμματισμού» σας, με τα κατεβατά και τις λίστες έργων στα χαρτιά, τα παζάρια και τις μοιρασιές των πόρων στους ημέτερους και φίλους δημάρχους και στους αποκλεισμούς των άλλων. Τόσο δημοκρατικός ήταν! Το αποτέλεσμα; Αποδειχθήκατε ανίκανοι να αξιοποιήσετε την εποχή των παχιών αγελάδων και αφήσατε τα νησιά μας γυμνά από πάσης φύσεως υποδομές. Αυτά ήταν τα επιτεύγματά σας!

 

Φαίνεστε ενοχλημένος γιατί δήθεν η Περιφέρεια έγινε νοικοκύρης του «δικού σας» σπιτιού. Αλήθεια τώρα; Αν μιλάτε για την προσωπική σας ιδιοκτησία, καλώς. Δεν την θέλουμε και δεν μας χρειάζεται. Αν μιλάτε για την Κω, πρέπει να σας θυμίσουμε ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, δεν είναι διορισμένη, αλλά εκλεγμένη όπως και η Δημοτική Αρχή της Κω, με συντριπτικό ποσοστό από τον λαό της Κω, για τα επιτεύγματα και τη συμβολή του οποίου στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι. Στην Κω, δεν είμαστε ούτε ξένοι, ούτε μουσαφίρηδες, ούτε καταληψίες. Η Κως, όπως και όλα τα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, είναι σπίτι μας! Ο διχασμός που καλλιεργήσατε σαν μέσο παραμονής σας στην πολιτική ζωή, δεν είναι παρά το κρησφύγετο του πολιτικού σας κενού, της σημερινής σας ανυπαρξίας.

Μόνο που η συνταγή σας, σήμερα πια δεν περνά.

 

 

Υ.Γ. Οι ενεργοί, πολιτικοποιημένοι πολίτες, δεν κρύβονται στην ανωνυμία. Υπογράφουν ευθαρσώς την άποψή τους, την στηρίζουν και μάχονται γι’ αυτήν. Οι τυφλοπόντικες της πολιτικής, κρύβονται στα λαγούμια της ανωνυμίας.

Κι ας τους γνωρίζει κι η τελευταία πέτρα στην Κω.

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχετε καβαλήσει το καλάμι για τα καλα εκεί στην περιφέρεια και ελπίζω να σας τιμωρήσει ο λαός της Κω, πολύ αριστεία ρε παιδιά, οι καλύτεροι όλων είστε! Τέτοια τάξη τέτοια αλφαδιά δεν έχω ξαναδεί! ΕΜΕΤΟΣ

  2. Είναι αυτός λόγος και τοποθέτηση εκπροσώπου του περιφερειάρχη;;; Ο κ. Υψηλάντης δε μας ρωτάει και εμάς τους Κωους αν είμαστε ευχαριστημένοι από τα έργα της περιφέρειας, παρά να μιλάει εξ ονόματός μας;;; Ας φτιάξει κανένα περιφερειακό δρόμο όπως αυτόν που του υπέδειξε ο κ. Χατζηγιακουμής (Πυλί-Καρδάμαινα) και ας αφήσει τις επιθέσεις σε ανθρώπους που πρόσφεραν στην Κω.

  3. Κυριοι της περιφέρειας εσείς είστε καμουζελες. Δεν έχουμε δρόμους δεν έχουμε φώτα , δεν έχουμε γιατρούς , ο έπαρχος σας μας τρολαρει μας λέει να πάμε στην Τουρκία νβα βρούμε την υγεία μας . Έπρεπε να περάσουν χρόνια να βάλετε 5 καινούργιες πινακίδες στους δρόμους. Τρομοκρατείτε τον κόσμο σε κάθε κριτική και δεν τολμά άλλη παράταξη να κατέβει. Μας φέρατε το Χοτ Σποτ καταστρέψατε την Κω και μιλάτε ? Εσείς κύριε Υψηλάντη ποιος είστε και ξέρετε που πέφτει η Κως ? Μάλλον ήρθατε στο καρναβάλι του Πυλιου

  4. Πολύ ειρωνεία και κούφιος πολιτικός λόγος. Απαγορεύεται, δηλαδή, η κριτική; Σοβαρευτείτε εκεί στην Περιφέρεια, γιατί μιλάτε από μακριά και εκ του ασφαλούς. πολλά λόγια και λίγο έργο στην Κω έχετε κάνει.

  5. Κε Υψηλάντη φωταγωγείστε επιτέλους ένα δρόμο τον οποίο 8 χρόνια δεν το έχετε καταφερει. Φαντάσου να είχαμε κ 2η επαρχιακή οδό στο νησί. Καρ@γκιοζηδες που δεν δέχεστε κ κριτική. Συμπολίτες ξυπνήστε κ ψηφίστε ως Κώοι όχι ως υποχείρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ