Νικητιάδης: Θα επιμείνουμε στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

13
3777

Νικητιάδης: Θα επιμείνουμε στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

 

Ευχόμενος «καλή Τσικνοπέμπτη και με… μέτρο», από την Κω, ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης, δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας για «Επέκταση τακτικής επιδότησης ανεργίας των εποχικά εργαζομένων» που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στον Αέρα» με τη δημοσιογράφο Σάντυ Λαδικού του «Radio Proto 91,5 Fm»,  ο τ.Υφυπουργός μεταξύ άλλων υπογράμμισε : «Σέβομαι τη γιορτινή διάθεση της ημέρας, αλλά για να  έχουν όλοι, αυτή τη διάθεση θα πρέπει και η πολιτεία να φροντίζει για όλους. Αναφέρομαι στο επίδομα ανεργίας και στην  επέκτασης του πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και απέρριψε η κυβέρνηση της ΝΔ».  

Ο  κ. Νικητιάδης εξέφρασε την ανησυχία του ότι η απόρριψη της τροπολογίας αποτελεί πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις που ως άμεσο αποτέλεσμα μπορεί να έχει την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται στον τομέα του τουρισμού. Παραθέτοντας στοιχεία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που απασχολούνται την καλοκαιρινή περίοδο ο τ. Υφυπουργός σημείωσε ότι : «Συνολικά σε όλη τη χώρα χρειάζονται 55.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι που θα έρθουν από το εξωτερικό. Στην Κω 3.000 και στη Ρόδο 5.000 ενδεικτικά. Αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές δε θα αναζητούσαμε εργαζόμενους από το εξωτερικό»..

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους που είναι η καρδία της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας σημείωσε τέλος ο κ. Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας οτι : «Η τροπολογία που καταθέσαμε ήταν απολύτως λελογισμένη και ελεγχόμενη δημοσιονομικά. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση την απέρριψε. Εμείς θα επανέλθουμε. Δε θα το αφήσουμε έτσι.  Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους στον τουρισμό».

Σχετικό ηχητικό εδώ :

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν φτάνει μόνο να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας,αλλά να αυξηθεί κιόλας.Επισης και τα έκτακτα βοηθήματα να τα παίρνουν και οι εποχιακοί εργαζόμενοι.

  2. Ωρα για σπιτικό τσάι΄΄΄΄΄΄ Τέλος οι μασες χωρις έργο, τωρα έρχονται νέοι πεινασμένοι τόπο στα νιάτα, καταστροφείς της Ελλάδας με τα μνημόνια ντροπή ΄

  3. Ατε Παναγία μου να το δω και να μην το πιστέψω περνάμε 6 μήνες και ξαφνικά φτάσαμε στους 3 λες και ήταν δικά τους λεφτά και μας τα έκοψαν..
    Αμεσα πρέπει να γίνει ξανά 6 μήνες για να μπορεί ο κοσμος να επιβίωση και το χειμώνα..

    • Και από που φαντάζεσαι ότι θα βρίσκονται αυτά τα λεφτά; Τα λεφτόδεντρα ξεράθηκαν και τα έκοψαν.

      • Απ τα μηδενικά επιτόκια καταθέσεων,από τον Δημοσιονομικό χώρο των τόσων επιδομάτων

        μπορούν να βρεθούν σε κάτι ώρες. απ την αύξηση της κατανάλωσης .Η Κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχει επιτροπεία.
        Μήπως φίλε μου αυτά τα έξτρα ποσά δεν θα επιστρέψουν στην κατανάλωση?
        Ο Τουρισμός είχε υπερκέρδη,αλλά οι Υπάλληλοι του παίρνουν λιγότερα απ τους παράτυπους μετανάστες.

      • Τι λες βρε ….. από τις δικές μας κρατήσεις είναι τα λεφτά από τις ανεργιες που περνουμε..εάν θέλουν να τις κρατήσουν στους 3 μήνες τότε να αξιώσουν τους ξενοδόχους να δεινουν στο προσωπικό 1500 χιλιάρικο το καλοκαίρι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αφήσουν 5 δραχμές στην άκρη για να βγάλουν το χειμώνα

  4. 3000 εργαζομενοι για την Κω δεν φτανουν. Το νησι χρειαζεται τουλαχιστον 10.000 εργαζομενους για την θερινη σεζον.

  5. Να γίνει επέκταση του επιδόματος ανεργίας όπως ήταν πριν δηλαδή από τρίμηνη σε εξάμηνη. Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα να πεινάμε επειδή κάποιοι τα έκαναν σαλάτα στα δημόσιονομικά της χώρας. Να μειωθούν οι βουλευτές από 300 που είναι σήμερα και θα βρεθούν τα χρήματα!!!!

    • Δηλαδή το να δουλεύεις 3 μήνες και να πληρώνεσαι έξτρα για 6 το θεωρείς νορμαλ δημοσιονομικά;Γιατί μόνο 6 και όχι 9;Αυτό λεω εγώ να πληρωνόμαστε 9 μήνες ανεργία όσο μισθο περνούμε δουλεύοντας για 3 μήνες.Να καταργήσουμε και τους 300.Να βρεθούν περισσότερα.Να μην πω να μας μοιράζουν και τα κέρδη οι πλούσιοι.Διαφωνείς;

  6. Λαϊκισμοί και βλακείες, όσο υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας να μην δίνονται επιδόματα. Να στηρίζονται σωστά μόνο όσοι χρειάζεται και δεν μπορεί να απορροφήσει η αγορά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ