Νέο πολιτικό γραφείο Γ. Νικητιάδη στην Κω: Από σεβασμό στη μνήμη Ν. Σαντορινιού δεν πραγματοποίησε εγκαίνια | Τορπίλη στα θεμέλια του τουρισμού η απόρριψη της επέκτασης του ταμείου ανεργίας

7
8367

Στο νέο πολιτικό του γραφείο στην Κω και συγκεκριμένα στην οδό Βασιλέως Παύλου 20 (πάνω από την παλιά Ολυμπιακή, δίπλα στο γραφείο του συμβολαιογράφου κ. Καβουκλή), υποδέχθηκε για μία χαλαρή συζήτηση, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο υποψήφιος βουλευτής δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , Γιώργος Νικητιάδης.
Μοιράστηκε μαζί τους εμπειρίες από την πολιτική του πορεία, ενώ τόνισε πως δε θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια, λόγω της απώλειας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού.

Πηγή: https://www.kostv.gr

Νικητιάδης: Τορπίλη στα θεμέλια του τουρισμού η απόρριψη της επέκτασης του ταμείου ανεργίας.

Με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής με θέμα «Επέκταση τακτικής επιδότησης ανεργίας των εποχικά εργαζομένων» ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιώργος Νικητιάδης, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει τους  ξενοδοχοϋπάλληλους και εποχικά εργαζόμενους  στον επισιτισμό, τορπιλίζοντας παράλληλα τη  νέα τουριστική περίοδο πριν αυτή ξεκινήσει.

Η απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής για την επέκταση του ταμείου ανεργίας είναι ανεξήγητη. Το δημοσιονομικό κόστος εφαρμογής του μέτρου δε δικαιολογεί την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως, δικαιολογεί την πλήρη ανεπάρκειά της να κατανοήσει την αξία των εργαζομένων στον τουρισμό για την ανάπτυξη του κλάδου που προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία.

Σε συνάντηση που είχα στις 3 Ιανουαρίου με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων  Ρόδου και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, το θέμα της επέκτασης του ταμείου ανεργίας είχε τεθεί επιτακτικά.  Είχα τονίσει από τότε ότι  χωρίς τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων των απασχολουμένων στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, η έλλειψη προσωπικού στο χώρο θα αποτελέσει μόνιμο φαινόμενο που θα συνεχίσει να αυξάνεται, και αυτό θα είναι σε βάρος του τουρισμού μας.

Λίγες ημέρες πριν ανοίξει η τουριστική περίοδος, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις σε κάθε τουριστικό προορισμό και προειδοποιούν ότι δε θα επιστρέψουν στις εργασίες τους το καλοκαίρι.  Καλούμε την Κυβέρνηση να το ξανά σκεφτεί. Ο τουρισμός αποτελεί την κύρια πηγή πλούτου στα νησιά μας. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι του επισιτισμού είναι οι πνεύμονες για να λειτουργεί και να αναπνέει ο κλάδος. Αυτούς τους πνεύμονες, κάθε κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να τους προσέξει. Δίχως αυτούς θα πάψει να αναπνέει ο τουρισμός μας. Ο Πρωθυπουργός θα πληρώσει το ότι δεν έχει συναντηθεί με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό».

 

Απαράδεκτη η απόρριψη της επέκτασης του ταμείου ανεργίας σε ξενοδοχοϋπαλλήλους και εργαζόμενους στον επισιτισμό.
Τορπιλίζει την τουριστική περίοδο πριν ξεκινήσει.
Η κυβέρνηση δεν υπολογίζει την αξία των εργαζομένων.
Χωρίς αυτούς θα πάψει να αναπνέει ο τουρισμός μα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μου αρέσει που λέτε ακόμα πάνω από την παλιά Ολυμπιακή. Πόσοι ψηφοφόροι σας κάτω των 40 ετών γνωρίζουν ότι η Ολυμπιακή είχε εκεί γραφεία;

  2. Ρε κόμματα καρκινώματα του λαού.. αυτό έλειπε ότι μειώθηκε επί μνημονίων δεν αυξάνετε πλέον.. αλλά θα φάτε καλά υπομονή..

  3. στραβή γλώσσα την αλήθεια λέει και θυμίζει παλαιά ολυμπιακή. Με παλιούς το ΠΑΣΟΚ θα έχει την ίδια τύχη με την Ολυμπιακή ..

  4. Γιώργο! Αν και χρειάζωμεθα ανθρώπους σαν και εσένα εδω στα νησιά μας!!! Είσαι πολύ ικανός! Δυστυχώς! Είσαι ακόμη σε λάθος κόμμα! Καλη επιτυχία!

  5. Κάνε εγκαίνια την άλλη εβδομάδα να δούμε αν θα μαζέψεις καμία 10ρια άτομα.Που πας ρε καραμητρο;Βουρ για μονοψήφιο και την πρώτη ο Ροδίτης που θα πάρει και του Κρεμαστινου.Την δεύτερη μαζί με την γιατρό/πρόεδρο σε καμιά 10 συλλόγους θα πάτε για καφέ της παρηγοριάς στου Βούρου, ξέρετε εσείς…..Ουστ κ@πρ@σκ@λ@…..

  6. Ανεργία από 5 μήνη σε 3 μήνη ποιοι το έκαναν!!! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ