Οι μαθητές από Κω-Δωδεκάνησα που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ” και στον Τοπικό “ΕΥΔΗΜΟΣ”

0
7205

Από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Δωδεκανήσου ανακοινώθηκαν οι τελικοί πίνακες διακριθέντων νομού Δωδεκανήσου στον 83ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ” και 13ο Τοπικό Διαγωνισμό Μαθηματικών για την Α’ Γυμνασίου “ΕΥΔΗΜΟΣ”.

Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν θα διαγωνιστούν αντίστοιχα στους διαγωνισμούς “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” και “ΙΠΠΑΡΧΟΣ” το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:00.

Πιο συγκεκριμένα ”οι μαθητές που διακρίθηκαν στον «Θαλή», έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού που είναι η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”. Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, το διαγωνισμό Νέων και τον διαγωνισμό των Μεγάλων. Στο διαγωνισμό Νέων συμμετέχουν οι μαθητές που έχουν διαγωνιστεί και διακριθεί με τα Θέματα της Β΄ ή της Γ΄ Γυμνασίου ενώ στο διαγωνισμό των Μεγάλων συμμετέχουν οι μαθητές που έχουν διαγωνισθεί με τα θέματα της Α, Β, ή Γ Λυκείου. Εξεταστέα ύλη για την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» θεωρείται η ύλη των Διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων. Κάθε μαθητής που προσέρχεται στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχει τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία πιστοποιούν την ταυτότητά του.

Ο Διαγωνισμός “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” διενεργείται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 10.00 για τους μαθητές της Δωδεκανήσου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου – Βενετόκλειο, Κ. Παλαιολόγου 11, 85133, Ρόδος.

Οι επιτυχόντες από κάποια νησιά μετά από επικοινωνία με το Παράρτημα ΕΜΕ Δωδεκανήσου, μπορούν να διαγωνιστούν στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας, το οποίο θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ, www.hms.gr .

Ο Διαγωνισμός “ΙΠΠΑΡΧΟΣ” για τους παραπάνω μαθητές/τριες της Α’ Γυμνασίου διενεργείται επίσης το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 10.00 , στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου – Βενετόκλειο, Κ. Παλαιολόγου 11, 85133, Ρόδος.

Οι επιτυχόντες από κάποια νησιά μετά από επικοινωνία με το Παράρτημα μπορούν να διαγωνιστούν στο εξεταστικό κέντρο του 3ου Γυμνασίου Κω, Αλ. Παπαναστασίου και Αν. Καραναστάση, Αγία Μαρίνα, Κως, 85300”.

Παραθέτουμε τους πίνακες με τους μαθητές που διακρίθηκαν στα Δωδεκάνησα:

Αναλυτικά οι μαθητές που διακρίθηκαν στον «Θαλή»:

Αναλυτικά οι μαθητές που διακρίθηκαν στον τοπικό μαθηματικό διαγωνισμό «Εύδημος»:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ