Τη δημιουργία τμήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα τη Κω, ζητάει ο Μάνος Κόνσολας

1
821

Την ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την ίδρυση αυτοτελούς τμήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω, ζητά με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επικαλείται το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αρ. 142 (ΦΕΚ Α 181/23.11.2017) με το οποίο τροποποιήθηκε ο Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών και πλέον προβλέπονται δύο αυτοτελή τμήματα της Κτηματικής Υπηρεσίας στα Δωδεκάνησα:

– Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α΄, με έδρα τη Ρόδο και  χωρική αρμοδιότητα τις Περιφερειακές Ενότητες Ρόδου, Καρπάθου.

– Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Β’, με έδρα την Κω και με χωρική αρμοδιότητα τις Περιφερειακές Ενότητες Κω, Καλύμνου.

Ο Μάνος Κόνσολας, στην παρέμβασή του αναφέρει ότι  το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, αλλά και της κατανομής προσωπικού για να λειτουργήσει το τμήμα της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Κω.

Επισημαίνει ότι η λειτουργία του τμήματος με έδρα την Κω θα συμβάλλει  σημαντικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών του βόρειου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Οικονομικών

 

ΘΕΜΑ: «Ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την ίδρυση αυτοτελούς τμήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Στα Δωδεκάνησα, το αντικείμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας είναι ευρύτατο λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν. Παράλληλα, διεκπεραιώνεται ένας μεγάλος όγκος διοικητικών εργασιών από την παραχώρηση παραλιών έως τη διενέργεια αυτοψιών.

Σήμερα, λειτουργεί μόνο η Κτηματική Υπηρεσία με έδρα τη Ρόδο, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων, εξυπηρετώντας το σύνολο των πολιτών στα νησιά.

Εδώ και πολλά χρόνια, είχε τεθεί ως ανάγκη, η δημιουργία ενός ακόμα αυτοτελούς τμήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας που θα εξυπηρετούσε το Βόρειο Συγκρότημα της Δωδεκανήσου.

Το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αρ. 142 (ΦΕΚ Α 181/23.11.2017) συνδέθηκε με την τροποποίηση του Οργανισμού του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ το περιεχόμενο του επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο οργανόγραμμα της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με αυτό, και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 78, προβλέπονται 51 αυτοτελή τμήματα της Κτηματικής Υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα.

Στα Δωδεκάνησα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν, το νέο οργανόγραμμα προβλέπει δύο τμήματα:

– Την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α΄, με έδρα τη Ρόδο και  χωρική αρμοδιότητα τις Περιφερειακές Ενότητες Ρόδου, Καρπάθου.

– Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Β’, με έδρα την Κω και με χωρική αρμοδιότητα τις Περιφερειακές Ενότητες Κω, Καλύμνου.

Πέντε χρόνια μετά, δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το συγκεκριμένο αυτοτελές τμήμα της Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω που θα βοηθούσε σημαντικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών του βόρειου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.

Το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, αλλά και της κατανομής προσωπικού για να λειτουργήσει το τμήμα της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Κω.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Προτίθεται να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του Π.Δ. που προβλέπει τη λειτουργία αυτοτελούς τμήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας στην Κω με χωρική αρμοδιότητα τις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου και Κω;

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ενδιαφέρον για την Κω υφυπουργε….3 και 1/2 χρόνια εξαφανισμένος, μήπως είναι λίγο αργά; Εσύ που έπαιρνες τηλέφωνο ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζεις, που είχες υποσχεθεί ότι θα ήσουν δίπλα στο καθένα, με την υπουργοποιηση,εξαφανίστηκες.Δεν πειράζει, έχει ο καιρός γυρίσματα.Ο λαός είναι αμείλικτος κριτής και το έχει αποδείξει στο παρελθόν…….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ