Δημήτρης Μυλωνάς: Προσοχή! Στα παράνομα κυκλώματα απατεώνων

5
6242

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

 

—Κυκλώματα απατεώνων που αν και καταγγέλλονται δυστυχώς παραμένουν ασύλληπτα!

Άκουγα για τέτοια κυκλώματα, τα διάβαζα στον ημερήσιο τύπο και γελούσα μέχρι που σήμερα το πρωί 25-10-2022 ημέρα Τρίτη 9.15’ κτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο.

—κ. Μυλωνα, σας τηλεφωνώ από την ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, έχουμε μια επιταγή για την σύζυγο σας που αφορά καθυστερούμενα ποσά συντάξεων 26.000 ευρώ και η επιταγή λήγει σήμερα! Τηλεφώνησα στην σύζυγο σας και μου είπε να μιλήσω μαζί σας!

—Πως προέκυψε αυτό το ποσό; Ερωτώ.

—Αυτό δεν το ξέρω μου απαντά και δεν ενδιαφέρει. Για να σας κάνω την κατάθεση στον λογαριασμό της συζύγου σας θα πρέπει να καταθέσετε τον φόρο που αντιστοιχεί που είναι 5.120,00 ευρώ στον λογαριασμό που θα σας δώσω άλλα αυτή η κατάθεση πρέπει να γίνει μόνο με μετρητά!

Ο συνομιλητής μου είπε τα ίδια ακριβώς στην σύζυγο μου,  η οποία έτρεξε στο κατάστημα της τράπεζας να κάνει την συναλλαγή.

Κάτι δεν μου άρεσε στον τρόπο που μου είπαν για την συναλλαγή. Υποχρεωτικά μετρητά σε εποχή web banging; Έτρεξα και γω στο τραπεζικό κατάστημα και πρόλαβα να σταματήσω την συναλλαγή. Υποψιάστηκα ότι πρόκειται για απατεωνιά όπως αυτές που κατά καιρούς διαβάζουμε .

Έδωσα τον αριθμό του τηλεφώνου που κάλεσαν εμένα και την σύζυγο μου στην τράπεζα. Διαμαρτυρήθηκα για το πώς δόθηκαν τα προσωπικά δεδομένα και τα τραπεζικά στοιχεία της γυναίκας μου σε άγνωστο τρίτο πρόσωπο η τέλος πάντων να μου που τα βρήκαν τα στοιχεία της Η τράπεζα αρνήθηκε την συμμετοχή της άλλα τα ερωτηματικά παραμένουν: ποιος έδωσε στον απατεώνα τα στοιχεία της συνταξιοδότησης της συζύγου μου.

Στην συνέχεια κατήγγειλα στην  WIND που ανήκουν το τηλεφωνά μας το γεγονός χωρίς να μπορούν να μου πουν σε ποιον ανήκει το τηλέφωνο κλήσης του απατεώνα και ποιος έδωσε στους απατεώνες τα τηλεφωνά μας, η την στιγμή του τηλεφωνήματος ποιο είναι το στιγμα του απατεώνα και τι θα κάνουν για τον εντοπισμό του; Σιωπή!

Στην συνέχεια κατήγγειλα τα γεγονότα στο Αστυνομικό τμήμα Κω πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Σίγουρα δεν πρόκειται να ενεργήσει κανένας για τον εντοπισμό του απατεώνα και του κυκλώματος.

Επικαλούμαι την προσοχή όσων διαβάσουν το κείμενο μου να μην ενδώσουν.

Δυστυχώς οι πολίτες είναι απροστάτευτοι από την ελευθέρια κίνησης των τραπεζών, των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και την απουσία ή αδυναμία των εκλεκτικών μηχανισμών του Ελληνικού κράτους.

.

 

Δημήτρης Μυλωνάς  πολ. μηχ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο κ.Μυλωνα για την οξυδέρκεια σας,τα γρήγορα αντανακλαστικά σας και το θάρρος να το αναφέρετε δημόσια.Καθημερινα συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας και μόρφωσης πέφτουν θύματα απατεώνων.Δεν δημοσιοποιούν το γεγονός, με συνέπεια να αυξάνονται τα θύματα.Η εξέλιξη είναι η αιτία της αδυναμίας των αρχών.Οι απατεώνες είναι πολύ διαβασμενοι.Προσοχη θέλει μόνο.Και πάλι συγχαρητήρια…..

  2. Μπράβο που αναφερθήκατε σε Όνομα ενός μέλους απ τα μεγαλύτερα καρτέλ της Χώρας

    Τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.
    Μία συμμορία απ αυτές που έγδυσαν και γδύνουν τον πολίτη ,τον ξένο,τον επισκέπτη.
    Το πιο ακριβό ίντερνετ στην Ευρώπη. Όλοι οι ξένοι παθαίνουν πλάκα απ το πόσο γρήγορα καταναλώνονται τα Gb απ το πρόγραμμα που αγόρασε κάποιος. Καρτέλ, αυτοί διακινούν τα πάντα.. αυτοί κλέβουν και παρακολουθούν.. αδίστακτοι.

  3. Σε επικοινωνία μου με το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος η απάντηση ήταν. Αφού δεν σας έκλεψαν τα χρήματα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Στην δικιά μου περίπτωση υπήρχε και τηλέφωνο και ιστοσελίδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ