Ρόδος: Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Κωτιάδου σύζυγος του αείμνηστου υπουργού Στέλιου Κωτιάδη

0
2883

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών, η Ευαγγελία Κωτιάδου, σύζυγος του αείμνηστου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Στέλιου Κωτιάδη.

Η Ευαγγελία Κωτιάδου (το γένος Παντελάκη με καταγωγή από το Καστελόριζο) γεννήθηκε στην Αυστραλία την 1η Μαρτίου 1926 από γονείς μετανάστες και ήρθε στη Ρόδο μετά την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, το 1948.

Παντρεύτηκε με τον οικονομολόγο και μετέπειτα υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας της κυβέρνησης Καραμανλή, Στέλιο Κωτιάδη, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά.

Ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στην κοινωνία της Ρόδου όπου έζησε όλα τα χρόνια.

Απέκτησε δύο παιδιά τον Ηλία και την Εύη

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι, από τον ιερό Ναό Ευαγγελισμού της πόλεως Ρόδου.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο ίδρυμα Ελπίδα. Αριθμός λογαριασμού:

IBAN GR6601104610000046129613934

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον  θάνατο της  Ευαγγελίας Σ. Κωτιάδη

 

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Ευαγγελίας Κωτιάδη :

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της αγαπητής μου Ευαγγελίας Κωτιάδη, συζύγου του αείμνηστου Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου Στυλιανού Κωτιάδη. Ευγενής, αρχόντισσα αλλά συνάμα και κοντά στον άνθρωπο, τον νησιώτη και τα προβλήματα του, υπήρξε υπόδειγμα συζύγου, μητέρας και ενεργού πολίτη. Με τιμούσε με την φιλία της, που εξεδήλωνε σε κάθε ευκαιρία. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Η μνήμη της να είναι αιώνια.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ι. Παππά, για το θάνατο της Ευαγγελίας Κωτιάδη.

 

«Τα βαθύτατα μου συλλυπητήρια  για την απώλεια της αγαπητής Ευαγγελίας Κωτιάδη, συζύγου του αειμνήστου Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου, Στυλιανού Κωτιάδη.

Μια λαμπρή προσωπικότητα με αστείρευτο πάθος για τη ζωή και την προσφορά στο κοινό καλό, έφυγε από κοντά μας.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ