Χ. Κόκκινος για Έπαρχο Κω και Αντιπεριφερειάρχη Υγείας: Άραγε πως θα αισθανόταν ο «πατέρας» της ιατρικής Ιπποκράτης…

2
1385
Πώς  θα αισθανόταν ο Ιπποκράτης  ( «πατέρας» της Ιατρικής)    για  τη σημερινή τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στο Ν.Αιγαίο …
Τα θλιβερά  γεγονότα που «στιγματιζουν» ανθρώπους και αναδεικνύουν τη  παρακμή της δημόσιας  υγείας  στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου  δεν έχουν τέλος!
 Ας δούμε κάποια από αυτά:
-Ο Έπαρχος της Κω( ιατρός στο επάγγελμα) δηλώνει ότι θα μεταβεί στη γειτονική Τουρκία για να βρει  αξιοπρεπή περίθαλψη! Στον αντίποδα η Αντιπεριφερειαρχης Υγείας της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου ( δεν εχει σχεση επαγγελματικα και επιστημονικα με την ιατρική  επιστήμη ) «ωραιοποιεί» τις τραγικές καταστάσεις του Ε.Σ.Υ. στο Ν.Αιγαιο και   εκτίθεται ( για πολλοστή φορα) η ίδια,  η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαιου και ο Περιφερειαρχης κ. Χατζημαρκος που την επέλεξε σε αυτή τη θέση.
– Ο λαός της Κω κινητοποιείται και διαμαρτυρεται για  την απαράδεκτη κατάσταση της δημόσιας υγείας στο νησί του!
– Ο Δήμος Νισύρου προχωρά σε έντονη διαμαρτυρία για την υποστελέχωση του νοσοκομείου της Κω ( πατρίδα του «πατέρα «της ιατρικής του Ιπποκράτη).Απουσιάζουν πολλές ειδικότητες: παθολόγος, παιδιάτρου, ακτινολόγος….)
– Συμπληρώνονται τρεις (3) μήνες από την παραίτηση του διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου ! Παραμένει ακέφαλο όπως και αυτό της Καρπάθου!
-Καταγγελίες  «εκ των έσω » για ελλείψεις ιατροφαρμακευτικου υλικού στο Γ.Ν. Ρόδου!
– Τα Ε.Κ. Ρόδου  και Κω ζητούν  καλύτερες συνθήκες στο Ε.Σ.Υ. για τους νησιώτες μας!
-Πολλές παραμένουν  οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  στις δομές του Ε.Σ. Υ.  στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα !
Την ίδια ώρα:
– Η πανδημία του   covid/19 δυναμώνει ξανά και απειλεί  τη δημόσια υγεία!
-Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών του Ν.Αιγαίου νιώθουν ανασφάλεια και αγωνία για την προβληματική κατάσταση στις δομές Δημόσιας Υγείας στα νησιά μας!
– Τα εκατομμύρια  επισκέπτες μας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα αναμένουν  το αυτονόητο.Καλές υπηρεσίες και προστασία της υγείας του!
Ας το αντιληφθούν και να ενεργήσουν άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και οι «πρωτευπεύθυνοι»  της περιοχης μας γιατί η κατάσταση στις παροχές Δημόσιας Υγείας  μοιάζει να είναι σε παρακμή  και  «εκτός ελέγχου «!Δεν αρκεί το φιλότιμο των ήδη υπηρετούντων ιατρών και νοσηλευτών…Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις,  στελέχωση ,κίνητρα και εφαρμογή νησιωτικων πολιτικων στην Υγεία!
Άραγε πως θα αισθανόταν ο  «πατέρας» της ιατρικής  Ιπποκράτης  βλέποντας αυτή την άσχημη κατάσταση στις δομές υγείας του Ν.Αιγαίου….
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «
Περιφερειακός  Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου
Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως θα έπρεπε να μας πείτε και:1) Ποια η σχέση της κ.Αντιπεριφεριαρχη με τον Πρόεδρο του νοσοκομείου μας; 2)Ο κ.Χατζημαρκος έχει ευθύνη επί του θέματος; (δήλωση στέλεχους). 3)Ο κ.Παππας γιατί επωμίζεται το πολιτικό κόστος του διορισμού;(σημειωτέον δεν ανήκει στο χώρο της ΝΔ). 4) Μήπως ένας Κώος διοικητής θα χειρίζονταν τά θέματα καλύτερα; Όπως και να έχει η ζημιά έχει γίνει και έχει ονοματεπώνυμο.Ο Κωακος λαός το χρεώνει στον κ.Παππα και στον κ.Χατζημαρκο,με μερίδιο ευθύνης και στον κ.Επαρχο. Απάντηση δεν περιμένω και για να μην έχετε απορία η σχέση των δύο (αντιπεριφερειάρχη και διοικητή)είναι συγγενική……..Αλληλοστηριξη Ροδίων στις πλάτες των Κώων…… Περαστικά μας και ας προσέχαμε……..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ