Τομεακή Επιτροπή Β. Δωδ/σου ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί της Κω

0
1669

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Τομεακής Επιτροπής Β. Δωδ/σου ΚΚΕ

με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί της Κω.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κω τίποτα το ουσιαστικό δεν σήμανε για το λαό της Κω.

Εν αναμονή του νέου φετινού ρεκόρ τουριστικών αφίξεων,  ο Πρωθυπουργός ούτε μια λέξη δεν βρήκα να πει για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους και άλλους εργαζόμενους στο νησί που μαστίζονται από την ακρίβεια στα είδη διατροφής, τα καύσιμα, την ενέργεια, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία με λιγοστό προσωπικό και χαμηλές αμοιβές.

Κουβέντα δε βρήκε να πει για την ανάγκη εδώ και τώρα στελέχωσης του Νοσοκομείου Κω με γιατρούς και νοσηλευτές όλων των ειδικοτήτων. Οι γνωστές σε όλους απαράδεκτες ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό χαρακτηρίζονται επικίνδυνες αφού σε ένα νησί με πληθυσμό που αγγίζει τους  140.000  τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν υπάρχει  πλέον παθολόγος! Όσο για την εξαγγελία ανέγερσης νέου νοσοκομείου στα πρότυπα της Λευκάδας μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί στο λαό του νησιού αφού στη Λευκάδα βεβαίως φτιάχτηκε υπερσύγχρονο νοσοκομείο, το οποίο, παραμένει όμως και αυτό  υποστελεχωμένο όπως και το παλιό.

Ο λαός της Κω δεν έχει κανένα λόγο να πιστέψει σε υποσχέσεις που ουσιαστικά δε θα λύσουν κανένα από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αντίθετα μπορεί με τον οργανωμένο αγώνα του μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, να φέρει στο προσκήνιο και να διεκδικήσει:

  • Την άμεση και πλήρη στελέχωση με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ και των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί
  • Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια με μείωση της τιμής και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα και των ειδικών φόρων στα καύσιμα, μείωση στο 50% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να εξασφαλίζουν εισόδημα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες εργασίας με δικαιώματα.

Τ.Ε

                                                                                                                    Β.Σ Δωδ/σου ΚΚΕ

                                                                                                                               2/6/22

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ