Αμερικανοί φοιτητές του College Year in Athens στην Κω | Να μάθουν από κοντά για την Ιπποκρατική Ιατρική, όσο και τη λατρεία του Ασκληπιείου

0
930

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ COLLEGE YEAR IN ATHENS ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Την Κω επισκέπτονται 17 φοιτητές κορυφαίων Αμερικανικών Πανεπιστημίων προκειμένου να γνωρίσουν το νησί, την γενέτειρα του Ιπποκράτη και να επισκεφτούν ένα από τα ιερότερα ιερά του Ασκληπιείου. Η Εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα του College Year in Athens, γίνεται με πρωτοβουλία των καθηγητών Στέφανου Τ. Γερουλάνου και Νικολάου Παπαντωνίου.

Το μάθημα επικεντρώνεται στην αρχαία ελληνική εμπειρία της υγείας και της θεραπείας από την Αρχαϊκή έως και την Ελληνιστική εποχή όπως, παρουσιάζεται σε μια σειρά βασικών κειμένων και αρχαιολογικών ευρημάτων. Σκοπός είναι η κατανόηση τόσο της Ιπποκρατικής Ιατρικής, όσο και της λατρείας του Ασκληπιείου.

Το μάθημα αυτό του College Year in Athens, διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιπποκρατικού Ιδρύματος στην Κω και το διδάσκει η Dr. Cynthia Patterson, Καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαίων Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Emory στην Άτλαντα (Η.Π.Α.).

Ο Δρ. Στέφανος Γερουλάνος θα δώσει μια σειρά σημαντικών διαλέξεων.

Το  College Year in Athens (CYA) είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που εδώ και 60 χρόνια προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα, κυρίως στις κλαδικές σπουδές, σε τριτοετείς φοιτητές Αμερικανικών Πανεπιστημίων, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού, των ελληνικών σπουδών και των διαφόρων περιοχών της χώρας μας.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ