Κάλυμνος: “Έφυγε”από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο πρώην Λυκειάρχης Ιωάννης Ασβεστάς

1
1600

Την τελευταία  του πνοή άφησε σήμερα ξημερώματα Μεγάλης Τρίτης 19 Απριλίου 2022 ο Γιάννης Ασβεστάς.

Ο Γιάννης Ασβεστάς γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1951 και αποφοίτησε από το Νικηφόρειο Γυμνάσιο. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εργάστηκε για 35 χρόνια ως καθηγητής Φιλόλογος στη Δημόσια Εκπαίδευση, σε Γυμνάσια και Λύκεια αρχικά στη Νίσυρο όπου και πρωτοδιορίστηκε και στη συνέχεια στην Κάλυμνο . Τα τελευταία χρόνια υπηρεσίας του, διετέλεσε διευθυντής στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου απ’όπου συνταξιοδοτήθηκε  το 2011.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός Τεθωρακισμένων στην 80 ΕΑΡΜΕΘ στην Κω.

Παντρεμένος με τη δασκάλα Μαριέττα Κορφιάτη Ασβεστά απέκτησαν δύο κόρες τη Νατάσα και τη Γεωργία . Επίσης είχε 5 εγγόνια .

Άριστος εκπαιδευτικός,εξαιρετικός φιλόλογος, αγαπητός σε μαθητές και συναδέλφους, άφησε τη σφραγίδα του και έβαλε το δικό του “λιθαράκι” στην Εκπαίδευση του νησιού. Αγαπημένο του μάθημα τα Λατινικά.

Λεβέντης,επιβλητικός, με το ξεχωριστό περιποιημένο παχύ μουστάκι του. Αγαπητός,χαμογελαστός, κοινωνικός.εξυπηρετικός με πηγαίο χιούμορ,άλλα και γνωστός για τα Παναθηναϊκά αισθήματα του που εκδήλωνε με κάθε ευκαιρία.

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2021, η σορός του θα μεταφερθεί στις 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πόθιας Καλύμνου και η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 1.00 το μεσημέρι. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του Μαριέττα, στις κόρες του Νατάσα και Γεωργία, στα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr/

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ