Τέσσερα άτομα θα δικαστούν για διακίνηση ναρκωτικών από Κω στην Κάλυμνο

2
1363

Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός θα δικαστούν τον επόμενο μήνα από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για ένα κιλό και εκατό γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία μετέφερε 84χρονος από την Κω στην Κάλυμνο για να τα παραδώσει σε 61χρονη για να διατεθούν σε τοξικομανείς του νησιού!

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί πριν από έξι χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, οι οποίοι συνέλαβαν τον 84χρονο μόλις αφίχθη στο νησί φέρνοντας τα ναρκωτικά, καθώς και μία 44χρονη, η οποία διέμενε μαζί με την 61χρονη, με την οποία και έχουν συγγενική σχέση.

Πιο αναλυτικά, ο 84χρονος επιβιβάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2016 το απόγευμα σε σκάφος από το Μαστιχάρι της Κω και μετέβη με αυτό στο λιμάνι της Καλύμνου. Μαζί του είχε και 1.108 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία –σύμφωνα με την αστυνομία- επρόκειτο να παραδώσει στην 61χρονη για περαιτέρω διακίνηση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου, έχοντας αξιοποιήσει πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους έστησαν «καρτέρι» στον 84χρονο, τον οποίο και ακινητοποίησαν κατά την άφιξή του στο νησί.

Σε έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 108 γραμμαρίων, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία της 61χρονης, όπου διαπιστώθηκε ότι διέμενε και η 44χρονη νύφη της, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν περίπου 7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού εντοπίστηκαν 54 υπνωτικά χάπια, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 πλαστικές συσκευασίες με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στους εμπλεκομένους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία και προμήθεια και κατοχή για ιδία χρήση.

Για τις πράξεις αυτές παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 4 Μαΐου 2022.

πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/475352/tessera-atoma-tha-dikastoyn-gia-diakinhsh-narkwtikwn

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ