Τα εγκαίνια του Νισύρικου σπιτιού στην Αθήνα

0
123

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΣΥΡΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Τα εγκαίνια του «Σπιτιού της Νισύρου στην Αθήνα» πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Μαρτίου, με την παρουσία του Δημάρχου κ. Χριστοφή Κορωναίου, του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη, του προέδρου της Εταιρίας Νισυριακών Μελετών κ. Κώστα Χαρτοφύλη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Ιωάννη Φραγκούλη, του προέδρου του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Κλεόβουλος ο Λίνδιος κ. Φιλίπου Καλούδη, της ταμίας του συλλόγου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» κ. Μπέτυς Νικολοπούλου, μελών του συλλόγου Γνωμαγόρας και μελών της Εταιρίας Νισυριακών Μελετών. Τον καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε ο Νισυριακής καταγωγής ιερέας κ. Ευστάθιος Αρκαμούζης.
Η νέα δομή του Δήμου Νισύρου που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου), προσφέρει δωρεάν στέγη σε όλους τους Νισύριους που ταξιδεύουν στην Αθήνα για ιατρικές ανάγκες, στους Νισύριους φοιτητές που ζητούν προσωρινή στέγη έως ότου τακτοποιηθούν, καθώς και σε όλους που απαιτείται να ταξιδέψουν  στην Αθήνα για διάφορους λόγους.  Το σπίτι αυτό είναι παραπλεύρως του διαμερίσματος που στεγάζει την Εταιρία Νισυριακών Μελετών και τον Νισύρικο σύλλογο Αθηνών Γνωμαγόρα. Αγοράστηκε από τον Δήμο Νισύρου το 2018 αλλά λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με την πανδημία άργησε να επισκευαστεί.
«Αξιοποιήσαμε ιδίους πόρους του Δήμου μας και δημιουργήσαμε ένα σπίτι, ένα χώρο άνετης προσωρινής διαμονής για όσους το χρειαστούν. Είμαστε υπερήφανοι για την καινοτομική μας πρωτοβουλία να συστήσουμε αυτή τη δομή προκειμένου να ασκήσουμε ολοκληρωμένες πολιτικές ενδυνάμωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η Δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης ως τον κατεξοχήν θεσμό που μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της κοινωνίας και τις καθημερινές προκλήσεις μιας και είναι ο κοντινότερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη», υπογράμμισε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος στην ομιλία του. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Κώστα Χαρτοφύλη μαζί με τους συνεργάτες του στην ΕΝΜ για τις άοκνες προσπάθειες τους να ανακαινιστεί ο χώρος. Επίσης ευχαρίστησε το σύλλογο Νισυρίων της πολιτείας της Αμερικής Φλόριδα, για την αγορά όλων τω ηλεκτρικών συσκευών.
Ο βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αυτής της κίνησης του Δήμου Νισύρου να δημιουργήσει αυτή τη δομή για το καλό όλων των πολιτών της Νισύρου. Ο πρόεδρος της Εταιρίας Νισυριακών Μελετών έκανε αναφορά στο ιστορικό της προσπάθειας αγοράς ακινήτου στην Αθήνα για να εξυπηρετήσει τους Νισύριους, μια ιδέα που ξεκίνησε επι θητείας του αείμνηστου Δημάρχου Παναγιώτη Κατσιματίδη.
Ο Παπα-Στάθης με τις ευλογίες του συνεχάρη την Δημοτική αρχή για το σπουδαίο αυτό εγχείρημα που θα βοηθήσει όλους τους Νισύριους.                                                                                                                                                                           Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε στο πόσο βοηθά τους κατοίκους των νησιών μας αυτή η κίνηση του Δήμου και ζήτησε αυτή η κίνηση να γίνει παράδειγμα προς όλους τους Δήμους των νησιών μας. Ο πρόεδρος  του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Κλεόβουλος ο Λίνδιος κ. Φιλίπου Καλούδης, αναφέρθηκε στην δυναμικότητα των Νισύριων στη Δωδεκανησιακή παροικία και τόνισε την υπερηφάνεια του για τους Νισύριους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ