B ΕΛΜΕ Δωδ/σου σχετικά με την πορεία διαμαρτυρίας του ΕΠΑΛ Κω

0
805

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΩ

 

Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει την πρωτοβουλία των μαθητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για την οργάνωση πορείας-διαμαρτυρίας με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα και την απώλεια των δύο μαθητών του ΕΠΑΛ.

Οι καθηγητές της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου θα συμμετέχουν μαζικά στην πορεία-διαμαρτυρία της Παρασκευής 11/2/2022 βοηθώντας με την συμμετοχή τους στην ανάδειξη δύο μεγάλων προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή στην Κω, όπως την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις ελλείψεις  του δημόσιου νοσοκομείου.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά και της τοπικής διοίκησης για την διαμόρφωση ισχυρού συστήματος υγείας αντίστοιχο με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό δείχνουν την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας αναγκάζοντας μεγάλο τμήμα του λαού να προσφεύγει, με μεγάλο οικονομικό κόστος, σε ιδιωτικά κέντρα.

Όσο αφορά τα προβλήματα του οδικού δικτύου , ιδιαίτερα των επαρχιακών οδών , αυτά έχουν γίνει πολλές φορές σημεία αντιπαράθεσης μεταξύ περιφέρειας και δήμου και τελικά τίποτα δεν βελτιώνεται.

Είναι επιτακτική ανάγκη η βελτίωση του οδικού δικτύου με επισκευές δρόμων , γεφυριών , τοποθέτησης σήμανσης , διαγραμμίσεων κλπ.

Επίσης θέλουμε οι μαθητές μας να μην στοιβάζονται στα λεωφορεία να μην υπάρχουν όρθιοι κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολεία δηλαδή να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για την ομαλή και ασφαλή μεταφορά τους.

Η ΕΥΧΉ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ

 

 

Ο πρόεδρος                                                                                             Ο γραμματέας

Κ. Πατσίκας                                                                                      Π. Τοπρακτσίογλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ