Έγινε η πρώτη εθελοντική εξόρμηση για κατ΄οίκον εμβολιασμό στην Κω

6
970

Έγινε η πρώτη εθελοντική εξόρμηση  για κατ΄οίκον εμβολιασμό  στην Κω 

Την Πέμπτη   29 Δεκεμβριου πραγματοποιήθηκε κατ΄οίκον  εμβολιασμός 18 ατόμων  σε Αντιμάχεια , Καρδάμαινα, Πυλί, Ζηπάρι και Κω . Οι εμβολιασμένοι   έχουν πιστοποιημένη  αδυναμία μετακίνησης  στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου και  οι  περισσότεροι είχαν  δηλώσει επιθυμία εμβολιασμού  στην Υπεύθυνη του προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι» , από τον Νοέμβριο  . Ο εμβολιασμός  έγινε σε εθελοντική βάση από την  Γιατρό  κ.΄Ελλη Καρανίκα και την Νοσηλεύτρια  κ.Ανθούλα Τσίκνη. Δεδομένου ότι από τον Ιούλιο, δεν έχει εκδηλωθεί  ενδιαφέρον  για τον κατ΄οίκον εμβολιασμό  από ιδιώτες γιατρούς  στους οποίους έχει απευθυνθεί  το Υπουργείο, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια  να επαναληφθεί  ο  εμβολιασμός  κατ΄οίκον και σε άλλους συμπολίτες μας , πάλι σε εθελοντική βάση. Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση είναι η ιατρική πιστοποίηση άπό τον θεράποντα γιατρό για αδυναμία μετακίνησης  του ενδιαφερόμενου (όχι η  δυσκολία για άλλους  λόγους) και η  ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης  από τον  ίδιο γιατρό.

Για προφανείς λόγους έλλειψης Προσωπικού καθώς και για τον έγκαιρο εμβολιασμό, παρακαλούμε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα μετακίνησης στο εμβολιαστικο κέντρο του νοσοκομείου των   ατόμων με  δυσκολίες στην μετακίνηση, ώστε να μην καθυστερήσει ο εμβολιασμός σε  ευάλωτο  πληθυσμό.

Ευχαριστούμε  την κ. Μαρία Κέκε και τον κ.Γιώργο Χατζηδαυϊδ από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για την  καθοριστική  συμβολή τους  στην  υλοποίηση  των  πρώτων κατ΄οίκον εμβολιασμών στο νησί μας.

Χρόνια πολλά , καλή χρονιά  με υγεία και  ελπίδα για σύντομη εκπλήρωση όσων  ματαιώθηκαν…

Ελλη Καρανίκα

Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας

ΓΝΚΥΚΩ

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ