Κώστας Καΐσερλης: Αφήστε λοιπόν κύριοι του νοσοκομείου την πολιτική και ασχοληθείτε επιτέλους με το «ρημάδι» το νοσοκομείο

21
1281
Αγαπητοί φίλοι,
Με την ευκαιρία της δημοσίευσης μιας καλοπροαίρετης επιστολής του αείμνηστου δασκάλου μας Κώστα Θαλασσινού για τον άνθρωπο Σταμάτη Μανούση και όχι για τον πολιτικό, οφείλω να διευκρινίσω ότι κατανοώ την απέλπιδα προσπάθεια του γιατρού Νίκου για την αποκατάσταση της μνήμης του πατέρα του.
Οφείλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι τίποτα προσωπικό δεν με χωρίζει με τον πατέρα του ώστε να δικαιολογεί την εμμονή μου ή την λεγόμενη από αρκετούς δήθεν αντιδικία μου.
Το πρόβλημα και η σκοπιμότητα αφορά την πρωτοβουλία της Διοίκησης του νοσοκομείου που με την ανάρτηση της πλάκας επιδιώκει να αλλάξει μια μελανή σελίδα της νεώτερης ιστορίας μας επ’ ωφελεία σημερινών πολιτικών απογόνων.
Και ας μην νομίζουν στην διοίκηση ότι τρώμε κουτόχορτα ή ότι δεν καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις τους που δεν έχουν καμία σχέση με την υποτιθέμενη προσφορά του Σταμάτη Μανούση.
Ο Σταμάτης Μανούσης ήταν πολιτικός, εκτός από άνθρωπος. Εκλέχτηκε βουλευτής με την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου το 1964. Αποστάτησε και πρόδωσε τον εκλεγμένο πρωθυπουργό και τον λαό που τον ψήφισε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1965 και ο τρίτος στην σειρά της αποστασίας, ο δοτός του βασιλιά πρωθυπουργός Στεφανόπουλος τον έκανε υπουργό Υγείας για 7 μήνες και για άλλους 6 μήνες  άνευ Χαρτοφυλακίου!
Για την πολιτική ιστορία της μαύρης εκείνης εποχής μιλάω που δεν παραγράφεται ούτε παραποιείται. Και η μαρμάρινη πλάκα δεν έχει να κάνει με τον Σταμάτη Μανούση αλλά με την αποκατάσταση των πολιτικών πράξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που η ιστορία αναφέρει ως αρχιαποστάτη, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού της Κυβέρνησης που διόρισε την διοίκηση του νοσοκομείου.
Για την ιστορία λοιπόν και για γνωρίζουν οι νεότεροι αναδημοσιεύουμε από την σελίδα 350 του βιβλίου «Ξενοκρατία» των εκδόσεων «Πάπυρου» τα ιστορικά γεγονότα.
«Η τρίτη μάχη δόθηκε την 17 Σεπτεμβρίου 1965. Ο βασιλεύς ανέθεσε στον Στ. Στεφανόπουλο τη πρωθυπουργία. Και την 22 Σεπτεμβρίου η νέα κυβέρνηση εμφανίζονταν στην Βουλή. Αλλά την φορά αυτήν ο ηττημένος ήταν ο Γ. Παπανδρέου. Την 24 Σεπτεμβρίου ο Στεφ. Στεφανόπουλος αποσπούσε την εμπιστοσύνη με 152 ψήφους επί συνόλου 300.
Όλη αυτή η τρίδυμη μάχη διεξήχθη μέσα στην θύελλα του Νέου Ανένδοτου. Συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, πύρινα οδοφράγματα, ατμόσφαιρα παλλαϊκού πάθους που εισορμούσε μέσα στη Βουλή η οποία έγινε πεδίο αλληλοδαρμών και ομαδικών χλευασμών. Φαίνονταν πως ο Γεώργιος Παπανδρέου εξακολουθούσε να διαθέτει την επιρροή του στις μεγάλες μάζες. Ολόκληρη η Ελλάς εδονείτο από τις παλλαϊκές εκδηλώσεις κατά του Θρόνου και των αποστατών.
Και όταν ο υπουργός Συντονισμού της Κυβερνήσεως Στεφανόπουλου Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε περιοδεία την 1 Οκτωβρίου 1965 στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κρήτη κατά την υποδοχή του στα Χανιά έγιναν σοβαρές εκδηλώσεις εναντίον του που ο εισαγγελεύς Πρωτοδικών τις περιέγραψε ως εξής στη έκθεση του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.
«….. Περιϋβρίσθη χυδαίως ο ειρημένος υπουργός έργω και λόγω και δη διά των λέξεων «κάθαρμα», «προδότη», «δεν περνά ο φασισμός», ως και διά της κατ΄ αυτού ρίψεως τοματών, οών και άλλων αντικειμένων»» 
Ο δε Αλέξης Παπαχελάς στο τελευταίο βιβλίο του «Ένα σκοτεινό Δωμάτιο 1967-1974» των εκδόσεων Μεταίχμιο 2021 αποκαλύπτει καθαρά ότι χρηματοδότης για την εξαγορά των αποστατών βουλευτών της τρίτης βασιλικής προσπάθειας και του δοτού πρωθυπουργού Στεφανόπουλου ήταν ο ελληνοαμερικάνος Τομ Πάπας.
Αφήστε λοιπόν κύριοι του νοσοκομείου την πολιτική και ασχοληθείτε επιτέλους με το «ρημάδι» το νοσοκομείο  όπως σας γράφει η συμπατριώτισσα μας κ. Κυπραίου.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γενιά του Πολυτεχνείου, η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών
    Η γενιά, που τα έφαγε όλα και χρεωκόπησε το κράτος.
    Η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια πούλησε τα παιδιά της στο ΔΝΤ.
    Η γενιά που ακύρωσε τον κόπο και τη θυσία της γενιάς του πολέμου.
    Η γενιά που με το καλημέρα, έγινε η αιτία να χαθεί η Κύπρος.

  2. Το Καλλίτερο μνημόσυνο ! Δεν τον φτάνεις Είσαι πολύ μικρός κ έχεις αγωνία γιατί έχασες τον έλεγχο. Δεν έχεις πια εγκάθετους
    Ότι κ να κανεις ότι κ να πεις ότι κ να γράψεις είσαι Τοσοδούλης
    Παρτο απόφαση άλλοι κυβερνούν κ θα κυβερνούν Ταχασες κ ο λαός σε έστειλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορία με αρνητικό πρόσημο

  3. Απόλαυσε την σύνταξη σου βρε Κώστα και άσε τις επιστολές.Είπες τη γνώμη σου την ακούσαμε.Τι ψάχνεις; Ο άνθρωπος που αναφέρεσαι και έχει φύγει από τη ζωή έχει κριθεί από την ιστορία.Όπως και εσυ που είχες για 40 χρόνια την εξουσία στο νησί και όλοι ξέρουμε τι πάρεδωσες.Φταει ο Μανούσης για τα κακά της χώρας και του νησιού που είχες στα χέρια εσυ το νησί 40 χρόνια και το κόμμα σου τη χώρα για 30;Να το κοιτάξεις.Ελεος

    • Το πολιφαδι του πρωην, ο ψιτ.. ας μας πει σαν πασοκος που λεει οτι ειναι,την αποψη του για τους αποστατες.
      Ο ανδρεας, ονομαζε εφιαλτη τον μητσοτακη!!

  4. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙΣΑΡΛΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΗς ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΘΡΕΨΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ………………. ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ …………….
    ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ​ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ
    ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ……………….
    ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ.

  5. ΕΑΝ ΕΝΟΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΑΠ ΕΞΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ .
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ.
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ………….
    ΜΕΙΝΑΜΕ ΛΙΓΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΤΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙΣΑΡΛΗ……..
    ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ Ε ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ.

  6. ΚΑΙ ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΦΙΛΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ…….
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΣΟΥ…..

  7. τίμιος και αγωνιστής για τα δίκια των πολλών. Αυτό είναι ο Καϊσερλης, αυτό ήταν πάντα

  8. Εσύ βρε του πολυτεχνείου που μας έριξες μαζί με κάποιους στον γκρεμό τώρα ποιο το ζόρι σου σταματά να προσπαθείς να επανέλθουμε στα πράσινα, κόκκινα και μπλε καφενεία. Και κάτι ακόμη μην την ξανά στήσεις έξω από σχολεία και να δείξεις τα θέλω σου του μίσους στα παιδιά που θα ζήσουν με 300€ για τα εγκλήματα που έκανες εσύ και το συναφή σου .Αντε κάτσε στον καναπέ σου και άσε μας μήπως και φέρουμε την χώρα μας στα ίσια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ