Μ. Ιατρίδη με Α. Σκέρτσο: Τα κίνητρα για προσλήψεις γιατρών στα Δωδεκάνησα

0
253

Τα κίνητρα για προσλήψεις γιατρών στα Δωδεκάνησα, το θέμα της συνάντησης Μίκας Ιατρίδη και Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου.

 

Συνάντηση εργασίας είχε η Μίκα Ιατρίδη με τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, με αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν τα Δωδεκάνησα.

 

Στη συζήτηση μεταξύ της βουλευτού Δωδεκανήσου και του Υπουργού τονίστηκε, αρχικά, ότι η συνεχής παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη  στα Δωδεκάνησα, θέτει την περιοχή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα για τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στην περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

 

Ειδικότερα, η προώθηση μια νέας ενεργειακής πολιτικής, με το θεσμό Gr-eco island, με τη Χάλκη ως πρώτο νησί, αλλά και η αντίστοιχη ενεργειακή επένδυση στην Αστυπάλαια, καθώς και η δυναμική και εξωστρεφής εξωτερική πολιτική και η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας, δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας για τους κατοίκους των νησιών και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια αειφόρο ανάπτυξη.

 

Περαιτέρω, συζητήθηκαν και θέματα πρώτης γραμμής για τα Δωδεκάνησα. Ειδικότερα, η Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε τον Υπουργό Επικρατείας για τις προτάσεις που έχει κάνει προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη θέσπιση περισσότερων κινήτρων για τους γιατρούς και τις οικογένειές τους, ώστε να επιλέγουν να υπηρετήσουν στα ακριτικά νησιά.

 

Ήδη η Κυβέρνηση έχει δώσει κίνητρα στους αναισθησιολόγους, ωστόσο, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημείωσε ότι είναι απαραίτητο τα κίνητρα αυτά να επεκταθούν και σε άλλες ειδικότητες, ώστε να είναι πιο εύκολη η κάλυψη των θέσεων που τακτικά προκηρύσσονται από το Υπουργείο Υγείας. Για το συγκεκριμένο θέμα η Μίκα Ιατρίδη ενημέρωσε τον Άκη Σκέρτσο για τη θετική στάση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

 

Αντίστοιχη ενημέρωση υπήρξε και για θέματα του Υπουργείου Παιδείας. Μολονότι η Κυβέρνηση προχώρησε στην πρόσληψη 11.700 εκπαιδευτικών, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι θα ήταν απαραίτητο, όπως έχει ήδη ενημερώσει το αρμόδιο Υπουργείο, να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση στους εκπαιδευτικούς, μέσω της διπλής μοριοδότησης, ώστε να δηλώνουν και τα ακριτικά νησιά ως τόπο υπηρέτησης τους.

 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

 

«Είχα μια πολύ εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο. Η κυβέρνηση είναι σταθερά δίπλα στα Δωδεκάνησα, με σημαντικές πρωτοβουλίες στους κρίσιμους τομείς της ανάπτυξης, της οικονομίας, της υγείας και της παιδείας. Έχουν δοθεί λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα και, βέβαια, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, για την περαιτέρω βελτίωση της ζωής στα ακριτικά νησιά μας».

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ