Ιατρικός Σύλλογος Κω: Σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας περισσότερο από ποτέ, η παρακαταθήκη του Ιπποκράτη στέκεται ως φάρος

7
1061

 

Σε κλίμα σεβασμού και συγκίνησης έλαβε χώρα για άλλη μια χρόνια η εκδήλωση απόδοσης του όρκου του Ιπποκράτη των αριστευσάντων των Ιατρικών Σχολών της χώρας, παρουσία πολιτικών και ακαδημαϊκών προσκεκλημένων, όπως και των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων.

 

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας περισσότερο από ποτέ, η παρακαταθήκη του Ιπποκράτη στέκεται  ως φάρος απέναντι στα πολλαπλά διλήμματα της επιστημονικής κοινότητας.

 

Η ενίσχυση των αξιών όπως περιγράφονται και προτείνονται από τα λόγια του Όρκου, δημιουργούν τους ιατρούς του αύριο ενώ η Ιπποκρατική Ιδέα και Ηθική παραμένουν ως πυξίδα στην καθημερινότητα των Ιατρών του σήμερα!

 

Η πρωτοβουλία του ΙΣΚΩ  έχει βρει άξιο συμπαραστάτη και συνεργάτη στο πρόσωπο του ΔΣ του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ίδρυματος και είναι βέβαιο ότι ως πρεσβευτής του τόπου μας, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση τόσο το έργο του όσο και τον τόπο.

 

 

            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

         ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΤΖΑΚΗ                                                 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ  

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • …ενώ η Ιπποκρατική Ιδέα και Ηθική παραμένουν ως ΠΥΞΙΔΑ!!? στην καθημερινότητα των Ιατρών του σήμερα!

  1. Δεν καταλαβαίνω,όμως,πως συμβαδίζει το φακελάκι που απαιτεί και εκβιαστικά,η πλειοψηφία των αποκαλούμενων μαθητών του Ιπποκράτη με την Ιπποκρατική ΙΔΕΑ και παρακαταθήκη του Ιπποκράτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ