Κινδυνεύει να μείνει χωρίς Ουρολόγο το Νοσοκομείο της Κω

22
10948

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνει το Νοσοκομείο της Κω και χωρίς Ουρολόγο, μετά και τη παραίτηση προ διμήνου του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής, καθώς δεν προκηρύχθηκε η θέση, παρά το ενδιαφέρον του μοναδικού συμβασιούχου ιατρού Λάζαρου Κούλη.

Αντίθετα προκηρύσσονται δύο θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ, μία Παθολόγου Επιμελητού Ά και μία Διευθυντή ακτινολογικού τμήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η διοίκηση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ανανεώσει τη σύμβαση του ιατρού, που λήγει τον Οκτώβριο, προτίθεται να καλύψει το κενό με απόσπαση από άλλο Νοσοκομείο.
Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου προ διμήνου ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΣ του Ιδρύματος Ηλίας Χρυσόπουλος είχε διαβεβαιώσει, πως “το Ίδρυμα προχωρά σε προκήρυξη για κάλυψη της θέσης του ουρολόγου”, χωρίς αυτή όμως να έχει υλοποιηθεί.

Παράλληλα υπήρξαν παρεμβάσεις προς την Διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω, για την επίλυση του θέματος και από πλευράς βουλευτών, όπως αυτή του κ Κώστα Καραγκούνη.

Ο κ Καραγκούνης είχε καλέσει από την πρώτη στιγμή τον διοικητή του Νοσοκομείου να στηρίξει τις προσπάθειες του Ουρολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου, ώστε να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά στην Κω και να μην διακομίζονται σε άλλες πόλεις, όπως στη Ρόδο ή την Αθήνα, προκειμένου να θεραπευτούν σοβαρές παθήσεις ασθενών.

πηγή: https://www.ertnews.gr/

Δεν προκηρύχθηκε η κενή Θέση του Ουρολόγου στο Νοσοκομείο Κώ στην νέα προκήρυξη του Υπουργείου για 534 ειδικευμένων ιατρών στο ΕΣΥ

 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και μετά την προκήρυξη των θέσεων από το Υπουργείο Υγείας, η θέση του Ουρολόγου για το νοσοκομείο μας δεν προκηρύχθηκε αφήνοντας το Ουρολογικό Ιατρείο και την Κλινική στον αέρα.

Πρέπει να τονιστεί  οτι ο  βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής με την αναχώρησή του από την Κω τον Ιούλιο είχε  προέβη στην ακόλουθη δήλωση : «Κατά την παραμονή μου στην Κω επισκέφθηκα το Νοσοκομείο του νησιού και συζήτησα με την Διοίκηση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Σχετικά με το θέμα της πλήρωσης θέσεων ιατρικού προσωπικού, επικοινώνησα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, από τον οποίο ζήτησα την επίσπευση των διαδικασιών προκήρυξης θέσεων  ιατρών αλλά και την προσωρινή, μέχρι των προσλήψεων, μετακίνηση ιατρών για την ενίσχυση του νοσοκομείου.  Ο αν. υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί προσωπικά των θεμάτων και οτι  άμεσα  θα προκηρύσσει μια  θέση  Διευθυντή ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ, μια θέση ΕΑ ιατρού  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ και μια θέση  ΕΒ  ιατρού ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ.

Φαίνεται ότι τα αιτήματα των πολιτών στην διοίκηση του νοσοκομείου για  την μόνιμη παραμονή  ουρολόγου στο νοσοκομείο  με προκήρυξη μόνιμης θέσης  δεν έπιασαν τόπο,με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι στον αέρα καθώς θυμίζουμε ότι ο μοναδικός επικουρικός Ουρολόγος που υπηρετεί στο νοσοκομείο της Κώ ο κ.Κούλης ,θα είναι σε άδεια καθώς λήγει η σύμβαση του τον Οκτώβριο,ενω υπενθυμίζεται οτι πολλές φορές είχε δηλώσει την επιθυμία του για την μόνιμη παραμονή του στο νοσοκομείο.

Πολλά είναι τα μηνύματα των πολιτών που καλούν την διοίκηση να πράξει τα δέοντα.

Παρακάτω εμφανίζονται οι θέσεις που προκηρύχθηκαν:
πηγή: https://nosokomiaellados.blogspot.com/2021/09/534.html?m=1&fbclid=IwAR30Rr8qp-3qS1mMr_Yx4dtQ_k9ETywC-jXUZzFBX3uVzvemDRvQ8cdWHT8

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι τραγικοί, η διοίκηση είναι τραγικοί. Δίνει την θέση σε άλλον ουρολογο και χωρίς μάλιστα προκήρυξη και όχι στον κ. Κουλη έναν αξιο επιστήμονα, πόσο κοροϊδία για τον ίδιο που έχει κάνει τόσα γισ το νησί αλλά και για τους κατοίκους του!! !

  2. Ντροπή στην διοίκηση, έχουμε έναν πραγματικα σπουδαίο γιατρό και πανω απ’ολα άνθρωπο… Δεν είμαστε ικανοί να τον κρατήσουμε… Έχει προσφερει τα παντα για το νοσοκομείο και εσείς δεν λέτε να το αναγνωρίσετε… Κρίμα και ντροπή σας…

  3. ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ? ΠΙΟ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ!!!! ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ!!!

  4. ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΩ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΩ Μ
    …..!!!

  5. Η διοίκηση έχει συμφέροντα για αυτό δενψτοβ κρατάει, φέρνουν τους δικούς τους ανθρώπους!!

  6. Πρέπει όλοι να κλείσουμε ρο λιμάνι να δούμε θα βγάλει τότε θέση ο οτι να ναι που διοικεί το νοσοκομείο!!
    Έχεις έναν εξαιρετικό γιατρό τον θέλει ο κόσμος κ; ι απλά δεν τον κρατάς την εξαιρετική επιλογή τι τρομερή διοίκηση είναι αυτή. Μπράβο σε όλους τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου για άλλη μια φορά φαίνεται ποιοι είστε Μπράβο στο διοικητικό σας συμβουλιο. Μοβο ψέματα!!

  7. Συμφωνώ να κλείσουμε το λιμάνι να μην φύγει ο άξιος γιατρός μας ντροπή να φεύγει ένα τόσο καλός άνθρωπος και επιστήμονας δεν μπορούμε να κρατήσουμε ένα άξιο γιατρό και θελουμε καινούργιο νοσοκομείο

  8. ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΣ 11 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ !!!!

  9. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο Κ ΚΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  10. Δε φταιει το συμβουλιο του νοσοκομειου για τη στελεχωση. Φταιει η κυβερνηση. Τελεια και παυλα…αυτοι φταινε για τη μαρμαροπλακα του αποστατη που τους διεταξαν και αυτοι την εβαλαν..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ