Πρώτο καμπανάκι: 56 συνολικά παράνομοι μετανάστες τις προηγούμενες ημέρες στα Δωδ/σα

0
1772

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία στατιστική ανασκόπηση από την Ύπατη αρμοστεία οι αφίξεις στα Δωδεκάνησα από 16-22/08/2021 ήταν συνολικά 56 άτομα (όλες τις προηγούμενες εβδομάδες οι αφίξεις ήταν σχεδόν μηδενικές ή μονοψήφιες)

Σε αυτούς προστέθηκαν επίσης άλλοι 9 αλλοδαποί που αφίχθηκαν χτες στη Ρόδο:

Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στη Ρόδο

Μεσημβρινές ώρες της 24-08-2021, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να πλέει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Ρόδου.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά την οποία το Τ/Χ εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να εμβολίσει το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως επίσης και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που είχε σπεύσει στην περιοχή προς παροχή συνδρομής.

Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του.

Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Αρχής Ιαλυσού, εντόπισαν εννέα (09) αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν στο ως άνω σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ