Δήμος Τήλου: Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη με τίτλο «Η Τήλος της Ήριννας».

0
694

Ο Δήμος Τήλου επιθυμεί να γνωστοποιήσει με χαρά και ικανοποίηση στο αναγνωστικό κοινό, αλλά και σε όλους τους Τηλιακούς και τους Δωδεκανήσιους, ότι ήδη κυκλοφόρησε από τον περασμένο μήνα το βιβλίο του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη με τίτλο «Η Τήλος της Ήριννας».

Η εργασία αυτή μέσα από μια πλούσια βιβλιογραφία αλλά και έρευνα, αναφέρεται:

-στο Μέρος Ι στην πλούσια μυθολογία και ιστορία του νησιού της Τήλου, καθώς και στα μνημεία και στο φυσικό περιβάλλον του, ενώ

-στο Μέρος ΙΙ εξετάζεται η ζωή και το έργο της μεγάλης λυρικής ποιήτριας Ήριννας, ενάμιλλης του Ομήρου κατά τον Ευστάθιο Θεσσαλονίκης.

Το βιβλίο αποτελείται από 170 σελίδες, πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, έχει ενσωματωμένο δίφυλλο έγχρωμο χάρτη του νησιού με τα σημαντικότερα τοπωνύμια, ενώ το εξώφυλλο κοσμεί πίνακας του Βάλια Σεμερτζίδη με την Τήλο, από τη συλλογή του Ε.Β.Ε.Δ.

Η Δήμαρχος κ. Μαρία Καμμά, όπως γράφει και στον πρόλογο του βιβλίου, είναι πεπεισμένη ότι το βιβλίο αυτό έχει ενδιαφέρον όχι μόνο για τους επισκέπτες και τους φίλους της Τήλου, αλλά και τους απανταχού Τηλιακούς και ότι ως έκδοση του Δήμου Τήλου θα αποκτήσει μοναδική σπουδαιότητα .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ