Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου: Έφυγε ο Ιατρός Παθολόγος Μιχαήλ Φωτάρας

2
1703

Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

Έφυγε ο Ιατρός Παθολόγος Μιχαήλ Φωτάρας

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στον  ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Δημοτικού Κοιμητηρίου Ρόδου αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου και ώρα 11.00.

 

Στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, ενημερωθήκαμε σήμερα, για το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Ιατρού Παθολόγου Μιχαήλ Φωτάρα μέλους του Ι.Σ.Ρ. με Α.Μ. 240 που έφυγε σε ηλικία εβδομήντα πέντε (75) ετών.

Ο αείμνηστος ιατρός ήταν ένας εξαίρετος και αγαπητός επιστήμονας της ιατρικής και ένας σπουδαίος άνθρωπος που το τραγικό άγγελμα του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και σε όλη την κοινωνία της Ρόδου.

Ο  Μιχαήλ Φωτάρας του Φωτίου και της Καθολικής, ήταν ένας καλός οικογενειάρχης και άριστος επιστήμονας, που υπηρέτησε με αγάπη την ιατρική επιστήμη από την αρχή της ιατρικής του σταδιοδρομίας.

Ακούραστος λειτουργός της Υγείας, εργάστηκε ευσυνείδητα και με συνέπεια, προσφέροντας στους συνανθρώπους του, τις ιατρικές υπηρεσίες του από το 1972 έως και σήμερα.

Ο Μιχαήλ Φωτάρας γεννήθηκε στην Σύμη Δωδεκανήσου το 1946 και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο  Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στις 2 Δεκεμβρίου 1972, ενώ απέκτησε  την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος στις 23 Φεβρουαρίου του 1973.

Ενεγράφη για πρώτη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου στις 06 Απριλίου του 1973.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Κόρινθο την διετία 1973-1974  ως οπλίτης ιατρός.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1975 διορίστηκε στο Γ. Ν. Ρόδου εκπληρώνοντας την υπηρεσία υπαίθρου από τη  θέση του βοηθού ιατρού ακτινολόγου.

Στις 18 Μαρτίου 1977 διορίστηκε στο ΙΚΑ Ρόδου ως θεράπων Ιατρός.

Ακολούθως απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας υπηρετώντας αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και μετέπειτα σε Νοσοκομείο του Πειραιά το διάστημα 1982 – 1984  ολοκληρώνοντας την ειδικότητα της Παθολογίας.

Από το χρόνο  εκείνο μέχρι και τον θάνατο του  ήταν ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών στο ΙΚΑ της Ρόδου ως Ιατρός Παθολόγος, από το 1984 καταλαμβάνοντας έως και τη θέση του Διευθυντού του Ιδρύματος, έως και το 2011 έτος κατά το οποίο συνταξιοδοτήθηκε από την υπηρεσία του.

Από το 1984 μέχρι πρότινος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο Παθολογίας επί της οδού Γράμμου – Αγίας Σοφίας 23.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου το έτος 1982 ενώ είχε εκλεγεί και στις θέσεις του  Νομαρχιακού Συμβουλίου  την περίοδο 2002 – 2006  και του  Δημοτικού Συμβουλίου στο  Δήμο Ρόδου το διάστημα 2006 -2010.

Η ξαφνική είδηση του θανάτου του, γέμισε με θλίψη την ιατρική κοινότητα του Συλλόγου μας καθώς και την κοινωνία της Ρόδου και της ιδιαίτερης πατρίδας του της  Σύμης, στην οποία  ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Υπήρξε πρότυπο Ιατρού και Ανθρώπου που κόσμησε με την παρουσία του, με  την μετριοπάθεια του και το  ήθος που τον διέκρινε καθ’ όλον τον εργασιακό του βίο, τιμώντας την Ιατρική Επιστήμη.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ  εκφράζουν  στην αγαπημένη του σύζυγο Δικαία και στα αγαπημένα του παιδιά Φώτη και Σταμάτη, τη βαθιά τους  θλίψη και τα ειλικρινή τους  Συλλυπητήρια, για την απώλεια  του προσφιλούς τους  συζύγου και πατέρα.

Αιωνία του η Μνήμη.

 


Για τον Ι.Σ.Ρ
Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γ. Γραμματέας

                                            Ηλίας Ι. Τσέρκης                                     Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

 

Στη θλιβερή αναγγελία  θανάτου

του
ΜΙΧΑΗΛ ΦΩΤΑΡΑ

ΙΑΤΡΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ
Μέλους του Ι.Σ.Ρ.

 

Το Δ.Σ.  αποφάσισε  :

 

 

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να κατατεθεί στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», το ποσό των 200,00 ευρώ στη μνήμη του μεταστάντος ιατρού.
  3. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

                Ηλίας Ιωάν. Τσέρκης                                     Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχουμε πολλούς ξαφνικούς θανάτους τώρα τελευταία ή μου φαίνεται;
    Από ότι διάβασα δεν είχε ο άνθρωπος κάποια πάθηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ