Β’ ΕΛΜΕ: Θα έπρεπε να απολογηθούν, γιατί δεν υπάρχει ήδη 3ο Γυμνάσιο στην πόλη της Κω

16
905

Αυτές τις μέρες, κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, βγήκαν με καμάρι να εξαγγείλουν την ίδρυση 3ου γυμνασίου στην Κω. Προφανώς και να την παρουσιάσουν ως επίτευγμα δικό τους και της κυβέρνησης. Μόνο που θα έπρεπε να απολογηθούν, γιατί δεν υπάρχει ήδη 3ο Γυμνάσιο στην πόλη της Κω.

Αίτημα χρόνων που η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης διεκδικεί και από τις δημοτικές αρχές και από τις κυβερνήσεις.

Αίτημα αναγκαίο για να αποσυμφορηθεί το 1ο Γυμνάσιο Κω που συγκεντρώνει ένα τεράστιο πλήθος μαθητών (σχεδόν 600). Στο χρόνιο αυτό αίτημα που προβλήθηκε και από την Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου με κινητοποιήσεις -παραστάσεις -ημερίδες- συναντήσεις , οι δημοτικές αρχές και η κυβερνήσεις  το μόνο που έκαναν ήταν να εκφράζουν την συμφωνία τους… Μέχρι εκεί όμως. Καμία συγκεκριμένη ενέργεια παραπέρα, χρηματοδότηση, μελέτη, εξεύρεση χώρου, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του.

Αυτό το διάστημα και κάτω από  πίεση, η μεν Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κω εξαγγέλλει την ίδρυση 3ου γυμνασίου  με αρχικό σχεδιασμό να  συστεγαστεί με το 1ο (δηλαδή θα δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα),η δε κυβέρνηση προχωρεί στην ίδρυση του μέσω ΦΕΚ καταρχάς και κατόπιν θα προχωρήσει σε εξεύρεση χώρου για την στέγαση του.

Μόνο που υπάρχει εμπειρία για την ευκολία να ιδρύονται στα χαρτιά σχολεία και μετά να περνούν χρόνια ολόκληρα κατά τα οποία να λειτουργούν σε κοντέινερ  και σε προβληματικές κτηριακές εγκαταστάσεις.  Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει άμεσα να ιδρυθεί και να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο κτήριο για το  3ο Γυμνάσιο στην Κω,  χωρίς χρονοτριβή και δικαιολογίες.

Αυτό αξίζει στους μαθητές μας και δεν αποδεχόμαστε τίποτα λιγότερο.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΚΡΙΑΡΑΣ                                            Α. ΔΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

EMAIL: [email protected]   BLOG: HTTP://B-ELME-DWD.BLOGSPOT.GR/               ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 65/15-6-2021

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί μόνο 3 και όχι 5,να προσλάβουν και καμία 100αρια καινούργιους εκπαιδευτικούς και να μειώσουν και τα όραρια και να αυξήσουν τις διακοπές;

    • Χρειάζεται 3ο γυμνάσιο γιατί το 1ο γυμνάσιο Κω είναι το μεγαλύτερο γυμνάσιο στη χωρα με 600 μαθητές και 28 μαθητές ανά τμήμα σε τάξεις μικρές και εν μέσω κορωνοιου. Προφανώς δεν γνωρίζεις τίποτα επί του θέματος και η βλακεια είναι δικαίωμα του καθενός…

    • Κατά τη γνώμη σας οι εκπαιδευτικοι πρέπει να εθελοτυφλουν τη στιγμή που το 1ο γυμνάσιο εν μέσω κορονωιου λειτούργησε με 600 μαθητές και 50 εκπαιδευτικούς; Γνωρίζετε να υπάρχουν πολλά γυμνάσια στην Ελλάδα με αυτούς τους αριθμούς; Εσείς θα θέλατε τα παιδιά σας να είναι σε ένα τέτοιο σχολείο σε μικρές αίθουσες με 28 παιδιά σε κάθε τμήμα;

    • …για να γίνονται οι εκλογές τους ΔΕΥΤΕΡΕΣ η ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ. Να είναι πλήρες το 3ημερο τους. Όσο αφορά την ΜΟΡΦΩΣΗ των μαθητών… Viva la frontistiria!!!

  2. Λετε ψεματα!!!. Κατοπιν ενεργειων κυριου κονσολα θααα γινει το τριτο γυμνασιο. Αν βρεθει το οικοπεδο και αν βρεθουν τα λεφτα!!! Χωρα της πλακας. Η παιδεια και η υγεια ειναι τελευταιες επιλογες δυστυχως!!!

    • Καθόλου. Το λένε και η ΕΛΣΤΑΤ που δείχνει τις τελευταίες δεκαετίες συνεχή αύξηση του πληθυσμού. Αντί να το παίζεται έξυπνοι, γιατί δεν μελετάτε πρώτα πριν πετάξετε την χαζομάρα;

  3. Όσα γυμνάσια και όσα λύκεια και να γίνουν η δουλειά των παιδιών μας για να ετοιμαστούν για τις πανελλαδικές γίνεται στα φροντιστήρια χώνοντας το χέρι βαθιά στη τσέπη οι γονείς … σιγά μη σκάσουν για το αν μάθουν τα παιδιά μας γράμματα οι καθηγητές στη δημόσια παιδεία … οι αλήθειες πρέπει πια να λέγονται … καλές διακοπές …

    • Όταν υπάρχουν τμήματα με 27 μαθητές, δουλειά σοβαρή δεν μπορεί να γίνει. Ξέρεις σε πολλά φροντιστήρια να γίνεται αυτό; Οι καθηγητές είναι οι ίδιοι, όπως εγώ, οι οποίοι πριν διοριστούν δίδασκαν στα φροντιστήρια.

  4. Είχα την χαρά να φοιτησω στο 1ο γυμνάσιο και τώρα σαν γονιός τα παιδιά μου να είναι μαθητές του 1ου γυμνασίου. Καλά τα λέει η Β ΕΛΜΕ. Αν κοιτάξουμε πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις ,θα καταλάβουμε ότι χρονια τώρα κοροϊδεύουν τους γονείς και τα παιδιά για 3ο γυμνάσιο. Όσοι πέρασαν βουλευτές και δήμαρχοι, ακόμα το φτιάχνουν. Ακόμα ψάχνουν το οικόπεδο. Ακόμα ψάχνουν το κτήριο. Κάτι σαν το νοσοκομείο. Στο νησί του Ιπποκράτη ακόμα φτιάχνουν νοσοκομείο. Και όπως μου είπε ένας φίλος μου που δεν είναι από την Κω «τόσους βουλευτές έχει βγάλει η κως. Οι δρόμοι θα έπρεπε να είναι στρωμένοι με χρυσάφι, όχι με λακκούβες «.Τώρα που δεν έχουμε βουλευτή από την Κω ….περιμένετε…..θα τα φτιάξουν όλα οι Ροδιτες….

  5. Αυτό το χάλι με την απάθεια των καθηγητών απέναντι στη μόρφωση των παιδιών μας πρέπει να σταματήσει … λεφτά δεν έχουμε όλοι οι γονείς για φροντιστήρια και ιδιαίτερα … οι βρύσες στέρεψαν να μας αρμέγουν τόσα χρόνια τα φροντιστήρια και σχολείο να κάνουν διακοπές μαθητές και καθηγητές … να περνά η ώρα να πέφτει ο μισθός … είμαστε γονείς που δουλεύουμε σαν τα ζώα για 500 ευρώ που να τα βρούμε πια ;

  6. Είμαι μαθήτρια του 1ου γυμνασίου. Είμαστε 25 μαθητές σε μια πολύ μεγάλη αίθουσα,Όπως και οι περισσότερες αίθουσες του σχολείου μας. Οι μικρές αίθουσες,πχ αυτές που βάλανε αυτήν την σχολική χρονιά στην αυλή του σχολείου, έχουν λίγους μαθητές. Δεν είμαστε στριμωγμενοι στις αίθουσες. Επιπλέον αίθουσες θέλουμε ,γιατί φέτος έγιναν αίθουσες διδασκαλιας και η βιβλιοθήκη και η αίθουσα παλλικαριδη .και δεν μπορούσαμε να τις χρησιμοποιήσουμε τα υπόλοιπα παιδιά.

    • Αγαπητό μου παιδί επιπλέον αίθουσες σε ένα ολοκληρωμένο σχολείο δεν μπορούν να υπάρξουν πάρα μόνο προκάτ και κοντεινερ στην αυλή. Υπάρχουν τμήματα στο σχολείο σου με 27 μαθητές. Και 22 τμήματα συνολικά με 600 μαθητές και 50 καθηγητές. Η δημιουργία 3ου γυμνασίου είναι η μόνη λύση αλλά πρέπει να είναι σε άλλο κτήριο γιατί διαφορετικά θα χειροτέρεψει η κατάσταση από άποψη χώρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ