«Τέρατα και σημεία» στην Μεραρχία της Κω! Σκάνδαλα στην οικονομική διαχείριση

3
3449

Απίστευτη σε σύλληψη και εκτέλεση είναι η υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης με κατηγορούμενους δύο κατοίκους της Κω, ηλικίας 39 και 33 ετών, σήμερα, που φέρονται να ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο στην οικονομική διαχείριση της Στρατιωτικής Μεραρχίας του νησιού!
Η έρευνα σε βάρος των κατηγορουμένων, για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχα προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχα προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ και για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/1950, ξεκίνησε μετά από αναφορά της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ τον Απρίλιο του 2014.
Ο πρώτος κατηγορούμενος, που φέρει τον βαθμό του Λοχαγού υπηρετούσε ως Διευθυντής του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής (ΚΤΕΘ) της 80 ΑΔΤΕ, φέρεται, αφού έλαβε, με την συνδρομή του δεύτερου, από μπλοκ επιταγών της Τράπεζας της Ελλάδος επιταγή της Μεραρχίας να την συμπλήρωσε με τα στοιχεία του και το ποσό των 220.000 ευρώ πλαστογραφώντας τις υπογραφές του επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών (ΕΟΥ) και του Κεντρικού Διαχειριστή Χρηματικού.
To ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Τον Ιούλιο του 2013 ιδρύθηκε στην Κω σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την διενέργεια πνευματικών παιγνίων και πόκερ, τύπου Tέξας.
Ο πρώτος κατηγορούμενος, εντάχθηκε ως ιδρυτικό μέλος. Σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις ο σύλλογος λειτούργησε ως λέσχη παράνομης διενέργειας τυχερών παιγνίων και ειδικότερα ως λέσχη παράνομης διεξαγωγής πόκερ.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος πήγαινε στον ανωτέρω σύλλογο, λόγω της φιλικής του σχέσης με σερβιτόρα. Η γνωριμία του δεύτερου κατηγορούμενου με τον πρώτο κατηγορούμενο έγινε τον Νοέμβριο με Δεκέμβριο του έτους 2013 στο σύλλογο. Αναπτύχθηκε ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους οικειότητα και στενή φιλία.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος υπηρέτησε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού. Εμφανιζόταν στον πρώτο κατηγορούμενο,  καθώς  και  στα  πρόσωπα  με  τα  οποία   συναναστρεφόταν  ως ευκατάστατος και όπως προέκυψε σε βάρος του είχε ασκηθεί από τον Εισαγγελέα Ναυτοδικείου Πειραιά και    σχηματίσθηκε    ποινική    δικογραφία για απάτη κατά συνήθεια, κατ’  επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση στην Αθήνα στο διάστημα από τον Ιούνιο του  2008 έως τις αρχές του 2011.
Προέκυψε ότι συμμετείχε σε τυχερά παίγνια κατά το χρονικό διάστημα της υπηρεσίας του στο Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα μέσω του διαδικτύου και φέρεται γενικώς να είχε πάθος για τον τζόγο.
Από καταθέσεις που ελήφθησαν φέρεται μάλιστα να απεκόμιζε έσοδα από σπάσιμο επιταγών.
Ο πρώτος κατηγορούμενος, από τον Σεπτέμβριο του 2011 υπηρετούσε, ως Διευθυντής του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής (ΚΤΕΘ).
Και οι δύο κατηγορούμενοι, εξαιτίας του πάθους τους με τον τζόγο, φέρονται να αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, άρχισε από τον Φεβρουάριο του 2014 να επισκέπτεται τον πρώτο κατηγορούμενο στην υπηρεσία του και τρεις εβδομάδες πριν τη σύλληψη του πρώτου κατηγορούμενου από την Στρατονομία, τον Απρίλιο του 2014, τον επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά.
Στον δεύτερο αποδίδεται ότι   συνέλαβε   σχέδιο εκταμίευσης  χρημάτων   από   τους   τραπεζικούς  λογαριασμούς,  που   τηρούσε   ο Ελληνικός Στρατός, για να εξασφαλίσουν ρευστά μετρητά.
Ο πρώτος κατηγορούμενος,   υποστήριξε μάλιστα ότι συζητούσαν να  επενδύσουν χρήματα σε αγορά χρυσού.
Ο πρώτος φέρεται, εκμεταλλευόμενος την απουσία συναδέλφου του και συγκεκριμένα του Κεντρικού Διαχειριστή Χρηματικού του 80ου ΚΤΕΘ, να άνοιξε συρτάρι στο οποίο κρατούσε μπλοκ επιταγών και την 24η Μαρτίου 2014, να χρησιμοποίησε τον υπολογιστή του και να πλαστογράφησε έγγραφο απευθυνόμενο προς την Τράπεζα της Ελλάδος για την ανάληψη ποσού 220.000 ευρώ δήθεν για την κάλυψη δαπανών του στρατού και ακολούθως να απέσπασε επιταγή την οποία ομοίως πλαστογράφησε, θέτοντας τις υπογραφές υπόλογων συναδέλφων του.
Με το αυτοκίνητο του δεύτερου μετέβησαν στο πρακτορείο της Τράπεζας της Ελλάδος που στεγαζόταν στο κτήριο της Δ.Ο.Υ. Κω.
Εκεί ανέλαβε 20.000 ευρώ σε μετρητά και 200.000 ευρώ σε τραπεζική επιταγή την οποία εξαργύρωσε εν συνεχεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Ο πρώτος κατηγορούμενος, αρχικά, σκανάρισε πλαστή επιταγή, ποσού 20.000 ευρώ, διασώζοντας την στο αρχείο του υπηρεσιακού υπολογιστή και την καταχώρησε στο βιβλίο εκδόσεως επιταγών της υπηρεσίας του, κι ενώ εισέπραξε 220.000 ευρώ, κατέθεσε ξανά 20.000 ευρώ ώστε να επιβραδύνει την ανακάλυψη των όσων είχε πράξει.
Ο Διοικητής Στρατονομίας της 80 ΑΔΤΕ, το βράδυ της 26ης Μαρτίου 2014 πληροφορήθηκε τυχαία από τον κεντρικό ταμία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για την ανάληψη των 200.000 ευρώ από τον πρώτο κατηγορούμενο και το πρωί της επομένης τον ρώτησε γιατί δεν τον ειδοποίησε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για αναλήψεις χρημάτων από στρατιωτικό προσωπικό. Του απάντησε ότι γνώριζε ότι συμμετείχε στην αλλαγή διοίκησης της ΑΔΤΕ και δεν ήθελε να τον επιβαρύνει.
Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν εφησυχάσει και δεν ανέμεναν γρήγορη αποκάλυψη της παράνομης ανάληψης των χρημάτων.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος μετέβη μάλιστα σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ και πόνταρε 4.800 ευρώ, σε δελτίο «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» και συγκεκριμένα σε αποτέλεσμα αγώνα ποδοσφαίρου (Μάντσεστερ εναντίον Μπάγιερν).
Φέρεται να προέκυψε ότι τα χρήματα προέρχοντο από εκείνα, που είχαν αφαιρέσει.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος υποστήριξε μάλιστα ότι ο πρώτος του είχε ζητήσει να παίξει το στοίχημα για λογαριασμό του.
Την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την 2α Απριλίου 2014 ο Διοικητής της Στρατονομίας συνάντησε τον Κεντρικό Διαχειριστή Χρηματικού και τον ενημέρωσε για την πραγματοποιηθείσα χωρίς συνοδεία της Στρατονομίας ανάληψη χρημάτων από τον πρώτο κατηγορούμενο.
Εκείνος θορυβήθηκε και συνοδευόμενος από έναν Αρχιλοχία μετέβη στην οικία του πρώτου κατηγορούμενου για να του παραδώσει τα κλειδιά του συρταριού του.
Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι έλειπε από το μπλοκ επιταγών μία ενδιάμεση επιταγή και στην πορεία ενημερώθηκε για την εξαργύρωση ποσού 220.000 ευρώ από αρμόδιο τραπεζικό υπάλληλο.
Ακολούθως πήρε αντίγραφο της πλαστής    επιταγής    και    του    πλαστού    διαβιβαστικού εγγράφου και ενημέρωσε Ταγματάρχη, Διευθυντή Οικονομικού της 80 ΑΔΤΕ.
Ο πρώτος κατηγορούμενος προφασίστηκε ασθένεια του πατέρα του που τον ανάγκασε να πάρει τα χρήματα και τους παρουσίασε ως εγγύηση μια επιταγή αξίας 200.000 ευρώ.
Οι εκπρόσωποι των εταιρειών, που αφορούσε η συναλλαγή με την συγκεκριμένη επιταγή αρνήθηκαν ότι είχαν σχέση με τους κατηγορούμενους και υποστήριξαν ότι η επιταγή ήταν ομοίως πλαστή!!
Ακολούθως ενημερώθηκε ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ,  ο  οποίος ενημέρωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού και διέταξε την προσαγωγή του πρώτου κατηγορούμενου.
Ο τελευταίος υποστήριξε ενώπιον τους αρχικώς ότι πήρε τα χρήματα και τα είχε επενδύσει σε ένα επενδυτικό πυραμιδικό σύστημα για αγορά χρυσού.
Τα χρήματα δεν επεστράφησαν, ενώ την 3η Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έρευνα και βρέθηκαν στην οικία του πρώτου κατηγορούμενου 4.000 ευρώ σε δεσμίδα τα οποία κατασχέθηκαν.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο …. ..τους πείθει πως έχει πατερα πάμπλουτο και τρώει τρελλά λεφτά από όσους ονειρεύονται την μεγάλη ζωή!!λ…… λέμε!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ