Αποχαιρετισμός Ιατρού Νικόλαου Ξανθόπουλου

0
306

Αποχαιρετισμός: Νικόλαος Ξανθόπουλος του Θουκυδίδη (Ανατολική Θράκη) και της Γεωργίας ,το γένος Τηλιακού (Κάλυμνος)

Την Παρασκευή ,11 Ιουνίου 2021, έφυγε από τη ζωή ,σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ,όπου νοσηλευόταν επί εξάμηνο ,ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειάς μας, ένας αδελφός, ο σύζυγος της αδελφής μας Μαρίας Εμμ. Καπελλά, ο Νίκος μας.

Η πορεία της νοσηλείας του και ο αγώνας να κρατηθεί στη ζωή είναι απ’αυτές τις περιπτώσεις που δεν πιστεύεις πώς ένα καταπονημένο σώμα, με επιβαρυμένη από παλιά υγεία, μπόρεσε να αντέξει. Γι’αυτό και αυθόρμητα αλλά και με μεγάλο πόνο ξεστομίζεις το «ξεκουράστηκε».
Ξεκουράστηκε αλλά δε θα ξαναδεί τη μεγάλη του αγάπη ,την Κάλυμνο.

Για τη Μαρία του ,τα παιδιά του Δούκα και Γεωργία και τα τρία εγγόνια του είναι μεγάλος ο πόνος και δυσβάσταχτη η απουσία Και για όλους εμάς και τα παιδιά μας που ζήσαμε παρατεταμένα καλοκαίρια μέσα στις ίδιες αυλές, είναι πολύ δύσκολο να μετράς απουσίες και άδειες θέσεις.

Ο Νίκος μας είχε τελειώσει την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και πήρε την ειδικότητα του παιδιάτρου. Ήταν ένας γιατρός των «επάλξεων» της μάχης, της καθημερινής για την υγεία των Ελληνόπουλων(και όχι μόνο) στο Νομό Κιλκίς ,όπου ασκούσε το επάγγελμά του στο εκεί κρατικό Νοσοκομείο και στα ιατρεία του Ι.Κ.Α., μαζί με τους Καλύμνιους γιατρούς, τον θείο του Θανάση Τηλιακό και τον Γιάννη Ορφανό.

Πέρα από τις ιατρικές επιδόσεις και το ιατρικό ένστικτο που διέθετε ήταν ένας ευγενικός, πληθωρικός ,μεγαλόψυχος , άνθρωπος, με πολλά πνευματικά ενδιαφέροντα και γι’αυτό ήταν βιβλιοφάγος, με βιβλιοθήκες που λύγισαν μαζί του απ’το βάρος των βιβλίων…

Μαρία μου ,Δούκα και Γεωργία μας , Ο πόνος σας είναι και δικός μας. Εύχομαι ν’αντέξετε τις πρώτες δύσκολες μέρες .Αιωνία του η μνήμη , θα ζει μέσα στις καρδιές μας Ο Θεός θα τον πάρει κοντά του να τον αναπαύσει.

Η Φανή σας

Υ.Γ. Η κηδεία του θα γίνει στον οικογενειακό τάφο των γονιών του, στο Κιλκίς, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 5 μ.μ.

Αθήνα 12 Ιουνίου 2021

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ