Δήμαρχος Νισύρου: Συναντήσεις με Υφ. Ενέργειας & περιβάλλοντος, ΓΓ Αιγαίου και Επικεφαλής ΜΟΜΚΑ

0
376

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΟΜΚΑ

 

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος  είχε συνάντηση την Πέμπτη 27

Μαίου 2021, με τον Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά, στο γραφείο του υπουργού.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι δασικοί χάρτες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι τα θέματα που αφορούν όλα τα νησιά έχουν μελετηθεί και θα υπάρξει λύση. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο σύμβουλος του υπουργού για θέματα δασικών χαρτών κ. Ιωάννης Λάιος  στον οποίο ανέθεσε ο υπουργός να εξετάσει τα ειδικά προβλήματα που αφορούν τη Νίσυρο σε συνεργασία με εκπρόσωπο του Δήμου. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό και τον κάλεσε να επισκεφθεί τη Νίσυρο το καλοκαίρι.

 

Την Παρασκευή 28 Μαϊου το μεσημέρι, ο δήμαρχος είχε μακροσκελή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη στο γραφείο του στον Πειραιά. Έγινε εκτενής αναφορά σε όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο Νισύρου και ιδιαίτερα στο θέμα της νέας μονάδας αφαλάτωσης. Ο κ. Κουτουλάκης ανέπτυξε τις πολιτικές που θα εφαρμόσει το υπουργείο σε όλους τους τομείς που αφορούν την οικονομία των νησιών. Συμφώνησαν να έχουν τακτική επικοινωνία για την προώθηση και επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν τη Νίσυρο. Έδωσαν ραντεβού στη Νίσυρο το Δεκαπενταύγουστο.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του στρατού. Η ΜΟΜΚΑ παίζει καθοριστικό ρόλο στη ολοκλήρωση του περιμετρικού οδικού δικτύου στη Νίσυρο. Η συνάντηση είχε θέμα τη συνέχιση του έργου τσιμεντόστρωσης του δρόμου προς το ηφαίστειο και την ολοκλήρωση του έργου. Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου.

Το Σάββατο 29 Μαϊου, ο Δήμαρχος είχε πολύωρη συνάντηση με την ομάδα μηχανικών της εταιρίας που ανέλαβε τη μελέτη επέκτασης του λιμένος Νισύρου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών. Συμφωνήθηκε να καταθέσουν πρόταση στο Δήμο Νισύρου και το Λιμενικό ταμείο για μελέτη παρεμβάσεων στη μαρίνα των Πάλων που θα στοχεύει στην αποφυγή συσσώρευσης άμμου στην είσοδο της μαρίνας και την επαναδημιουργία της παραλίας, με πλάτος ικανό να προστατεύσει τον παραλιακό δρόμο.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ