Β. Υψηλάντης: Δρομολόγηση πλοίου Highspeed και στην Κάλυμνο και ένταξη του Ηρακλείου στη γραμμή Σητεία- Κάρπαθος – Κάσος .

0
54

Ερώτηση του  Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη δρομολόγηση πλοίου Highspeed και στην Κάλυμνο και την ένταξη και του Ηρακλείου στη γραμμή Σητεία- Κάρπαθος – Κάσος .

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλειος -Νικόλαος  Α. Υψηλάντης  προέβη στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στην κατάθεση Ερώτησης προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  για τη δυνατότητα δρομολόγησης πλοίου  Highspeedκαι και στην Κάλυμνο. Στην Ερώτηση ο Βουλευτής κάνει λόγο  για τη σημαντική αύξηση των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών, που έχουν φθάσει, σε άριστο επίπεδο τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στα Δωδεκάνησα και τις δυο νέες γραμμές μετά από τη δρομολόγηση του σύγχρονου ταχύπλοου Highspeed με τη Λέρο και Πάτμο σε δρομολόγιο του, αλλά και της γραμμής Σητεία -Καρπάθου- Κάσου. Ερωτά δε για τη δυνατότητα επέκτασης των δρομολογίων του ταχύπλοου Highspeed και στην Κάλυμνο αλλά και της επέκτασης της γραμμής Σητείας -Κάρπαθος-Κάσος  στο Ηράκλειο  Κρήτης που θα εξυπηρετεί την πληρέστερη διαπεριφερειακή συνεργασία Κρήτης – Δωδεκανήσου.

 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Η δρομολόγηση του σύγχρονου ταχύπλοου πλοίου Highspeed σε γραμμές των νησιών μας  Καρπάθου-Κάσου-Χάλκης- Ρόδου και Πάτμου – Λέρου δημιουργούν μεγάλη ευφορία και ικανοποίηση στους νησιώτες.

Είναι επίσης γεγονός ότι λόγω της αύξησης των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών οι θαλάσσιες συγκοινωνίες στα Δωδεκάνησα έχουν φθάσει να λειτουργούν σε άριστο  επίπεδο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ωστόσο πάγιο είναι και το αίτημα  (α.) της επέκτασης του δρομολογίου Σητείας-Καρπάθου-Κάσου-Ρόδου και στο Ηράκλειο έτσι ώστε να μπορούν οι επιχειρηματίες, φοιτητές και στρατιώτες που διαβιούν κυρίως στο Ηράκλειο και τη Ρόδο να μπορούν με ταχύτητα και ασφάλεια ακτοπλοϊκώς να φθάνουν και στους προορισμούς αυτούς. Αυτή η προοπτική δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις διαπεριφερειακής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ  αυτών των νησιών της Δωδεκανήσου και της Κρήτης. (β.) ένταξης και της Καλύμνου σε δρομολόγιο του Highspeed ειδικότερα αυτού που ενώνει και την Πάτμο και Λέρο με άλλα νησιά και τον Πειραιά.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο αξιότιμος  κ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αν προτίθεται το Υπουργείο Ναυτιλίας να σχεδιάσει (α.) επέκταση του δρομολογίου του Highspeed Σητείας-Καρπάθου-Κάσου-Ρόδου και στο Ηράκλειο και (β.) ομοίως να συμπεριλάβει και την Κάλυμνο στο δρομολόγιο του Highspeed που ενώνει και την Πάτμο και Λέρο με άλλα νησιά και τον Πειραιά.”

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ