Μ. Κόνσολας: Να καθιερωθεί η Κάλυμνος, ως σημείο αναφοράς και τόπος εορτασμού της εμβληματικής επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα

0
541

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να καθιερωθεί η Κάλυμνος, ως σημείο αναφοράς και τόπος εορτασμού της εμβληματικής επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα»

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με πρόταση που κατέθεσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη  και στην Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Κόνσολας προτείνει να αναβαθμιστεί η επέτειος εορτασμού της ναυμαχίας του Γέροντα με σημείο αναφοράς και τόπο εορτασμού την Κάλυμνο.

Στην πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής,  περιλαμβάνεται η ετήσια εικονική αναπαράσταση της ναυμαχίας, αλλά και σειρά επετειακών εκδηλώσεων με τη στήριξη και την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Πολιτισμού.

Ο κ. Κόνσολας προτείνει ο συγκεκριμένος εορτασμός να λαμβάνει χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Αυγούστου στην Κάλυμνο, με στόχο να μετατρέψει το νησί σε πόλο έλξης και σημείο αναφοράς.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να αποτελέσει και μοχλό ανάπτυξης του ιστορικού τουρισμού, παραθέτοντας παραδείγματα από την Ελλάδα και τη Γαλλία που διοργανώνονται ανάλογες επετειακές εκδηλώσεις και έχουν αναβαθμίσει αυτές τις περιοχές.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε για την πρότασή του αυτή, τόσο τον Δήμαρχο Καλύμνου και τους δημοτικούς συμβούλους, τον Έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, όσο και τους φορείς του νησιού.

Η Ναυμαχία του Γέροντα ήταν η μεγαλύτερη ναυμαχία της ελληνικής επανάστασης, διεξήχθη απέναντι από την Κάλυμνο και συνδέθηκε με μία από τις πιο λαμπρές και νικηφόρες σελίδες της ιστορίας μας.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Η θεσμοθέτηση και καθιέρωση αυτού του mega event για την Κάλυμνο θα δώσει ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού, θα το συνδέσει άρρηκτα με ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός και θα μετατρέψει την Κάλυμνο σε σημείο αναφοράς.

Είναι μια πρόταση που αντιμετωπίζει θετικά η κυβέρνηση, έχει εθνική διάσταση και είμαι βέβαιος ότι θα στηριχθεί και θα εμπλουτιστεί από όλους τους φορείς της Καλύμνου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ