Ρόδος: Ετοιμάζονται για την επιστροφή οι 189 Ολλανδοί τουρίστες

0
954

Για το ταξίδι της επιστροφής στη χώρας τους ετοιμάζονται οι 189 Ολλανδοί τουρίστες,  καθώς ολοκληρώνονται οι διακοπές που έκαναν για περίπου μία εβδομάδα στο νησί μας υπό καθεστώς πανδημίας, στο πλαίσιο του γνωστού πλέον σε όλη την Ευρώπη πιλοτικού προγράμματος.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα παραμονής τους στη Ρόδο,  καθώς αύριο το μεσημέρι αναχωρούν για την πατρίδα τους, απόλυτα ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι για τη φιλοξενία τους.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο τουριστικός πράκτορας Σάββας Καμπούρης ως υπεύθυνος του πρακτορείου Travel exchange που έφερε τους Ολλανδούς στη Ρόδο,  όλοι τους έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Μάλιστα πήγαν όλα καλά και δεν είχαμε κανένα παράπονο, ούτε από τους διοργανωτές ούτε και από τους τουρίστες. Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε περιμένει και εκείνος με αγωνία την αποτύπωση των εντυπώσεων και τα αποτελέσματα του προγράμματος που θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

Αναφορικά με τη φιλοξενία των τουριστών από την Ολλανδία στη Ρόδο, και με αφορμή την ανάρτηση ενός πανό σε δωμάτιο του ξενοδοχείου “Mitsis Grand Beach Hotel” όπου και έμειναν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα το μέλος της διοίκησης της ΠΟΞ και της ΕΞΡ Γιάννης Χατζής σε σχόλιό του αναφέρει τα εξής: «Μια εικόνα απέραντης συγκίνησης. Η Ρόδος φιλοξενεί σε πιλοτικό πρόγραμμα 189 Ολλανδούς οι οποίοι μένουν σε καραντίνα καθ’όλη την διάρκεια των διακοπών τους. Σχεδόν 30,000 άτομα έκαναν αίτηση για να πληρώσουν 399 ευρώ και να συμμετάσχουν. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Η εικόνα αυτή γεμίζει ελπίδα και υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες, όλους τους ξενοδόχους…

Το τέλος είναι κοντά, ο τουρισμός θα ανακάμψει. Πραγματικά μπράβο στους εμπλεκομένους…» Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» οι Ολλανδοί ήταν διαφόρων ηλικιών και πριν επισκεφτούν το νησί μας είχαν ήδη κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες πριν φύγουν από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα κάνουν ξανά ένα rapid test.

Σημειώνεται ότι το πιλοτικό πρόγραμμα ή «πείραμα της Ρόδου» όπως επίσης έγινε γνωστό τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο υλοποιεί το πρακτορείο Sunweb.  Στο πλαίσιο λοιπόν του κυβερνητικού πιλοτικού προγράμματος «Ασφαλές και υπεύθυνο ταξίδι κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού» (Safe and responsible travel during corona), η Sunweb και η Transavia έλαβαν το πράσινο φως για δοκιμαστικές-πιλοτικές διακοπές στη Ρόδο. Ο πράκτορας κ. Καμπούρης είχε δηλώσει στη «Ροδιακή» κατά την έναρξη του προγράμματος τα εξής: «Εκτιμώ ότι είναι μία εξαιρετική κίνηση που γίνεται από πλευράς τουρ οπερέιτορ και κατόπιν  εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε μαζί του αλλά και με το ξενοδοχείο.

Όλοι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έρθουν και να φύγουν οι πελάτες μας ασφαλείς και να μην έχουμε κανένα κρούσμα,  έχουμε λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο να προκύψει κρούσμα και μακάρι να γίνονται τέτοιες δράσεις στο νησί και γενικά στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να δείξουμε εκτός νησιού ότι αποτελούμε έναν ασφαλή προορισμό για όλο το καλοκαίρι.
Πρέπει να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε ασφαλείς.

Ότι εμείς εδώ τηρούμε τα πρωτόκολλα και είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και εκτός και εντός ξενοδοχείου. Μακάρι να γίνουν και άλλα τέτοια προγράμματα. Ανοίξαμε πέρσι που δεν γνωρίζαμε πολλά για τον κορωνοϊό και φέτος με εμβόλια και τεστ πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις.
Προφανώς όμως και μπορούμε, είμαστε έτοιμοι».

πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ