Κόντρα Κόκκινου-Ζαννετίδη για «το 64% των επιχειρήσεων του Ν.Αιγαίου που αποκλείστηκαν από τη χρηματοδότηση του προγράμματος «ΝΗΣΙΔΑ» σε καιρό φτώχειας»

1
107


ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Το 64% των επιχειρήσεων  του Ν. Αιγαίου  που αποκλείστηκαν  από τη χρηματοδότηση του προγράμματος «ΝΗΣΙΔΑ» σε καιρό φτώχειας, δεν συμμερίζονται την αυταρεσκη «ικανοποίηση » του κ. Χατζημάρκου και της παρέας του!

-Άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί νέο πρόγραμμα από την Π.Ν.Α.  που θα ενισχύσει την ρευστότητα του επιχειρηματικού κόσμου στα νησιά μας!


Ο αποκλεισμός από την χρηματοδότηση  του προγράμματος» ΝΗΣΙδΑ »  του 64% των επιχειρήσεων του  Νοτίου Αιγαίου διογκώνει τα οικονομικά τους προβλήματα σε καιρούς φτώχειας και αβεβαιότητας .

Από τον Δεκέμβριο του 2020 κατατέθηκαν 10.119  αιτήσεις , δαπανήθηκαν από μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολύτιμα   χρήματα για τη συμετοχή τους στη διαδικασία και τελικά…  πρόσφατα  αποφασίστηκε η  χρηματοδοτήση  από τους πόρους του προγραμματος » Νησίδα »  της Π.Ν.Α. των….  3705 επιχειρήσεων  δηλαδή…. μόνο  το  36%  των ενδιαφερομενων!

Την ίδια ώρα που ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του εκφράζουν αυτάρεσκα την ικανοποίηση τους για το 36% που χρηματοδοτείται …..στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει θυμός και αγανακτηση από την συντριπτική πλειοψηφία(64%)  που αποκλείστηκε ! Ξεχειλίζει η οργή των χιλιάδων» απορριπτεων » από την χρηματοδότηση του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ, καταγράφεται η αμφισβήτηση για τις διαδικασίες της αξιολόγησης και ….αναφέρονται ονόματα ωφελημένων επιχειρηματιών που είναι στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου!

Η μεγάλη απορία που επικρατεί  είναι ότι ενισχύονται οικονομικά  λιγότεροι και… οι περισσότεροι αποκλείονται, σε δύσκολες συγκυρίες και διακυβευεται πλέον τον μέλλον τους  και η βιωσιμότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης τους!

Δεχόμενοι «καλοπιστα » ότι όλα εξελίχθηκαν νόμιμα και ομαλά στην διαδικασία αξιολόγησης  αλλά…,  με δεδομένο  τα πολλά «παρατράγουδα»  και ολιγωρίες που   παρατηρήθηκαν ….θυμίζουμε, επισημαίνουμε και προτείνουμε τα εξής:

1. Η Π.Ν.Α   ήταν  η έκτη στη σειρα(όχι η πρώτη…) που  ακολούθησε
την καλή πρακτική  των αλλων Περιφερειών της χώρας και οργάνωσε αυτό το πρόγραμμα που στηριχτηκε σε ευρωπαϊκούς πόρους και στόχους είχε την ενίσχυση των ΜΜΕ των νησιών μας που επλήγησαν απο τις συνέπειες του covid/19.

2. Η πρόταση για δημιουργία του προγράμματος κατατέθηκε απο παρατάξεις της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου ΑιγαίουΑιγαίου(μεταξύ αυτών και η δική μας).

3. Ο Περιφερειάρχης  κ.Χατζημαρκος αρχικά προέβλεπε πρόγραμμα 49 εκ € …..και τελικά περιορίστηκε σε 35εκ €.…που διατέθηκαν  σε 3705 επιχειρήσεις από τις  10.119 που συμμετείχαν στη διαδικασία.

4. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-μικρότερη σε πληθυσμό και αριθμό μικρο μεσαίων  επιχειρήσεων σε σύγκριση μετο Νότιο Αιγαίο -διέθεσε 40εκ. σε αντίστοιχο προγραμμα δηλ. περισσότερα απο το Ν.Αιγαίο!!!

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Είναι υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει το σύνολο της δοκιμαζομενης  κοινωνίας μας.
 Να σταματήσει ΤΩΡΑ : τα ρουσφέτια , τις πολυδάπανες οικονομικές αναθέσεις σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δράσεις και τους παχυλους μισθούς σε «ημέτερους» και τους πολιτικούς» αυλικούς» της!

Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ  στη δημιουργία Νέου Προγράμματος, ευέλικτου και διαδραστικού, που θα επιχορηγήσει  τον επιχειρηματικό κόσμο και θα διασφαλίζει θέσεις εργασίας .
Εμείς  προτείνουμε και  θα «βάλουμε πλάτη»…, ο κ. Χατζημάρκος και η παρέα του να μην αδρανήσει!Άλλωστε στην Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου… «λεφτά υπάρχουν»!!!



ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ


Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «- Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.

 

Φ. Ζαννετίδης: «Το θράσος του καταδικασμένου για απάτη Χαράλαμπου Κόκκινου να μιλάει για οικονομική διαχείριση»

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη σε ανακοίνωση του Χαράλαμπου Κόκκινου για το Πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ»

—————————————————————————————-

Όταν ο καταδικασθείς για απάτη κατ’  εξακολούθηση, Χαράλαμπος Κόκκινος μιλάει για οικονομική διαχείριση στην Περιφέρεια, είναι θράσος.

Όταν ο καταδικασθείς για απάτη κατ’  εξακολούθηση, Χαράλαμπος Κόκκινος, παριστάνει ότι κόπτεται για τον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών μας, είναι απύθμενη υποκρισία και λαϊκισμός .

Όταν  καταδικασθείς για απάτη κατ’ εξακολούθηση, Χαράλαμπος Κόκκινος καταγγέλλει εκείνους που έβαλαν τέλος στη φάμπρικα των διπλοπληρωμένων εισιτηρίων του, για τα ίδια ταξίδια από διαφορετικούς φορείς, είναι ανέκδοτο.

Όταν  καταδικασθείς για απάτη κατ’ εξακολούθηση, Χαράλαμπος Κόκκινος, πιστεύει ότι με τις ανακοινώσεις του η κοινή γνώμη θα ξεχάσει τις 39 περιπτώσεις απάτης που διέπραξε, είναι αφέλεια.

Η κοινωνία – δυστυχώς γι αυτόν –  δεν πάσχει από συλλογική αμνησία.

Η χολή που χύνει συνεχώς κατά της Περιφερειακής Αρχής, δεν δηλητηριάζει κανέναν άλλο, εκτός από τον ίδιο. Με κάθε ανακοίνωσή του, απλώς επιβεβαιώνει τον εαυτό του και το είδος της πολιτικής που εκπροσωπεί.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΑΙΓΑΙΟΥ » – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ
<>»Στον  κ. Χατζημάρκο  ασκήθηκε  Ποινική Δίωξη για Παράβαση Καθήκοντος και δικαστική έρευνα για τον εμβολιασμό του στη Χάλκη  κ. Ζαννετίδη……. και εσύ σύντομα με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες που  γράφεις  θα χρειαστείς καλούς δικηγόρους!»
Η αθλιότητα  που αντιμετωπίζει κάθε πολιτική πρόταση και κριτική η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου αποτελεί  φαινόμενο!
Αντί  για πολιτικες απαντήσεις, επιλέγουν λασπολογία, προσωπικές προσβολές, ύβρεις και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Στην σημερινή πρόταση μας  για δημιουργία  νέου προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) και με δεδομένο ότι τα 2/3 των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων δεν επιδοτηθηκαν,  μου επιτέθηκε προσωπικα και προσβλητικά ο «πρόθυμος» Αντιπεριφερειαρχης κ. Φιλ. Ζαννετίδη.
Παρουσιάζει γεγονότα όπως τα θέλει, κρύβει δικαίωση  μου για το ίδιο θέμα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ  (τρεις εφέτες δυο αιρετοί η σύνθεση του), συμπεριφέρεται με αθλιότητα και ασέβεια στο» τεκμήριο της αθωότητας «, με θρασύτητα εμφανίζει ψεύτικα στοιχεία πως δεν με αφορουν όπως 39 (!) απάτες που ψευδώς  αναφέρει….και δεν σιωπά στις μέχρι τώρα δικαιώσεις  μου σε διαδικασίες που «συνδιοργάνωσε».
 Η υπομονή έχει και τα όρια της. Πολλά από στελέχη της Περιφερειακής  Αρχής  Νοτίου  Αιγαίου επιλέγουν για αυτους που κινούμαστε με πολιτικούς όρους    να ζητούν  την συνδρομή της Δικαιοσύνης για να εξοντωσουν όσους δεν σκυβουμε το κεφαλι στη «δικτατορια  των μετρίων » που διοικεί τον τοπο,  παραθέτοντας επιλεκτικά και μονόπλευρα άθλια και ψευτικα στοιχεία .
Ο κ. Ζαννετίδης για την πολλαπλή παραβατική του συμπεριφορά στον πρόσωπο μου θα οδηγηθει εκεί που επικαλείται στη Δικαιοσύνη….Θα χρειαστεί -πιθανοτατα- καλούς δικηγόρους που ελπίζω να τους πληρώσει ο ίδιος και όχι με χρηματα της Π.Ν.Α. δηλ. των φορολογουμένων.
Το ίδιο θα γίνει με όσους  έχουν πραγματοποιήσει τις ίδιες συκοφαντικές πράξεις, δεν ανασκεύασαν (ενώ είχαν το χρόνο) και δεν μίλησαν με πολιτικούς όρους.
 Απόφοιτος λυκείου ο κ. Ζανννετίδης όπως και ο κ. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος (σύμφωνα με τα αναρτημένα βιογραφικά τους) μάλλον του » διέφυγε » ότι με τη Δικαιοσύνη έχει «ανοίξει δουλειές» ο…. κ. Χατζημάρκος.
Ερευνά η Δικαιοσύνη το θέμα τον «εμβολιασμού του» στη Χάλκη και υπάρχει Ποινική Δίωξη για παράβαση καθήκοντος για την υπόθεση ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ… Συμπτωματικά(;)  η εταιρεία που φέρεται ως θιγόμενη από τον κ. Περιφερειάρχη  υπάρχει συγγενικό πρόσωπο πολιτικού αντιπάλου του κ. Χατζημάρκου…!
ΥΓ. Το γεγονός ότι διατελώ  σε τέσσερις  (4) αιρετές θέσεις (αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμό, επιστημονικο τομέα) -χωρίς αργομισθίες όπως κάποιοι/ες άλλοι –  η πολυετής παρουσία μου στα κοινά και το ότι βρίσκομαι στην πρωτη γραμμή  είναι αλλη μια απάντηση της κοινωνίας μας που με στηρίζει  στον κ. Ζαννετίδη που αμοίβεται με το μισθό του  Αντιπεριφερειάρχη και των λοιπών επιτροπών …Οι πολίτες ξέρουν ποιοι είμαστε…. και θα πληροφορηθούν  ακόμα  περισσότερα σύντομα…!
Χαράλαμπος Κόκκινος
 Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου «-Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου  -Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Φ. Ζαννετίδης στον Χ. Κόκκινο: Εκ στόματος κόρακος «κρα» εξελεύσεται

 

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη σε νέα ανακοίνωση του Χαράλαμπου Κόκκινου

 

 

Εκ στόματος κόρακος «κρα» εξελεύσεται λέει η παροιμία και ο Χαράλαμπος Κόκκινος βάλθηκε να την επιβεβαιώνει σε κάθε του ανακοίνωση.

Φαίνεται πως ζήλεψε τις πρακτικές των υπολοίπων της παρέας του και άρχισε και αυτός τις απειλές. Μόνο που διάλεξε λάθος στόχο.

Όσο για την “καραμέλα” περί της δήθεν αθώωσής του, είναι μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης, αφού συνεχίζει να κρύβει την αλήθεια.

Συνιστώ λοιπόν στον Χαράλαμπο Κόκκινο να διαβάσει την απόφαση  635/19 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, που στις 19/2/2019 τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Για το πειθαρχικό συμβούλιο που ισχυρίζεται ότι τον αθώωσε, ο Χαράλαμπος Κόκκινος διαστρεβλώνει και πάλι την αλήθεια. Το όργανο αυτό – που δεν είναι δικαστήριο – και που έκρινε το αδίκημά του ως προς το πειθαρχικό μέρος, απλά διαπίστωσε ότι πέρασαν τα πέντε χρόνια που προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο για την παραγραφή του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, χωρίς σε καμία περίπτωση να υπεισέλθει στην ουσία και να εκδώσει απόφαση.

Συνεπώς, άλλη μια θρασύτατη προσπάθεια του Χαράλαμπου Κόκκινου να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, καταλήγει άδοξα, όπως και όλες οι προσπάθειες των γνωστών χορωδών, που ο ένας μετά τον άλλο πλειοδοτούν σε ζήλο κατά της Περιφερειακής Αρχής.

 

ΥΓ: Μπάμπη, αυτή  είναι η εβδομάδα που βγαίνεις εσύ και ακολουθεί ο Θανάσης;  Έχετε πάρει σωστά τις οδηγίες ή θα γίνει παρεξήγηση;

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ
    Να έρθετε, κ. Ζανεττίδη μαζί με τον κ. Χατζημάρκο να μας τα πείτε δια ζώσης. Τα καταφέρατε!! Επιχείρηση ενοικ. δωματίων ο γιος μου, νέος επιχειρηματίας, δεν δούλεψε πέρυσι λόγω πανδημίας, πλήρωσε όμως τους φόρους του, τα όποια έξοδα, έμεινε ταπί και ψύχραιμος, Δανείστηκε για να πληρώσει το παράβολο για να κάνει αίτηση. ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, λοιπόν, είδαν με θλίψη τα λεφτά να πηγαίνουν στους πτωχότερους ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ!! Έφυγε χθες με δανεικά για το εξωτερικό, για μια καλύτερη τύχη. Άλλα έλεγαν το 2019: επιστροφή των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα κλπ κλπ, ενίσχυση της μεσαίας τάξης και άλλα παρόμοια. Τι ειρωνία: να λες στο παιδί σου: «Φύγε και μην κοιτάς πίσω σου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ