Κως: Καταδικάστηκε 27χρονος για φυτεία με 72 χασισόδεντρα

0
578

Συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 27χρονο που μαζί με 68χρονο είχε εντοπιστεί να διατηρούν και να φροντίζουν φυτεία με 72 δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή της Κω.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 6 Αυγούστου 2020 από αστυνομικούς του Τμήματος Ηρακλειδών στην Κω οι οποίοι και συνέλαβαν τους δύο δράστες και τους παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησα όταν λίγες ημέρες νωρίτερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν τον 27χρονο και καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις, τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Έτσι στις 6 Αυγούστου 2020 στις 11.30 το πρωί, οι αστυνομικοί είδαν τον 27χρονο να μεταβαίνει σε δύσβατη θαμνώδη έκταση στην Αντιμάχεια και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Νικήτας όπου όπως διαπιστώθηκε καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης από κοινού με τον 68χρονο.

Μάλιστα από την επιτόπια έρευνα  που έκαναν οι αστυνομικοί είδαν ότι οι δύο άνδρες είχαν περιφράξει μέρος της δασικής έκτασης που βρίσκεται στην περιοχή και μέσα σε αυτήν είχαν αναπτύξει φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από 72 δενδρύλλια, τα οποία έφταναν σε ύψος τα δύο μέτρα.

Επίσης, σε έρευνα που είχε γίνει στην κατοικία του 68χρονου είχε βρεθεί ποσότητα κάνναβης 5 γραμμαρίων.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με την ανευρεθείσα ποσότητα κάνναβης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Μάλιστα μετά την απολογία του ο 27χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και στη συνέχεια διά των δικηγόρων του κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Πολυξένης Χατζηγιάννη ζήτησε να γίνει ποινική διαπραγμάτευση, το πρακτικό της οποίας και επικυρώθηκε χθες από το δικαστήριο. Έτσι ο 27χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του για δύο χρόνια.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ