ΚΝΕ Κω: Για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε στρατόπεδα του νησιού

4
5920

Για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19
σε στρατόπεδα του νησιού

Ενώ το τρίτο κύμα της πανδημίας κορυφώνεται με τα κρούσματα και στο νησί μας να καταγράφουν ανοδική πορεία, επιστολές στρατευμένων και των οικογενειών τους φέρνουν στο φως της δημοσιότητας συρροή κρουσμάτων σε 4 στρατόπεδα του νησιού (80 ΕΑΝΕΘ, 80 ΤΥΠΕΘ, 80 ΤΜΧΕΘ, 543 Μ/Κ ΤΕ).

Από ότι φαίνεται τα μέτρα που παίρνονται δεν είναι αυτά που απαιτούνται. Οι περιγραφές μιλούν για ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για αυτούς που μπαίνουν σε καραντίνα, η παρακολούθησή τους από γιατρό δεν είναι συνεχής, δεν ακολουθούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δε διενεργούνται συχνά τεστ!

Η κατάσταση στα στρατόπεδα, που έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης του κορονοϊού, είναι άλλο ένα παράδειγμα της επικίνδυνης κυβερνητικής πολιτικής που διαχειρίζεται την πανδημία με γνώμονα πόσο της κοστίζει η πρόληψη της υγείας των στρατευμένων.

Το ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα να παίζει με τις ζωές των στρατευμένων που εκτίουν τη θητεία τους και του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού.

Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.

Να επιταχτούν άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με το προσωπικό τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με περισσότερες κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς.

Να δοθούν όλες οι άδειες, και άδειες ορκωμοσίας, και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή.

 

Οργάνωση Βάσης Κω της ΚΝΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτα τα /////// νομίζουν οτι βρίσκονται στο λύκειο η καμιά σχολή και θα κάνουν κατάληψη. Κ…..σκυλα είναι, όπως τα είπες. Αυτοί όλοι θα αυτοκτονούσαν γιατί δεν έχει καλό ίντερνετ το στρατόπεδο. Καί μαμόθρευτα και κουμμούνια !!

  2. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα εσείς να αναφέρεστε σε στρατόπεδα και Στράτος στο νησί Άθεοι απάτριδες πηγαίνετε πρώτα να δείτε πως είναι και μετά να μιλάτε

  3. ΚΝΕ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ???????
    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ…
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ Κ..ΟΥ.
    ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ,ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ….ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ..
    ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΑΣ…
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ, Η ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΟΜΑΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ????
    ΟΥΣΤ ΡΕ ………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ