Ρόδος: Συνελήφθη ληστής ζαχαροπλαστείου έξι χρόνια μετά!

0
816

Μαζί με τον συνεργό του είχαν τρομοκρατήσει την υπάλληλο με απειλές για… 165 ευρώ

Έξι χρόνια μετά τη ληστεία που διέπραξε μαζί με έναν συνεργό του σε ένα ζαχαροπλαστείο της Ρόδου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 34χρονος Έλληνας κάτοικος του νησιού που οδηγήθηκε στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή που του είχε επιβληθεί.

Οι δράστες είχαν εισβάλει στο κατάστημα τον Ιανουάριο του 2015 χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ο ένας εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι τρομοκρατώντας την υπάλληλο, ενώ ο άλλος την απειλούσε με μια πέτρα. Έτσι, την ανάγκασαν να τους δώσει 165 ευρώ από την ταμειακή και τράπηκαν σε φυγή. Όμως, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια.

Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου καταδίκασε τον 32χρονο σε κάθειρξη επτά ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και τον 34χρονο συνεργό του σε φυλάκιση τριών ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σε δεύτερο βαθμό, τον Απρίλιο του 2018, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου μείωσε την ποινή κάθειρξης του 32χρονου σε πέντε χρόνια, αλλά απέρριψε την έφεση του 34χρονου.

Αυτό σήμαινε ότι ο 34χρονος έπρεπε να εκτίσει την ποινή των τριών ετών ποινή που εκκρεμούσε, ωστόσο κυκλοφορούσε ελεύθερος επί τρία ολόκληρα χρόνια, ώσπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος διέταξε τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Ειδήσεις σήμερα 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ